Kök Hücre

Kök Hücre

Son dakika kök hücre haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kök hücre ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kök hücre haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kök Hücre

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kök hücre gelişmeleri de dahil olmak üzere 890 kök hücre haberi bulunmuştur. Tüm kök hücre haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı
Adana'da yürek burkan hikaye! Üçüzlerinden ikisi felç geçirdi, destek çağrısı Adana'da üçüz çocuklarından ikisi serebral palsi hastası olan Mekselina Akan (34), çocuklarının kök hücre tedavisi için gerekli olan 1 milyon 800 bin lirayı toplamak amacıyla valilik onaylı yardım kampanyası başlattı. Aile olarak çok acı ve zor bir süreçten geçtiklerini kaydeden Akan, “Ben bir anne olarak çocuk parklarını, okulları hiç sevmiyorum. Çünkü benim çocuklarım bunları yaşayamıyor. Elimden geldiğince onları ayağa kaldırmak istiyorum” dedi.
3.03.2024 Adana
Emniyet ve Kızılay “İyilik için” el ele
Emniyet ve Kızılay “İyilik için” el ele Kızılay 1. Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı, "Yüreklere kandil yakmayı bir görev bilen Kızılay’ımız, emniyetimizin güç birliği ile her bir noktaya her bir haneye iyiliği bulaştırmak istiyoruz” dedi.
22.02.2024 Adana
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin'
Ünlü ressamın mirası mahkemelik oldu! 'Sözleşme iptal edilsin' Bursa’nın İznik ilçesinin yetiştirdiği ve uzun yıllar Amerika’da yaşayan dünya çapında ünlü ressam Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu, 23 Nisan 2023 tarihinde 77 yaşında hayatını kaybetti.
19.02.2024 Gündem
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı
22 yıl sonra bitkisel hayattan çıkıp ikinci yaşamına başladı Bursa’da 22 yıl önce karbonmonoksit zehirlenmesi nedeniyle bitkisel hayata giren Neslihan Köse (42), annesi Hale Kabacaoğlu’nun (69) çabalarıyla gördüğü tedaviler sonrası hayata yeniden başladı. Annesinin önce fiziksel olarak ayağa kaldırdığı Neslihan’ın, mental sağlığında da büyük ilerleme kaydedildi. Anlık hafızası yeniden oluşturulan Neslihan’ın unutmadığı tek şey ise şarkılar. Neslihan’ın en büyük hayali ise en sevdiği sanatçı olan Tarkan ile aynı sahneyi paylaşıp, onunla şarkı söylemek.
29.01.2024 Gündem
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim Boğaç Aksoy, 2021'de lenfomaya yakalanmıştı. Kemoterapi sonrası kök hücre tedavisi de gören oyuncu, Eylül 2022'de kanseri yendiğini açıklamıştı. Tedavi gördüğü dönemde usta sanatçı Halil Ergün ile bir filmde rol alan Boğaç Aksoy, gösterim sonrası duygularını dile getirdi.
21.11.2023 Magazin
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi...
Türkiye'de ve dünyada en sık görülen hastalık! İşte eklem ağırlarının en büyük sebebi... Türkiye'de ve dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Meriç, kıkırdak aşınmasının erken aşamalardaki hastalarda kök hücre uygulaması ile etkili sonuçlar alınabildiğini söyledi.
6.11.2023 Sağlık
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek
‘Gençlik pınarı’ molekülü keşfedildi! İlaca dönüştürülecek ABD’li araştırmacılar, bozulan kasları canlandıran ‘gençlik pınarı’ molekülünü keşfettiklerini duyurdu. Bu molekülü ilaca dönüştürecekler.
15.10.2023 Yaşam
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak
Büyükbaş hayvana gen tedavisi! Hem et hem süt üretimi artacak AB mevzuatı temel alınarak hazırlanan taslağa göre hayvan tedavilerinde gen tedavisi ve doku mühendisliği mevzuata girecek. Gen tedavisi, et ve süt üretimi performansını artırmak için de kullanılıyor.
15.09.2023 Ekonomi
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İsmail Büyükceran, Covid-19 tedavisi için kullanılan kortizon sonrası 'Avesküler Nekroz' hastalığının artış gösterdiğini ve görülme yaşınının da düştüğünü belirtti. Dr. Büyükceran, 20'li yaşlardaki bazı hastalara ise protez tedavisi uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.
29.06.2023 Gündem
Deneyleri ilerletmek yasak: Yapay insan embriyosu üretildi
Deneyleri ilerletmek yasak: Yapay insan embriyosu üretildi Bilim insanları kök hücreleri kullanarak sentetik insan embriyosu üretmeyi başardı. Yumurta veya sperm ihtiyacını ortadan kaldıran çığır açan gelişme, Cambrigde ve California Institute of Tecnology’den bilim insanlarının yürüttüğü ortak çalışmayla gerçekleşti.
16.06.2023 Gündem
Saçların beyazlama nedeni ortaya çıktı
Saçların beyazlama nedeni ortaya çıktı Ve çözüm de ufukta göründü
24.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı'
Antalya'da sivrisinek ısırdı, hayatı karardı! 9 yıldır insan içine çıkamıyor: 'Gücüm kalmadı' Denizli’den Antalya’ya çalışmak için gittiği otelde sivrisineğin ısırması sonucu fil ayağı hastalığına yakalanan güvenlik görevlisinin hayatı karardı. İlerleyen hastalığı nedeniyle 9 yıldır insan içine çıkamayan güvenlik görevlisi, enfeksiyonun çürümeye neden olmasından dolayı çoklu organ yetmezliği riskiyle karşı karşıya kaldı.
17.04.2023 Yaşam
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı
6 yıllık karısı kız kardeşi çıktı! Gerçek DNA testiyle ortaya çıktı Ülke gündemi bu olayı konuşuyor. Karısının hayatını kurtarmak için böbreğini bağışlamak isteyen bir adamın hayatı öğrendiği gerçekle alt üst oldu. DNA testiyle gerçek ortaya çıktı. İşte şaşkınlık yaratan haberin detayları...
16.03.2023 Dünya
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde'
Saç dökülmesini tarihe karıştıran yöntemi açıkladı: 'Çözüm 3-4 adet saç kökünde' Kellik ile ilgili son dakika açıklaması! Saçı dökülen milyonlarca kişiyi ümitlendiren bir gelişme yaşandı. Ağrısız ve konforlu bu tedavi yöntemi ile saç dökülmesi tarihe kavuşabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Işıl Kanberlioğlu Turan, tamamen hastanın kendi dokusundan özel bir saç dökülme tedavisi hazırlandığını söyledi ve detaylarını anlattı.
22.01.2023 Sağlık
Kış aylarında cildinizi koruyun
Kış aylarında cildinizi koruyun Kış ayları geldi ve havalar soğumaya başladı. Soğuk hava şartlarından dolayı cildiniz aşırı kurumaya meyilli olabilir. Bunu önlemek için cildinize nem depolayan bir bakım yöntemini uygulamanız gerekiyor olabilir. İşte soğuyan havalarla birlikte kuruyan ciltler için öneriler...
11.12.2022 Sağlık
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır?
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır? Bugün 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü! Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor. Randevu ile kan bağışı nasıl yapılır? İşte Türk Kızılay’ı kan bağışı randevusu alma ekranı ve çağrı merkezi!
14.06.2022 Sağlık
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor.
13.06.2022 Sağlık
Nisa bebekle ilgili flaş gelişme! Acı dolu ayrıntılar ortaya çıktı
Nisa bebekle ilgili flaş gelişme! Acı dolu ayrıntılar ortaya çıktı İstanbul Pendik'te 29 Mart günü ambulans ekibi tarafından bulunan ve Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın sütannelik yapıp Nisa adını vermesiyle Türkiye'nin yüreğine kazınan bebekle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Kök hücre nakli yapılan ve nefes borusuna dışarı delik açılarak yeni bir nefes alma deliği elde etme işlemi için süreç başlatılan Nisa bebeğin hikayesiyle ilgili acı dolu yeni ayrıntılar ortaya çıktı.
16.05.2022 Yaşam
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Kızılay'ın 103'üncü Genel Kurulunda "Kızılay gibi yüksek organizasyonel kabiliyete ve donanıma sahip marka kuruluşlara sahip olmamız güçlü ve iddia sahibi bir devlet olmamızın sonucudur. Biz hükümet olarak yeni iş birlikleri ve projelerle, Kızılay'ın operasyonel kabiliyetini artırmak ve teşkilatını güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
14.05.2022 Siyaset
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste...
Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte tam liste... SGK tarafından ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için ilaç bedelinin kurumdan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü oldukları kişiler için yüzde 10’u, diğer kişiler için yüzde 20’si oranında katılım payı alınıyor. Katılım payı, SGK’dan gelir ve aylık alanlar ile bakmakla yükümlü olduğu kişiler için gelir ve aylıklarından, diğer kişiler için ise Kurumla sözleşmeli eczaneler tarafından kişilerden, tahsil edilir. Peki, Hasta katılım payından muaf ilaçlar nelerdir? Kimler katılım payı ödemeden ilaç alır? İşte detaylar…
6.05.2022 Sağlık
Esra Sönmezer'in acı günü!
Esra Sönmezer'in acı günü! Esra Sönmezer’in 10 yaşındaki İran kedisi Bebek hayatını kaybetti. Her fırsatta kedisine olan sevgisini dile getiren ünlü oyuncu ve sunucu, Bebek’in ölümüyle büyük acı yaşadı.
26.04.2022 Magazin
Erciyes Üniversitesi 138 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Erciyes Üniversitesi 138 sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Erciyes Üniversitesi duyurdu! Sözleşmeli personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlana ilana göre, Erciyes Üniversitesi’ne büro personeli, destek personeli, sağlık personeli, laborant, sağlık teknikeri, tekniker, ve teknisyen kadrolarında sözleşmeli personel alınacak. Peki, Erciyes Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Erciyes Üniversitesi personel alımı başvuru şartları ne? İşte detaylar…
26.04.2022 Personel Alımı
Uzaya gitmek için 55 milyon dolar para ödediler
Uzaya gitmek için 55 milyon dolar para ödediler Uzaya ilk özel ticari misyon gerçekleştirildi. 55 milyon dolar bilet parası ödeyen 3 kişi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na bilimsel projelerde çalışmak için gitti.
8.04.2022 Dünya
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor! Tamamen ücretsiz SGK resmen duyurdu. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Hiçbir ücret talep edilemiyor. Pek çok kişi haberdar olmadığı için ödeme yapıyor. Sağlık hizmetleri ile ilgili atılan adımlar vatandaşların hayatını kolaylaştırırken birçok hizmete de ücretsiz olarak erişmek mümkün hale geldi. Devlet hastanelerinde ücretsiz olarak sunulan bazı hizmetlerden özel hastanelerden de ödeme yapılmadan yararlanılabiliyor. Acil servisten yoğun bakım sevisine, yenidoğan ünitesinden yanık tedavisine özel hastanelerin para talep edemeyeceği hizmetler listelendi. Ancak bazı hastaneler ücretsiz sunulan hizmetler için hasta ve yakınlarından ödeme talebinde bulunabiliyor. Böyle bir durumda nasıl bir yol izlemek gerekiyor? İşte özel hastaneler tarafından ücretsiz sunulan hizmetler ve para talebi ile karşılaşan hastaların yapması gerekenler...
3.04.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Kök Hücre ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kök hücre haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.