Kardiyovasküler

Kardiyovasküler

Son dakika kardiyovasküler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kardiyovasküler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kardiyovasküler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kardiyovasküler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kardiyovasküler gelişmeleri de dahil olmak üzere 482 kardiyovasküler haberi bulunmuştur. Tüm kardiyovasküler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi...
Biotin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Biotin Barındıran Gıdalar Listesi... Biotin, B vitamini ailesinden bir vitamindir ve H vitamini ya da B7 vitamini olarak da bilinir. Suda çözündüğünden vücutta depolanmaz bu nedenle besinler ya da takviye yolu ile vücuda alınması gerekir.
16.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler
Tiroidinizin nedeni donuk omuz sendromu olabilir! Yavaş yavaş gelişir, kadınları daha çok etkiler Omuz eklemindeki kapsül adı verilen dokuda iltihaplanma ve kalınlaşma olarak ortaya çıkan donuk omuz sendromunun görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Günümüzde birçok insan hareketsiz yaşamın da etkisiyle, omuz eklemlerindeki hareket kısıtlılığı ve ağrıyla başa çıkmak zorunda kalıyor. Tedavide genellikle fizik tedavi ve özel egzersizler uygulansa da kimi vakalarda cerrahi müdahaleler de söz konusu oluyor. Donuk omuzun nedenleri henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da omuz yaralanmaları, hareketsizlik, diyabet, kardiyovasküler hastalık ve tiroid bozuklukları gibi sistematik hastalıklarla da ilişkilendiriliyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Alperen Korucu da donuk omuz sendromunda hareketsiz yaşama dikkat çekerken, donuk omuz gelişme riskini artıran diğer nedenlere de değindi.
3.12.2023 Magazin
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj
Emine Erdoğan’dan Hindistan Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi’ne videolu mesaj Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bin yılların doğal reçetelerini, zamanın testinden geçmiş bir miras olarak gelecek nesillere aktarmanın kutlu bir görev olduğunu belirtti.
17.08.2023 Gündem
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Ceviz Kaç Kalori? Ceviz Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ceviz Kaç Kalori? Ceviz Besin Değerleri Ve Kalorisi... Sağlamış olduğu pek çok farklı fayda ile beraber ceviz en önemli yiyecek türleri içerisinde yer alır. Sert kabuklu bir ağaç bitkisi olarak gidip ifade edebilecek olan ceviz, tek başına tüketilmesi ile birlikte birçok farklı tatlı içerisine de eklenir.
6.07.2023 Sağlık
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin
Tansiyon, diyabet ve obeziteye karşı savaşıyor! İşte ödemden eser bırakmayan mucize besin Tansiyonu düşürüyor, bağışıklığı güçlendiriyor. C vitamini açısından çok zengin, tiamin, riboflavin ve niasin gibi B grubu vitamin içeriği bakımından da oldukça zengin. Uzun süre tok tutan bu besin, güçlü bir kalsiyum kaynağıdır. Kabızlığı önlüyor, karaciğer hastalıkları, diyabet ve obezite gibi hastalıklara karşı da koruma sağlıyor.
26.01.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama!
Aralıklı oruç ile ilgili dikkat çeken açıklama! Aralıklı oruç diyetinin günde sadece 2 öğünden oluşan beslenme şekli olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Fatma Gizem Bahadır, “Aralıklı oruçta 16 saat yemek yenilmez. Daha sonra öğün alınır ve ardından tekrar 8 saat aç kalınır. Aralıklı oruç diyeti kahvaltı ve akşam öğününden oluşur. Gün boyunca kalori alımını kısıtlayarak kilo verme konusunda yardımcı olabilir. Vücudu bazı zamanlarda dinlenmeye alıp toksik öğelerin atılmasını sağlar. Vücudun kendini daha kolay onarmasını sağlar” dedi.
5.01.2023 Sağlık
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir Şimdiki aşk ve cinsel hayatınız, hayatınızın sonu için ne anlama gelebilir? Libidoya ilişkin 20 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı. Düşük libido ile erken ölüm arasındaki bağlantıda dikkat çeken sonuçlara yer verildi. Araştırmaya göre cinsel ilginin erken ölümle ilgisi bulunuyor...
30.12.2022 Sağlık
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor!
Bu besinlerden uzak durun! Demans riskini artırıyor! Demans yaş aldıkça pek çok kişi tarafından endişeye neden olan hastalıkların başında geliyor. Tedavisi olmadığı için birçok kişi demans ve Alzheimer hastalığı hakkında başta beslenme şekli olmak üzere bir takım yaşam tarzı değişikliklerine gidiyor. Bilim bu yıkıcı hastalığı durduramasa da, yeni bir çalışma riskimizi azaltmanın yolları ile ilgili fikir veriyor. Bunlar demans riskini azaltacak besinlere yönelmek ve aşırı işlenmiş gıdaları tüketmemek. Peki, Demans ve Alzheimer riskini arttıran besinler neler? Hangi besinlerden uzak durulmalı? İşte detaylar…
11.12.2022 Sağlık
ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı?
ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı? ABD ara seçimlerinde sandıklar kapandı. Eyaletlerden sonuçlar geliyor. 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun da 35 üyesi yeniden seçiliyor. Gelen ilk sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler yarışı önde götürüyor. Gözler kritik eyaletlerden olan Pennsylvania'daydı. Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz’ün seçim sonuçları merak ediliyor. Peki, Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı? Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…
9.11.2022 Dünya
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman? Avrupa'nın tam yapay kalp nakli yapan ilk kadın kalp cerrahı Dr. Dilek Gürsoy, dünyaca ünlü Forbes dergisinin Almanya'da 3 Kasım'da yayımlanacak sayısına kapak oldu. Peki, Dr. Dilek Gürsoy kimdir, aslen nereli? Forbes’e kapak olan Dilek Gürsoy hangi hastanede, hangi alanda uzman?
22.10.2022 Gündem
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor
Uykusuzluk yaşayanlar dikkat! Tansiyon ve şeker hastalığına neden oluyor Diyarbakır’da bir hastanede yer alan 2 uyku odası, uyku sorunu yaşayan hastalara hizmet veriyor. Uyku merkezinde teşhis konulması için hastalar ilk önce teste yönlendiriliyor. Uyku bozukluğu teşhisi konulduktan sonra hastaya çeşitli sensörler içeren kablolar, baş, boyun ve göğüs bölgelerine takılıyor. Geceyi bu odada geçiren hastaların uyku esnasında vücut değerleri teknisyen tarafından izleniyor. Olabilecek herhangi olumsuz bir karşılaşmada hasta ilgili kliniğe yönlendiriliyor.
7.10.2022 Sağlık
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor
Oturduğunuz her saat başına ölüm riskiniz artıyor Günümüzde artan hareketsizliğin ölüm riskini de artırdığına dikkati çeken Prof. Dr. Bilal Boztosun, “Yapılan çalışmalarda günde 13 saatten fazla oturanların, 11 saatten az oturanlara göre 2 kat daha fazla ölüm riskine sahip olduğu gösterildi. Uzun süreli oturmak kalp hastalığı için iki risk faktörü olan tip 2 diyabet ve obeziteye neden olabilir. Düzenli olarak uzun süre oturduğunuzda kemikleriniz zayıflar ve tüm iskelet sisteminiz ağrı, iltihaplanma gibi olumsuz etkiler yaşayabilir” dedi.
26.08.2022 Sağlık
Diyabet, kanser ve inme riskini düşürüyor, doğal ağrı kesici görevi görüyor! Suyunu düzenli içenlerde...
Diyabet, kanser ve inme riskini düşürüyor, doğal ağrı kesici görevi görüyor! Suyunu düzenli içenlerde... Kilo vermeye yardımcı oluyor, kardiyovasküler hastalıklar, inme, diyabet gibi birçok hastalığın riskini azaltıyor. Ağrıları dindirme, ödem sökme ve uykuyu düzenleme gibi özellikleri bulunuyor, metabolik sendrom, karaciğer hastalığı ve kanserden koruyor. Doğada bulunan en güçlü antioksidan, hem yüksek miktarda C vitaminine sahip, hem de potasyum gibi bazı önemli mineralleri içerisinde barındırıyor. Suyunu tüketenlerde cinsel sağlığı düzenliyor, güçlü kemikler için önemli bir vitamin olan K vitamini içeriyor. İşte duygu durum bozukluklarında da etkili olan bu meyvelerin insan salığı için saymakla bitmeyen faydaları...
19.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kardiyovasküler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kardiyovasküler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.