Gazete Vatan Logo

Ceviz Kaç Kalori? Ceviz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Sağlamış olduğu pek çok farklı fayda ile beraber ceviz en önemli yiyecek türleri içerisinde yer alır. Sert kabuklu bir ağaç bitkisi olarak gidip ifade edebilecek olan ceviz, tek başına tüketilmesi ile birlikte birçok farklı tatlı içerisine de eklenir.

Ceviz Kaç Kalori? Ceviz Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Elbette öne çıkan faydalarının yanı sıra aynı zamanda belirli bir kaloriye sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Bu durum 100 gram üzerinden ele alındığı vakit 654,4 kalori ettiğini söylemek gerekir. Elbette bu durum bir porsiyon ya da bir fincan içerisinde yer alan ceviz içi üzerinden ele alınabilir.

Ceviz Kaç Kalori?

Bir meyve çekirdeği olarak da ifade edilebilecek olan ceviz, en önemli besin kaynaklarından biri olarak öne çıkar. Çünkü içeriğinde zengin vitamin ve mineral yapısı olması üzerinden birçok farklı hastalığa karşı da etkilidir.

Düzenli olarak bir avuç kadar tüketmek gün içerisinde oldukça önemlidir. Ancak belirli bir kaloriye sahip olduğu için fazla tüketmeye dikkat etmek gerektiğini söylemek mümkün. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığı zaman 654,4 kcal geldiğini eklemek gerekir.

Ceviz Besin Değerleri ve Kalorisi

Ceviz özellikle besin değerleri ile birlikte aynı zamanda kalorisi üzerinden önemli bir yağ taşır. Çünkü zengin yapısı doğrultusunda insan sağlığı noktasında önemli faydalar getirir. Bu bağlamda içerisinde ne tür besin değerleri olduğunu 100 gram üzerinden ele alarak ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

- 654, kcal

- Toplam yağı 65 gram

- Doymuş yağ 6 gram

- Sodyum 2 mg

- Potasyum 441 mg

- Karbonhidrat 14

- Protein 15 gram

- Diyet lifi 7 gram

- Şeker 2,6 gram

Bu şekilde öne çıkan farklı değerleri ile birlikte en önemli besin kaynakları içerisinde geldiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda günlük olarak tüketilebilecek lezzetli bir çerez çeşidi şeklinde de anlatabilir.

Cevizin Faydaları Nelerdir?

Birçok değişik faydası ile beraber ceviz en önemli besin kaynakları içerisinde yer alır. Özellikle zengin vitamin ve mineral bakımından birçok yapıyı barındırdığı aşikar. Bu bağlamda bağışıklık sistemini güçlendirerek dış etkilere karşı koruma sağlar. Antalya ile birlikte kardiyovasküler hastalıklara karşı önleyici bir etki oluşturur. Sindirim sistemini düzenler ve büyümeyi destekleyicidir.