Gazete Vatan Logo

ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı?

ABD ara seçimlerinde sandıklar kapandı. Eyaletlerden sonuçlar geliyor. 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun da 35 üyesi yeniden seçiliyor. Gelen ilk sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler yarışı önde götürüyor. Gözler kritik eyaletlerden olan Pennsylvania'daydı. Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz’ün seçim sonuçları merak ediliyor. Peki, Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı? Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar…

ABD seçim sonuçları! Mehmet Öz seçimi kaybetti mi? Dr. Mehmet Öz kaç oy aldı?

ABD ara seçimlerinde sonuçlar gelmeye devam ediyor. Dünyanın gözü kulağı ABD’ye çevrilirken sandıkların kapanmasıyla birlikte ilk sonuçlar da geliyor. 435 üyeli Temsilciler Meclisi'nin tamamı ve 100 üyeli Senato'nun da 35 üyesi yeniden seçiliyor. Gelen ilk sonuçlara göre, Cumhuriyetçiler yarışı önde götürüyor.

Kritik eyaletlerden olan Pennsylvania’da senato için yarışan Dr. Mehmet Öz, Demokrat John Fetterman’a karşı yarıştı.

MEHMET ÖZ SEÇİMİ KAYBETTİ Mİ, KAÇ OY ALDI?

Senato için yarışan Dr. Mehmet Öz, Demokrat John Fetterman'a karşı kaybetti. Eyaletteki oy sayımında Fetterman ile Öz arasındaki oy farkı bir ara 40 binlere kadar düştü ancak daha sonra fark 65 bine yükseldi. Oyların yüzde 90'ının sayılmasıyla sonuç netleşti.

MEHMET ÖZ KİMDİR?

Mehmet Cengiz Öz, 11 Haziran 1960'da Ohio eyaletine bağlı Cleveland'da doğdu. Konya'dan ABD'ye göç eden bir ailenin çocuğuydu. Harvard ve Pennsylvania üniversitelerinde okudu; tıp doktoru oldu.

1996 yılında, New York Yankees menajerinin kardeşine yaptığı kalp nakliyle medyanın dikkatini çekti. Altı sezon sağlık uzmanı olarak Oprah Winfrey'nin programına çıktı. 2009'da başladığı Dr. Oz Show'la reyting rekorları kırdı.

Haberin Devamı

TV yıldızına dönüşen, çok satan kitapların yazarı olan Dr. Öz, eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından da Başkanlık Spor, Fitness ve Beslenme Konseyi üyeliğine atanmıştı.

PENNSYLVANİA SENATÖRLÜĞÜ İÇİN ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Donald Trump, 62 yaşındaki Türk asıllı doktoru "Zeki, sağlam ve sizi asla yarı yolda bırakmaz" ifadeleriyle tanımlamıştı. Ancak Öz'ün çifte vatandaşlığı ve ABD ordusu yerine Türk ordusunda askerliğini yapması, Cumhuriyetçi parti içinde tartışmalara neden oldu. Doktor Mehmet Öz’ün, kürtaj karşıtı olduğu biliniyor.

MEHMET ÖZ’ÜN BABASI MUSTAFA ÖZ KİMDİR?

3 Ekim 1925 tarihinde Konya'nın Bozkır ilçesinde dünyaya geldi. Devlet parasız yatılı okullarında okuyarak 1950 yılında İÜ Tıp Fakültesini de burslu bitirdi. Mecburi hizmet ve askerliğini yaptıktan sonra, pek çok kuruma asistanlık için müracaat etti. Buralardan olumlu cevap gelmeyince kendi imkânlarıyla Amerika Birleşik Devletlerine gitti.

Haberin Devamı

Yüksek ihtisasını Cleveland‘da Doctor’s Hospital’da yaptı, 1959'da genel cerrah ünvanını aldı.

1960' da Atlanta Emory, Üniversity Hospital'de toraks ve kardiyovasküler cerrahi uzmanlığı tamamladı. Philedelphia’da Jefferson Medical School’un Medicine Center of Delaware’de cerrahi eğitim direktörlüğünden, Prof olarak başkanlığa kadar yükseldi.

ABD’de 54 yıl kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. Bilim Üniversitesi Cerrahi Bilimler Dalı Başkanlığı yaptı. Florence Nightingale Hastanesi‘nde çalıştı.

Ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz'ün de babası olan Mustafa Öz, 1959 yılında Suna Atabay ile evlendi. Mehmet Öz'ün yanı sıra Seval ve Nazlım diye iki kız çocuğu daha vardır.