Ev Kazaları

Ev Kazaları

Son dakika ev kazaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ev kazaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ev kazaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ev Kazaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ev kazaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 94 ev kazaları haberi bulunmuştur. Tüm ev kazaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lavabo açıcı bomba gibi patladı! ‘Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum’
Lavabo açıcı bomba gibi patladı! ‘Kolumdan vazgeçmiştim, yüzümden çok korktum’ Sultangazi’de yaşayan genç kızın tıkanan lavabosuna döktüğü açıcı bomba gibi patladı. Vücudunda yanıklar oluşan genç kız, “Açıcıyı döker dökmez patladı. Yakıyordu, acısı dayanılacak gibi değildi, yüzüme bir şey olacak diye çok korktum, o an kolumdan vazgeçmiştim. Kimsenin üstü çıplak olmasın, bende 2 kat elbise vardı, onlar olmasa tüm vücudum yanabilirdi. Atletim param parça olmuş, lavabo tıkalıyken bilirkişi çağırmaları daha iyi olur, insanlar dikkatli olsun" dedi.
3.04.2023 Yaşam
Pandemide ev kazaları arttı! Çocukları kör bırakıyor!
Pandemide ev kazaları arttı! Çocukları kör bırakıyor! Türk Oftalmoloji Derneği, pandemide evdeki göz yaralanmalarına dikkat çekti. Evde meydana gelen kazalar sonucu hem yetişkinlerde hem de çocuklarda göz yaralanmaları arttı. 4 yaş altı çocuklarda sık görülen yaralanmalar kalıcı hasarlara neden oluyor. Prof. Dr. Erdinç Aydın, ev kazalarını azaltmanın yollarını anlattı.
12.09.2021 Sağlık
Pandemide artan ev kazaları en çok gözleri vurdu
Pandemide artan ev kazaları en çok gözleri vurdu Türk Oftalmoloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ziya Kapran, pandemide ev kazalarındaki artışın, en çok göz yaralanmalarına yol açtığını söyledi. Kapran, “4 yaş altı çocuklarda daha kalıcı hasarlar oluyor. Bu yaş için en büyük tehlike kapı kolları. Erişkinlerde ise tüm dünyada pandemiyle beraber bir akım haline gelen ‘Do It Yourself / Kendin Yap’ uğraşıları, göz yaralanmalarını artırdı. Elinize çekiç çivi alıyorsanız, basit bir polikarbonat gözlükle korunmak zorundasınız. En önemlisi de pandemiden önce özellikle çocuklarda zaten ciddi bir miyopi salgını varken, pandemiyle beraber evde sürekli ekrana maruz kalmak da miyopi vakalarında da müthiş bir patlamaya yol açtı. Bu nedenle çocuklar bu yıl okula başlamadan önce mutlaka bir göz muayenesinden geçmeli.” dedi.
3.09.2021 Sağlık
Günde 2,5 litre su içerseniz vücudunuzda ne olur?
Günde 2,5 litre su içerseniz vücudunuzda ne olur? Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Arda Özyüksel, insan vücudu için en faydalı ilacın su olduğuna dikkat çekti. Özyüksel, erişkin bir insana eğer kalp veya böbrek yetmezliği gibi istisnai durumları yoksa günlük 2,5 litre sıvı alımını önerdiğine vurgu yaparak, suyun vücuda olan etkileri hakkında bilgi verdi.
24.02.2021 Sağlık
Yaşlılarda ev kazası ve kalça kırıklarına dikkat!
Yaşlılarda ev kazası ve kalça kırıklarına dikkat! Ev kazaları, Türkiye'de yaşanan kazalar arasında trafik kazalarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Ev kazalarının en çok yaşlıları ve çocukları tehdit ettiğini belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Turhan Özler, alınacak basit önlemlerle riski azaltmanın mümkün olabildiğini söyledi.
20.01.2021 Sağlık
Bu müdahaleler hayat kurtarabilir
Bu müdahaleler hayat kurtarabilir Düşmeler, yanıklar, zehirlenmeler evde yaşanabilecek tehlikelerin başında geliyor. Pandemiyle birlikte çocukların kaza yaşadıkları yerlerin yüzde 70’inin ev olduğunu söyleyen Öğr. Gör. Tanya Agopyan, basit ilk yardım müdahalelerinin hayat kurtarabileceği uyarısında bulundu.
18.01.2021 Sağlık
Salgında evde vakit geçiren çocuklar ev kazalarına daha fazla maruz  kalabiliyor
Salgında evde vakit geçiren çocuklar ev kazalarına daha fazla maruz kalabiliyor ESOGÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Açıkgöz, "Özellikle pandemi nedeniyle tüm günü evde geçiren çocuklara olan hassasiyetimizi artıralım"
4.11.2020 Sağlık
Çocuklarda ev kazalarının görülme oranı arttı
Çocuklarda ev kazalarının görülme oranı arttı Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını döneminde, özellikle 0-18 yaş aralığında yüksekten düşme, yanık, zehirlenme, soluk borusuna cisim kaçması gibi ev kazalarında görülme sıklığının arttığı belirtildi.
30.07.2020 Sağlık
517 bin kişiye evde bakım hizmeti  veriliyor
517 bin kişiye evde bakım hizmeti veriliyor Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, engellilerin topluma entegre edilmelerine yönelik eğitim, rehabilitasyon, beceri ve yeti kazandırma gibi hizmetler verdiklerini belirterek, "Türkiye'de 517 bin ağır engelli kardeşimiz evde bakım desteği alıyor." dedi.
16.02.2020 Ekonomi
El kesiklerine karşı dikkatli olun
El kesiklerine karşı dikkatli olun Ortopedi ve Travmatoloji ve El Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sinan Kamiloğlu, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşları, el yaralanmaları ve kesiklere karşı uyardı.
7.08.2019 Sağlık
Hayata değer katan proje
Hayata değer katan proje Panasonic Eco Solutions Türkiye, 2012’den beri sürdürdüğü ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesinde oluşturulan VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu’yla, ilkokullara ulaşıyor.
26.01.2019 Yaşam
'Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarına dikkat'
'Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarına dikkat' Prof. Dr. Hilal Özcebe, bebek ve çocuk yaralanma ve ölümlerinin çok önemli bir bölümünün önlenebilen kazalara bağlı olduğuna dikkat çekerek, aileleri ev kazaları konusunda uyardı. Bebek ve çocuklara yönelik ev kazalarının ölümcül sonuçlara da yol açtığını belirten Özcebe, ailelerin çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.
13.01.2019 Sağlık
8 paket lavabo açıcı gözlerinden etmişti, iyi haber geldi
8 paket lavabo açıcı gözlerinden etmişti, iyi haber geldi İzmir'de, 2016 yılında evindeki lavaboyu açmak için çok sayıda kimyasal lavabo açacağını aynı anda kullanan 32 yaşındaki bir adam, yoğun kimyasalların kaynar suyla temas etmesiyle ağır yaralandı. Patlamanın gözlerinde meydana getirdiği ağır yanık nedeniyle görme duyusunu bir gözünde tamamen, diğer gözünde büyük oranda kaybeden İbrahim Kösem, kornea nakliyle iki yıl sonra yeniden görmeye başladı.
13.12.2018 Yaşam
Altı yılda tam 90 ameliyat geçirdi
Altı yılda tam 90 ameliyat geçirdi 3 yaşındayken temizlik maddesini içip 6 yıl önce rahatsızlanan ve Türkiye’de 50, ABD’de ise 1 yıl içinde 40 ameliyat geçirmesine rağmen özel bir cihazla beslenebilen Kayra Yaman, yeniden ABD’ye gidecek.
29.09.2021 Gündem
Acil sağlık sigortası artık market rafında
Acil sağlık sigortası artık market rafında Genel Sağlık Hizmetleri A.Ş ile Ankara Sigorta acil sağlık durumlarında kullanılabilecek sigorta ürünü geliştirdi. Günde 1 TL’ye tüm aileyi güvence altına alan paket marketten hatta bakkaldan alınabilecek.
27.10.2015 Ekonomi
Yazın en çok el ve ayak bileği kırılıyor
Yazın en çok el ve ayak bileği kırılıyor Doğan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Operatör Dr. Eşref Gürsel uyarıyor: “ Yazın gençlerde en çok spor yaralanmaları şikayeti alıyoruz. Yaşlılarda ise düşme. Dikkat!”
22.08.2015 Sağlık
Kaza bazen geliyorum der!
Kaza bazen geliyorum der! Ev kazalarını önlemede, aile eğitimi ve evde alınacak tedbirler çok önemli. İşte size hayat kurtaracak ipuçları…
12.06.2013 Arşiv
Evde güvende!
Evde güvende! Ev, çocuklarımız için bir barınaktan çok, güvenli olarak yetiştirilebileceği bir yer olmalı. Evlerimiz, çocukların sosyalleşme, kültürel ve zihinsel uyarılmaları açısından da önem teşkil ediyor. Bunun için evler, çocuklarımızı kısıtlamayacak ve gelişmelerini olumsuz etkilemeyecek şekilde tasarlanmalı.
30.05.2013 Arşiv
Çocuklar düşe kalka büyür ama…
Çocuklar düşe kalka büyür ama… Tüm dolaplara kilit koydunuz, merdivenlere korkuluk yaptırdınız. Yeter ki çocuğunuza bir şey olmasın. Ama yine de gözünüzden kaçan bir şeyler olabilir, yazımızı dikkatle okuyun.
27.01.2013 Arşiv
Aman ha kopan dişi atmayın
Aman ha kopan dişi atmayın Artık yerinden çıkan diş tekrar yerine yerleştirilebiliyor
12.02.2010 Sağlık
Çocuklara biraz dikkat!
Çocuklara biraz dikkat! Türkiye'de ev kazalarında 2 bin 500 çocuk ölüyor
14.08.2009 Yaşam
Emekli de iş arıyor!
Emekli de iş arıyor! Yaşlılık Geçim Endeksi’yle ekonomik boyut resmedildi
10.07.2009 Ekonomi
Anne-babalara sağlıklı çocuk büyütme dersleri
Anne-babalara sağlıklı çocuk büyütme dersleri Türkiye’de her yıl 2 bin 500 çocuk önlenebilir ev kazaları yüzünden hayatını kaybediyor. Çocuklara özel açılan hastane Klinilk, anne babalara kazaların önüne geçebilmeleri için ücretsiz seminerler düzenliyor
29.02.2008 Arşiv
‘Pimpirikli’ aileler için akıl almaz icatlar!
‘Pimpirikli’ aileler için akıl almaz icatlar! Sadece sokakların değil, evlerin de çocuklar için tehlikeli olduğunu düşünen aileler akıllara durgunluk veren önlemler alıyor
10.11.2006 Arşiv
Çocuklara yönelik 'ev kazaları'
Çocuklara yönelik 'ev kazaları' Sağlık Bakanlığı, aileleri bebek ve çocuklara yönelik 'ev kazaları' konusunda uyardı
2.02.2005 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ev Kazaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ev kazaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.