Gazete Vatan Logo

Acil sağlık sigortası artık market rafında

Genel Sağlık Hizmetleri A.Ş ile Ankara Sigorta acil sağlık durumlarında kullanılabilecek sigorta ürünü geliştirdi. Günde 1 TL’ye tüm aileyi güvence altına alan paket marketten hatta bakkaldan alınabilecek.

Acil sağlık sigortası artık market rafında

Genel Sağlık Hizmetleri A.Ş ile Ankara Sigorta’nın iki yılı aşan fizibilite çalışması sonucu hayata geçirilen “Genel Sağlık Aile Hizmet Paketi Acil 365”, ‘Acil müdahale hayat kurtarır’ sloganıyla tanıtıldı. Acil müdahale ve tedavi hizmetleri konusunda, sağlık alanındaki önemli bir boşluğu doldurmaya aday olan “Acil 365” lansmanı, medya, sanat, sivil toplum ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

60 yıllık sigortacı bir aileye mensup olan Genel Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, tanıtımın açılışında yaptığı konuşmada, insan sağlığı söz konusu olunca detayların teferruat olacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

Bakkaldan bile alınabilecek

“Günde 1 TL’ye satışa sunulan Acil 365 hizmeti ile aynı evde yaşayan tüm aile bireyleri acil sağlık durumlarında, ‘Hangi hastaneye gidelim, bütçemiz yeter mi?’ sorularını düşünmeyecek. Acil 365 ile acil servislerde yığılmayı ve bu servislerde yaşanan sorunları en aza indirgemeyi hedefliyoruz. İlk kez bir sağlık hizmeti ürüne dönüştürüldü, paketlendi ve eczanelerden, marketlerden alınabilecek hale getirildi.”

Haberin Devamı

Acil durumlarda vaka ayrımı yapmadan yararlanılan Acil 365 hizmeti 7/24 doktorlu ambulans ile ilk müdahaleyi doktorun yapmasına da olanak tanıyor. Hastaneye gidilen durumlarda çıkan masraf için aynı ev içindeki ayrı ayrı her bir aile üyesine 5 bin liraya kadar çıkan masraflar için ödeme yapılabiliyor. Üzeri durumlarda yüzde 30 indirim sağlanıyor. Lansmanda herhangi bir ürünü alır gibi Acil 365 paketini de kişilerin eczaneden markete, bakkaldan manava birçok noktadan rahatça satın alınabileceğine dikkat çekildi.

Yılda 3 bin 500 kişi ev kazalarında hayatını kaybediyor

İki yılı aşan fizibilite sonucunda hayata geçilen Genel Sağlık Hizmet Paketi Acil 365 tanıtım lansmanında araştırma verileri de paylaşıldı. Yılda 14 bin bebeğin ve 23 bin çocuğun hayatını kaybettiği Türkiye’de, 3 bin 500 kişinin ev kazalarından, 2 bin kişinin iş kazalarından, 4 bin kişinin de trafik kazalarında hayatını kaybettiği açıklandı. Ölümlerin yüzde 40’ının kalp ve damar hastalıklarından kaynaklandığı belirtildi.

Haberin Devamı

İlk yardımın önemine dikkat çekilen gecede, kalp krizi, trafik kazası, ev kazaları ve ateşli hastalıklar gibi acil sağlık durumlarında, hızlı müdahalenin hayat kurtarmada son derece önemli olduğu vurgulandı. Türkiye’de acil servislerde yaşanan yoğunluktan kaynaklanan sorunların önüne geçmek ve acil müdahale hizmetinin tam donanımla, en hızlı şekilde sunulabilmesi için bu projenin hayata geçirildiğinin altı çizildi.