Efes Antik Kenti

Efes Antik Kenti

Son dakika Efes Antik Kenti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Efes Antik Kenti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Efes Antik Kenti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Efes Antik Kenti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan efes antik kenti gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 efes antik kenti haberi bulunmuştur. Tüm efes antik kenti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti
Kuşadası’nda kruvaziyer hareketliliği esnafı mutlu etti Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, kruvaziyer turizminde yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Geçtiğimiz yıl 531 gemi seferiyle 785 bin yolcu ağırlayan kente, 2024’te 625 seferle denizden 1 milyonun üzerinde turistin gelmesi bekleniyor.
21.04.2024 Ekonomi
Efes Antik Kenti’nde filarmoni orkestralı 30'uncu yıl töreni!
Efes Antik Kenti’nde filarmoni orkestralı 30'uncu yıl töreni! Teknoloji şirketi Egebimtes’in 30'uncu yıldönümü töreni Şevval Sam’ın solist olarak yer aldığı Olten Filarmoni Orkestrası konseri ile Efes Antik Tiyatrosu’nda düzenlendi.
21.09.2022 Kültür Sanat
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu...
Ehliyet, pasaportta yeni dönem! Bakan duyurdu... Ehliyet, pasaportta bir dönem sona eriyor. Yerli ve milli pasaport ile ilgili detaylar belli oluyor. Bakan Soylu ayrıntıları paylaştı. Geçerlilik süresi değişiyor. 5 yıl olan süre 10 yıla çıkartılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Yerli e-pasaport, Yerli e-mavi kart ve Yerli e-sürücü belgesi tanıtım toplantısında konuşuyor. Bakan Soylu, yeni e-sürücü belgesi ve yeni e-pasaportlarda 'Turkey' yerine ilk kez 'Türkiye' ifadesi kullanılacağını da açıkladı. Konuşmasında vatandaşlık verilen Suriyeli sayısını da duyuran Soylu, "Bugüne kadar kriterleri sağlamak suretiyle vatandaşlık hakkı kazanan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Suriyeli sayısı 200 bin 950'di" dedi.
10.05.2022 Gündem
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı
Emine Erdoğan, Ukrayna’da Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı Ukrayna resmi ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana eşlik eden Emine Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskynin eşi Olena Zelensky ile baş başa görüştü. Öte yandan Emine Erdoğan, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kayıtlı eserlerden biri olan Kiev’in önemli sembollerinden Aziz Sofya Katedrali’nin Türkçe Sesli Rehber Projesi Açılış Programı’na katıldı.
3.02.2022 Siyaset
ABD'den flaş Türkiye açıklaması! NATO'nun vazgeçilmez bir müttefikidir
ABD'den flaş Türkiye açıklaması! NATO'nun vazgeçilmez bir müttefikidir ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, “Türkiye, NATO’ya sıkı sıkıya bağlı, vazgeçilmez bir müttefiktir ve sürekli değişimlerin yaşandığı bir bölgede önemli bir ortaktır” dedi.
26.01.2022 Dünya
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel
İletişim Başkanlığı'ndan Anadolu'nun kültürel miraslarının tanıtımı için belgesel İletişim Başkanlığı, Anadolu'nun önemli kültürel miraslarını tanıtmak amacıyla 'Medeniyetler Beşiği Anadolu' projesi kapsamında, 7 bölümden oluşan belgesel serisi ile kamu diplomasisi kitabı hazırladı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Anadolu coğrafyasında yer alan farklı medeniyetlerin mirasını ve değerlerini tüm dünyaya tanıtmaya, bu büyük kültür hazinesini gelecek nesillere aktarmaya büyük önem veriyoruz" dedi.
20.01.2022 Gündem
Kuşadası'na yılın ilk kruvaziyer gemisi, 351 yolcu ile geldi
Kuşadası'na yılın ilk kruvaziyer gemisi, 351 yolcu ile geldi Aydın'ın Kuşadası ilçesine, 2022 sezonunun ilk kruvaziyer gemisi, Norveç bayraklı 'Viking Sky', çoğu ABD'li ve İngiliz olan 351 yolcu getirdi. Gemiden inen turistler, halk oyunları ve çiçekle irle karşılandı.
1.01.2022 Yaşam
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak
Pakdemirli: Efes Antik Kenti'ne 2022 bitmeden teknelerle ulaşımda gayretimiz olacak İzmir'deki Efes Antik Kenti'ni denizle buluşturacak 'Antik Kent Kanal Projesi' alanında inceleme yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "2022 yılı bitmeden Efes Antik Kenti'ne teknelerin ulaşımı konusunda gayretimiz olacak" dedi.
23.12.2021 Gündem
İzmir-Antalya seyahat süresi 3 saate inecek
İzmir-Antalya seyahat süresi 3 saate inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin iki turizm merkezi İzmir ve Antalya'yı birbirine bağlayacak otoyol projesinde, 163 kilometrelik Aydın-Denizli Otoyolu ayağının ihalesine 11 Haziran'da çıkılacağını belirterek, "Otoyolların tamamlanmasıyla İzmir ile Antalya arasındaki mevcut 580 kilometre devlet yolu ile 6-7 saat süren seyahat, 440 kilometre otoyolla 3 saate inecek." ifadelerini kullandı.
7.06.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı’ndan 'Evde Bayram Konserleri'
Cumhurbaşkanlığı’ndan 'Evde Bayram Konserleri' Cumhurbaşkanlığı, 23 Nisan’da “7 Tepeden 7 Kıtaya” projesiyle İstanbul’dan başlattığı konserler dizisini, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı sürecinde Türkiye’nin birbirinden değerli tarihi noktalarına taşıyarak devam ettiriyor
11.05.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanlığı'ndan 7 yeni konser
Cumhurbaşkanlığı'ndan 7 yeni konser Cumhurbaşkanlığı 23 Nisan’da “7 Tepeden 7 Kıtaya” projesiyle İstanbul’dan başlattığı konserler dizisini, Ramazan ayı ve Ramazan Bayramı sürecinde Türkiye’nin farklı şehirlerine yayarak devam ettiriyor.
9.05.2020 Gündem
Dev gemi, Kuşadası'na 3 bin 100 turist getirdi
Dev gemi, Kuşadası'na 3 bin 100 turist getirdi Aydın'ın Kuşadası ilçesine yanaşan Hollanda bayraklı kruvaziyerdeki 3 bin 100 turist, turizme hareketlilik getirdi.
15.08.2019 Ekonomi
Koreli turistler rotayı Türkiye'ye çevirdi
Koreli turistler rotayı Türkiye'ye çevirdi Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, "Güney Kore'nin nüfusu 50 milyon. 5 milyon civarında golfçü var ülkede. Türkiye onlar için iyi bir golf ve kültür destinasyonu olabilir. Yani 400 bin turistin gelmesi bizim için önemli bir sayı değil. Milyon ve üzerindeki rakamları telaffuz etmemiz lazım" dedi.
16.07.2019 Ekonomi
Ünlü şarkıcı aldığı haber sonrası yıkıldı, tatilini yarıda bıraktı
Ünlü şarkıcı aldığı haber sonrası yıkıldı, tatilini yarıda bıraktı Ünlü İngiliz şarkıcı ve besteci Eric Clapton, yatıyla Aydın'ın Kuşadası ilçesine geldi. Clapton'ın, İngiltere'deki köpeğinin ölüm haberini alınca Akdeniz ve Ege sahillerinde sürdüreceği tatilini yarıda kestiği ve özel uçağıyla ülkesine döneceği öğrenildi.
10.07.2019 Magazin
Kaşıkçı soruşturmasında kritik soru: Cansız beden nerede?
Kaşıkçı soruşturmasında kritik soru: Cansız beden nerede? Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yürütülen soruşturmada en kritik soru hala yanıtsız. Kaşıkçı'nın kaybolduğu 2 Ekim gününden bu yana birçok medya kuruluşu Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili çarpıcı iddialar ortaya atsa da cesede ne olduğu konusu henüz aydınlatılabilmiş değil...
20.10.2018 Dünya
İklim değişikliği  Efes’i tehdit ediyor
İklim değişikliği Efes’i tehdit ediyor Akdeniz bölgesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) Dünya Mirası listesinde yer alan çok sayıda antik kent deniz seviyesinin yükselmesi ve erozyon tehlikesi nedeniyle tehdit altında bulunuyor.
18.10.2018 Yaşam
Rotalar Türkiye'ye dönüyor! 1065...
Rotalar Türkiye'ye dönüyor! 1065... Aydın’ın Kuşadası ilçesindeki Egeport Kuşadası Limanı’na, Malta bayraklı ’Azamara Pursuit’ ile Bahama bayraklı ’Silver Whisper’ isimli iki lüks yolcu gemisi yanaştı. İki gemi 1065 turist getirdi.
24.09.2018 Ekonomi
Gemiler yanaştı
Gemiler yanaştı Kruvaziyer gemileri, rotalarından çıkardıkları Türk limanlarına bir bir dönüş yapıyor. MSC’nin ardından Norwegian Cruise, Royal Carribean ve Holland America Line da rotalarına Türkiye’yi yeniden ekledi
20.07.2018 Ekonomi
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor
Yılda 30 milyon kişi Anadolu müzelerini ziyaret ediyor Hititlerden, Antik Yunan’a; Bizanslılardan Osmanlı’ya Anadolu, bulunduğu coğrafya itibariyle bir açıkhava müzesi. Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği 433 müze ve örenyerleri geçtiğimiz yıl 30 milyon ziyaretçiyi ağırladı.
5.05.2018 Arşiv
Efes denizle buluşuyor
Efes denizle buluşuyor Efes Antik Kenti’ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak kanal projesinin ilk etabı için 19 Ekim’de ihale düzenlenecek
17.10.2017 Yaşam
Liv Tyler'ın kızı Antalya'da denizle tanıştı!
Liv Tyler'ın kızı Antalya'da denizle tanıştı! Tatil için Türkiye'de bulunan Hollywood yıldızı Liv Tyler'ın minik kızı Lula Rose, ilk yüzme deneyimini Antalya kıyılarında yaşadı. Bir yaşındaki Lula, babasıyla deniz keyfi yaptı.
25.07.2017 Magazin
Efes’te bir güzel
Efes’te bir güzel Türkiye’ye dünyaca ünlü isimlerin ilgisi devam ediyor. Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Liv Tyler, Efes Antik Kenti’ni ziyaret etti.
16.07.2017 Magazin
Efes’te sünnet düğünü değil, tanıtım yemeği
Efes’te sünnet düğünü değil, tanıtım yemeği Efes Antik Kenti’nde sünnet düğünü yapıldığı iddiaları tartışma yarattı. Bakanlık organizasyonun düğün töreni değil, Wind Star Curise Gemisi ziyaretçilerine tanıtım yemeği olduğunu açıkladı
29.09.2021 Gündem
Bakan Avcı'dan Efes Antik Kenti açıklaması
Bakan Avcı'dan Efes Antik Kenti açıklaması Kültür Bakanı Nabi Avcı, Efes Antik Kenti'nde düğün yapılmadığını ve etkinliklerde tarihi yapıya zarar verilmediğini söyledi. Aycı ayrıca, "Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili projede son aşamaya gelindi" dedi.
29.09.2021 Gündem
4 bin 500 yıllık tarihi eser Türkiye’ye iade ediliyor
4 bin 500 yıllık tarihi eser Türkiye’ye iade ediliyor 50 yıl önce Türkiye’den hediyelik eşya olarak alınıp İngiltere’ye götürülen testi, ait olduğu topraklara geri dönüyor
18.01.2017 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Efes Antik Kenti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki efes antik kenti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.