Dikkatsizlik

Dikkatsizlik

Son dakika dikkatsizlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dikkatsizlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dikkatsizlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dikkatsizlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dikkatsizlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 907 dikkatsizlik haberi bulunmuştur. Tüm dikkatsizlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Mersin'de korkunç kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı
Mersin'de korkunç kaza! Yolcu otobüsü devrildi: 9 ölü, 30 yaralı Mersin’in Aydıncık ilçesinde yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu otobüsü devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 30 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar ambulanslarla Mersin’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya kaza anının görüntüsünü paylaştı. Bakan Yerlikaya "Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım" ifadelerini kullandı.
16.01.2024 Gündem
Rüyada Kaybolduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kaybolmak Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Kaybolduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Kaybolmak Nasıl Yorumlanır? Rüyada kaybolduğunu görmek duygusal olarak yorulmak ve hislerinin karışması anlamlarına gelmektedir. Bu kişilerin hayatlarında bazı değişikler olacağı ve bu değişiklikler ile beraber hayatının daha iyi gideceği rivayet edilir.
12.01.2024 Eğitim
Tck 204 Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Nedir? Tck 204 Cezası Nedir?
Tck 204 Resmi Belgede Sahtecilik Suçu Nedir? Tck 204 Cezası Nedir? TCK 204 resmi belgede sahtecilik yapılması halinde uygulanacak cezadır. Bu suç kamu güvenine karşı suçlar arasında incelenen bir suçtur. 
24.08.2023 Gündem
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı
Ankara Valiliği duyurdu! 30 Eylül'e kadar yasaklandı Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla, bazı piknik ve mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişlerin 30 Eylül'e kadar yasaklandığını duyurdu.
3.07.2023 Gündem
Türkan doğum yaptı! Üç Kız Kardeş'in sezon finalinde neler oldu?
Türkan doğum yaptı! Üç Kız Kardeş'in sezon finalinde neler oldu? Kanal D'nin ilgi ile izlenen dizisi Üç Kız Kardeş, 13 Haziran Salı akşamı seyirciyle buluştu. İclal Aydın'ın aynı adlı romanından uyarlanan Üç Kız Kardeş'in her bölümü birbirinden daha heyecanlı geçiyor. Üç Kız Kardeş 53. bölümüyle ilgili merak edilen bütün detaylar haberimizde.
14.06.2023 Magazin
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor'
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor' Ege Bölgesi'nin tek orman fakültesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Öğretim Üyesi Dr. İsmail Baysal, "Sıcaklıklardaki yükselişler ve bağıl nem değerlerindeki düşüşler, yangınların adedi ve alansal olarak büyüklükleri üzerinde önemli ölçüde etkilidir. Uzun süreli ortalama sıcaklıkları göz önüne aldığımızda bu sene ve önümüzdeki senelerde sıcaklıklardaki artışa bağlı olarak sıkıntılı dönemler bizi beklemekte. Sıcaklıkların artması ve tek yıllık otsu bitkilerin kuruması da yangınların başlangıcı ve gelişimi için oldukça elverişli bir zemin hazırlıyor" dedi.
19.05.2023 Gündem
Depremzedelere ilk müdahale nasıl yapılmalı! Uzman isim tek tek anlattı
Depremzedelere ilk müdahale nasıl yapılmalı! Uzman isim tek tek anlattı Bir milyon kişiden fazla vatandaşı direkt etkileyen iki büyük depremde enkazdan çıkarılan ve hala çıkarılmayı bekleyen depremzedeler için uygulanacak ilk yardımın hayati öneme sahip olduğu söyleyen Öğr. Gör. Ümit Yaşar Kamacı, “Panik yapmayın, dikkatsizlik depremzedeyi felç edebilir” uyarısında bulundu. Peki depremzedelere ilk müdahale nasıl olmalı? İşte cevabı...
8.02.2023 Gündem
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor
Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı! Milyonları ilgilendiriyor Kış soğuk yüzünü göstermeye başladı. Trafiğe çıkacak araba sahiplerine kar uyarısı yapıldı. Öte yandan sürücülere kış lastiği hatırlatması yapıldı. Avukat Cansen Erdoğan, kış lastiği zorunluluğuna uymayan sürücülerin kazaya karışması durumunda büyük cezaların beklediğini belirtti. Sürücüler ise havaların soğumasıyla birlikte bakım için sanayilere akın etti. İşte arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.02.2023 Gündem
İstanbul'da meydana gelen trafik kazaları kamerada
İstanbul'da meydana gelen trafik kazaları kamerada İstanbul'da dikkatsizlik ve hızın yol açtığı 4 farklı trafik kazası kameralara yansıdı. Kazalar şans eseri hafif sıyrıklarla atlatılırken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
5.02.2023 Gündem
Ankara'da iki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı
Ankara'da iki otomobil çarpıştı: 2 ölü, 3 yaralı Ankara'nın Altındağ ilçesinde seyir halindeki otomobile, arkasından hızla gelen bir başka otomobil çarptı. Çarpışmanın şiddetiyle arka koltuktan yola savrulan 2 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.
29.12.2022 Yaşam
Polis Yüksek Öğretim Kanun Teklifi TBMM’den geçti ve yasalaştı
Polis Yüksek Öğretim Kanun Teklifi TBMM’den geçti ve yasalaştı AK Parti Antalya milletvekili Kemal Çelik ve 69 milletvekilinin Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile bazı kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun teklifi görüşmeleri düzenlendi. Teklif kabul edilerek yasalaştı. Kabul edilen maddelere göre, güvenlik korucularına uyarma, kınama, ücretten kesme, görevden çıkarma cezasını gerektiren fiil ve haller belirleniyor. Meskun yerlerde silah atmak fiili, devlet veya kişilerin zarara uğramasına yol açmışsa durumun niteliğine ve ağırlığına göre görevden çıkarma cezası uygulanacak.
23.11.2022 Gündem
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi
Uzmandan hızlı yemek yiyenler uyarı geldi Yediğimiz yemeklerin uykumuzun kalitesini ve süresini etkilediğini söyleyen Uzman Klinik Psikolog Yaren Hamarat, “Çok hızlı yemek yemek, öğün atlamak, fazla ve ağır öğünler tüketmek, yemek saatlerinin düzensiz olması ve uyumadan önce atıştırmak uyku bozukluklarının nedenlerindendir” dedi.
8.11.2022 Sağlık
Yoldan çıkan otomobil boş tarlada takla attı: 3 kişi yaralandı
Yoldan çıkan otomobil boş tarlada takla attı: 3 kişi yaralandı Bilecik'te meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı.
2.09.2022 Yaşam
Kayseri Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı! Bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi
Kayseri Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı! Bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi Kayseri Şeker Fabrikası'nın su soğutma kulesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince 1 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü.
22.08.2022 Gündem
İşçi servisi ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 15 yaralı
İşçi servisi ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 15 yaralı Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde Filyos beldesinde otomobille işçi servisi çarpıştı. Meydana gelen kazada 15 kişi yaralandı.
10.08.2022 Yaşam
Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi!
Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi! Meteoroloji'nin sıcak alarmı vermesinin ardından İçişleri Bakanlığı 81 ile sıcak hava önlemleri için genelge gönderdi. Avrupa 40 dereceyi artan sıcaklıklarla boğuşurken, Türkiye'de de sıcakların artma ihtimaline karşı Bakanlık harekete geçti. Peki, Ormanlara giriş yasak mı 2022, ateş yakmak nerelerde yasaklandı? İşte İçişleri Bakanlığı orman yangını genelgesi…
21.07.2022 Gündem
Orman yangınlarına ilişkin flaş genelge! 31 Temmuz'a kadar yasaklandı, uyarı geldi
Orman yangınlarına ilişkin flaş genelge! 31 Temmuz'a kadar yasaklandı, uyarı geldi İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre artan sıcaklık değerleri sonrasında olabilecek orman yangınlarına karşı uyardı. Başkanlığın valiliklere gönderdiği “Orman Yangınlarına Karşı Alınacak Tedbirler” konulu genelgeyle, sıcaklık artışıyla birlikte orman alanları ve çevresinde artan insan hareketliliğinin önümüzdeki günlerde çeşitli bölgelerde orman yangını riskinin artırabileceği belirtilerek, dikkatli olunması istendi. Orman yangını için riskli bölgelerdeki ormanların çevresinde ateş yakılması ve orman alanlarına girişler 31.08.2022 tarihine kadar yasaklanacak.
21.07.2022 Gündem
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir
Orman Genel Müdürü Karacabey: 1744 izinli orman parkında piknik yapılabilir Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Türkiye’de çıkan orman yangınlarının yüzde 88'inin insan kaynaklı olduğunu hatırlatarak, Kurban Bayramı tatilinde mesire alanlarında piknik yapacak vatandaşları uyardı. Karacabey, "Orman Genel Müdürlüğü olarak tesis ettiğimiz 1744 izinli orman park alanımız var. O alanlarda yangınlarla ilgili gerekli tedbirler alınmış durumda. Bu alanlarda piknik yapsınlar ve vakitlerini geçirsinler" dedi.
7.07.2022 Gündem
Küçük çocuğun kafası demir parmaklıklara sıkıştı
Küçük çocuğun kafası demir parmaklıklara sıkıştı İstanbul Sultangazi’de anne ve babası evde olmayan küçük çocuk evinin penceresinde oyun oynarken başı demir korkuluklara sıkıştı.
29.06.2022 Yaşam
Oruç tutmak organları dinlendiriyor
Oruç tutmak organları dinlendiriyor Diyetisyen Merve Sena Nazlı, oruç tutmanın organların dinlenmesini sağlayacağını, sıvı ve elektrolit kaybı dehidrasyon riskini önlemek için iftardan sahura kadar olan süreçte sıvı alımının arttırılması gerektiğini söyledi.
8.04.2022 Sağlık
İşe geç kalma endişesi talihsiz kazayla sonuçlandı: 1 yaralı
İşe geç kalma endişesi talihsiz kazayla sonuçlandı: 1 yaralı Tekirdağ Çorlu’da işe yetişme telaşına kapılan sürücü, yayaya yol vermek için duraklayan otomobile arkadan çarpması sonucu yaralandı.
8.04.2022 Yaşam
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor!
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor! Dünyada en önemli toplum sağlığı sorunları sıralamasında altıncı sırada yer alan ve yaşam boyu devam eden bir psikiyatrik rahatsızlık olan bipolar bozukluk, bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Aile, hasta ve doktor iş birliğinin önemine işaret eden uzmanlar, bu iş birliğindeki aksamanın tedaviyi, hastanın iyilik halini ve yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
28.03.2022 Sağlık
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Kritik uyarı geldi! En az 5 bin lira...
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Kritik uyarı geldi! En az 5 bin lira... Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Araba sahiplerine kritik uyarı geldi. Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı yoğun kar yağışı İstanbul'u etkisi altına aldı. Şiddetli kar yağışı nedeniyle sürücüler buzlu yollarda araç kullanmakta zorluklar yaşarken, kış lastiği gibi bazı temel tedbirlerin alınmaması da kazaları beraberinde getiriyor. Uzmanlar, kış lastiği veya zincir olmadan yola çıkılmamasını öneriyorlar. Bu tedbirleri almadan yola çıkmak ise hem can güvenliği hem de maddi açıdan büyük sıkıntılar doğurabiliyor. Oto tamircilere parça değişimi veya hasar onarımı için gelecek bir aracın bugün oluşturacağı maliyetin en az 5 bin lira olduğunu ifade eden uzmanlar üstelik yapılacak olan tamirin parça tedarik sıkıntısı sebebiyle 1 ay süreceğini ifade etti. İşte arabası olan milyonları ilgilendiren detaylar...
12.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dikkatsizlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dikkatsizlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.