Covid 19 Aşısı

Covid 19 Aşısı

Son dakika covid 19 aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan covid 19 aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını covid 19 aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Covid 19 Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan covid 19 aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 592 covid 19 aşısı haberi bulunmuştur. Tüm covid 19 aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat  başvurusu nedir?
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat başvurusu nedir? Almanya'da devlet, korona aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. Ülkede 5 bin 597 başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi. Söz konusu haberlerin gündeme gelmesiyle vatandaşlar arama motorlarına yönelerek devlet korona aşısı olanlara tazminat mı ödeyecek, aşı olanlara devlet para veriyor mu, korona aşısı tazminat başvurusu nasıl yapılır, aşı olanlar tazminat alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Dünya
Ece Seçkin hastalığını anlattı! 'Gitmediğim doktor kalmadı'
Ece Seçkin hastalığını anlattı! 'Gitmediğim doktor kalmadı' Uzun süredir sık sık doktorluk olan, yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle sahnede de zor anlar yaşayan şarkıcı Ece Seçkin, sağlık durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü şarkıcı, "Tıpkı benim gibi ölümden dönen hastalar var" dedi.
7.04.2023 Magazin
Suudi Arabistan, hac ibadetinde uyguladığı Covid-19 kısıtlamalarını kaldırdı
Suudi Arabistan, hac ibadetinde uyguladığı Covid-19 kısıtlamalarını kaldırdı Suudi Arabistan, Covid-19 salgının nedeniyle hac ibadetinde uyguladığı yaş ve kontenjan sınırının kaldırıldığını duyurdu.
9.01.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması ile ilgili konuşan Erdoğan, "İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
31.10.2022 Siyaset
Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? DSÖ Covid 19’un biteceği tarihi açıkladı!
Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? DSÖ Covid 19’un biteceği tarihi açıkladı! İki yılı aşkın bir süredir tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınıyla ilgili Dünya Sağlık Örgütü’nden (DSÖ) sevindiren açıklama geldi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge katıldığı bir televizyon programında salgının bitiş çizgisinde olduğunu belirtti. Peki, Corona virüsü ne zaman bitecek? Salgın bitiyor mu? İşte o açıklamalar…
19.09.2022 Sağlık
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı
Her boğaz ağrısı enfeksiyon kaynaklı olmayabilir! Uzmanı uyardı Tiroid hastalıkları içinde çok fazla bilinmeyen ‘subakut tiroidit’, özellikle Covid-19 pandemisiyle birlikte adından daha sık bahsedilen bir sorun oldu. Bu kapsamda her boğaz ağrısının enfeksiyon kaynaklı olmadığını belirten Doç. Dr. Özlem Haliloğlu, Covid-19 ya da başka bir viral üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş, boynun ön tarafında belirgin olmak üzere kulağa vuran ve yutkunmakla artan boğaz ağrısı, ateş-eklem ağrıları gibi gribal semptomları olan hastaların araştırılması gerektiğini söyledi.
15.08.2022 Sağlık
Vaka sayıları tırmanınca satışlar uçuşa geçti!
Vaka sayıları tırmanınca satışlar uçuşa geçti! Son dönemde koronavirüs vakalarında yaşanan artış, bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılan turşu ve turşu suyuna yoğun talebe sebep oldu.
13.08.2022 Yaşam
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı...
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı... İngiltere'de iki yıldan uzun süre Covid-19 vakalarını izleyen yeni bir araştırmaya göre en az iki doz Covid-19 aşısı olduktan sonra hastalığa yakalanan kişiler arasında en yaygın beş semptom; burun akıntısı, baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve sürekli öksürük. Aşı olmamış kişilerde ise en sık rastlanan semptomlar sırsıyla baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve inatçı öksürük.
8.07.2022 Dünya
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu?
Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? ABD sağlık yetkilileri, ilaç şirketi Pfizer-BioNtech tarafından üretilen Covid-19 aşısının 5 yaş altı çocuklarda kullanımına dair analiz sonuçlarını paylaştı. En küçük yaş grubunu aşılamak için uzun süredir onay bekleyen aşı için gelen sonuçlar umut verici. Peki, Pfizer-BioNTech Covid-19 aşısı 5 yaş altı çocuklarda etkili mi? Pfizer-BioNTech aşısı 5 yaş altı çocuklarda koruma sağlıyor mu? İşte detaylar…
14.06.2022 Sağlık
Beyaz Saray'da Ramazan Bayramı resepsiyonu
Beyaz Saray'da Ramazan Bayramı resepsiyonu ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan Bayramı için Beyaz Saray'dan konuşma yaparak, Ramazan'ın topluluk bağlarını güçlendirdiğini söyledi.
2.05.2022 Dünya
Gizemli virüs kabusu! Avrupa panikte, ölü sayısı artıyor
Gizemli virüs kabusu! Avrupa panikte, ölü sayısı artıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), şu ana kadar 16 ülkede görülen nedeni belirsiz hepatit virüsünün belirtileriyle ilgili uyarılarını yinelerken, Endonezya’da 3 çocuğun nisan ayında açıklanamayan karaciğer sorunu yüzünden öldüğü açıklandı.
2.05.2022 Dünya
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor
VLP aşısı ile ilgili flaş açıklama! 600 gönüllü aranıyor Koronavirüse karşı geliştirilen ve Faz-2 çalışmaları süren virüs benzeri parçacık (VLP) temelli yerli Covid-19 aşısının 'Faz 2b' uygulaması için 600 gönüllü aranıyor.
15.03.2022 Gündem
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Turkovac’ın faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan’da başlayacağı bildirildi. Çalışma, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor.
8.03.2022 Gündem
Konyaaltı sahili çamur rengini aldı
Konyaaltı sahili çamur rengini aldı Antalya'da etkili olan sağanağın ardından dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde denizin bir bölümü çamur rengini aldı.
3.03.2022 Gündem
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye
Bakan Koca: Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin Covid-19 aşısı üreten 9 ülkeden 1'i olduğunu, Hıfzıssıhha'nın Türkiye Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Araştırma ve Üretim Merkezi olarak yeniden hayat bulduğunu açıkladı.
3.03.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu! Anlaşma imzalandı Resmi ziyareti kapsamında Kongo Demokratik Cumhuriyetinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kongo Cumhurbaşkanı Felix Tshisekedi ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, Türkiyenin Afrika ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini ifade ederek, Afrika ülkeleri ile ilişkilerimizi bu çerçevede samimiyet, kardeşlik ve dayanışma temelinde geliştirmeye devam edeceğiz dedi.
20.02.2022 Siyaset
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Aşısız binlerce çalışan işten çıkarılacak! Koronavirüs ile ilgili radikal karar
Aşısız binlerce çalışan işten çıkarılacak! Koronavirüs ile ilgili radikal karar New York Belediyesi’nin, zorunlu aşı talimatına uymadıkları için 3 bin çalışanının işine son vermesi bekleniyor. Eski New York Belediye Başkanı Bill de Blasio’nun geçen yıl Covid-19 aşısı olmayan belediye çalışanlarının işlerine son vereceğiyle ilgili kararın uygulamasını yeni Belediye Başkan Eric Adams gerçekleştirecek.
11.02.2022 Dünya
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan TFF'ye teşekkür
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan TFF'ye teşekkür Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, futbol takımlarının yerli COVID-19 aşısı TURKOVACı formalarında taşımalarına destek olan Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) teşekkür etti.
6.02.2022 Gündem
Yerli Covid-19 aşısı Turkovac ile ilgili sıcak gelişme! Bakan Koca resmen duyurdu
Yerli Covid-19 aşısı Turkovac ile ilgili sıcak gelişme! Bakan Koca resmen duyurdu Bakan Koca, "Yerli Covid-19 aşımız Turkovac'ın yeni serilerinin şehir hastanelerine sevkiyatı başladı" haberini paylaştı.
4.02.2022 Gündem
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.
1.02.2022 Dünya
ABD’de son 24 saatte 2 bin 479 kişi  hayatını kaybetti
ABD’de son 24 saatte 2 bin 479 kişi hayatını kaybetti ABD’de Covid-19 salgınında son 24 saatte 2 bin 479 kişinin daha hayatını kaybetmesi ile toplam can kaybı 860 bin 247’ye ulaştı.
21.01.2022 Dünya
Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu?
Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu? Covid-19 aşısı olmayan kişilere pek çok yerde PCR testi zorunluluğu getirilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgede de PCR testi ya da aşı zorunluluğunda karar kılınmıştı. Hafta sonu sinemaya gitmek isteyen pek çok kişi de "Sinemaya aşısız giriliyor mu? Sinemada aşı ve PCR testi zorunlu mu?" sorularını araştırıyor. İşte detaylar...
21.01.2022 Gündem
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi?
3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? Dünyada etkili olan Omicron varyantı bulaşıcılığı nedeniyle endişe yaratmaya devam ediyor. Türkiye'nin de dahil olduğu pek çok ülkede görülen Omicron varyantı ile ilgili hükümetler önlemlerini alırken bilim insanları da çalışmalarına devam ediyor. Son olarak The Lancet'te yapılan çalışma aşıların etkinliği ile ilgili önemli veriler sunuyor. Çalışmada, üçüncü doz Pfizer/BioNTech aşısının Omicron varyantını etkili olup olmadığı araştırıldı. Peki, 3. doz aşı Omicron'a karşı koruyor mu? BioNTech aşısı Omicron'da etkili mi? İşte sonuçlar...
21.01.2022 Sağlık
Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi?
Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi? Koronavirüs Bilim Kurulu'nun yeni tavsiye kararı doğrultusunda genelge yürürlükten kaldırıldı. 81 il valiliğine kararla ilgili yazı gönderildi. Covid-19 aşısı olmayan işçiler, öğretmenler, eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personellerinden PCR testi istenmeyecek. Uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatler için de negatif sonuçlu PCR testi isteniyordu. Peki, Aşısızlar şehirler arası otobüse binebilir mi? Şehirler arası seyahatte PCR testi zorunlu mu, aşısızlar seyahat edebilir mi?
15.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Covid 19 Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki covid 19 aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.