Cassini

Cassini

Son dakika Cassini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cassini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cassini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cassini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cassini gelişmeleri de dahil olmak üzere 57 cassini haberi bulunmuştur. Tüm cassini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyor
Titan'ın 'gizemli adalarının' sırrı çözülüyor Uzay aracı Cassini, Satürn'ün uydusu Titan'ın yüzeyinde gerçekleştirdiği radar taramalarından elde ettiği verileri geri gönderdiğinde karşılaşılan sonuçlar akıllara durgunluk vericiydi. Taramalar, devasa sıvı metan göl ya da denizlerini, bu devasa denizlerdeki dalgasızlığı ve adalar gibi coğrafi şekilleri ortaya çıkardı. Bilim insanlarından oluşan ekip, bunların atmosferde oluşan, göllerde toplanan ve etrafta dolaşan organik molekül damlacıkları olabileceğini düşünüyor.
10.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği...
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği... Gökyüzünde görünen yabancı cisimler yıllardır pek çok habere konu oldu. En son ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un bile araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu duyurduğu UFO'lar 2022'de de gündemde.
5.01.2022 Dünya
Titan, Satürn'den sanılandan 100 kat daha hızla  uzaklaşıyor
Titan, Satürn'den sanılandan 100 kat daha hızla uzaklaşıyor Satürn'ün uydusu Titan'ın gezegenden sanılandan 100 kat daha hızla uzaklaştığı keşfedildi.
9.06.2020 Bilim ve Teknoloji
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu?
ESA nedir? Avrupa Uzay Ajansı kaç yılında kuruldu? Avrupa Uzay Ajansı, 2 ay yatarak 100 bin TL kazanacak gönüllüler aradığını açıklamasından sonra ESA nedir, sorularında artış oldu. Uzay yolculuklarının insan üzerine etkilerini araştıran Avrupa Uzay Ajansı (ESA) bir dizi deneye imza atmaya hazırlanıyor. Avrupa Uzay Ajansı 2 ay boyunca yatacak gönüllüler arıyor. Uzay ajansı bu projeye dahil olanlara yaklaşık 100 bin TL ödeme yapacak. Peki ESA nedir, kaç yılında kuruldu?
20.02.2020 Gündem
Kaplan sırtı deseni' nin sırrı çözüldü
Kaplan sırtı deseni' nin sırrı çözüldü Bilim insanları, Satürn'ün uydusu Enceladus'un güney kutbundaki kaplanların sırt desenini andıran paralel şeritlerin, eksen eğikliğinin yarattığı buz kırılmaları sonucu oluştuğunu savundu.
10.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Satürn milyarlarca yıl halkasızmış
Satürn milyarlarca yıl halkasızmış Satürn gezegeninin milyarlarca yıl boyunca halkasız olduğu bildirildi.
19.01.2019 Bilim ve Teknoloji
NASA'dan flaş açıklama: Hızla yok oluyor...
NASA'dan flaş açıklama: Hızla yok oluyor... Bilim adamları, Güneş Sistemi'nin en büyük 2. gezegeni Satürn'ün yörüngesindeki halkaların öngörülenden çok daha hızlı şekilde yok olduğunu bildirdi.
19.12.2018 Dünya
Satürn'ün halkası yok olacak
Satürn'ün halkası yok olacak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nde (NASA) görev alan bilim insanlarının yaptığı çalışmaya göre, Satürn ikonik halkasını kaybediyor.
18.12.2018 Bilim ve Teknoloji
İntihar dalışı
İntihar dalışı 14 yıldır Satürn gezegenini inceleyen NASA’nın gurur projesi Cassini, görevini tamamladı ve intihar dalışı yapıp infilak etti.
16.09.2017 Yaşam
Cassini görevini 'ölüm dalışıyla' sonlandırdı
Cassini görevini 'ölüm dalışıyla' sonlandırdı Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif aracı Cassini, gezegenin atmosferine nihai dalışını yaparak 13 yıllık görevini sonlandırdı.
15.09.2017 Dünya
Cassini veda ediyor!
Cassini veda ediyor! Cassini uzay aracı, 13 yıldır Satürn sisteminde keşifler yapmaktaydı. Cassini, Cuma günü Satürn ile çarpıştırılacak ve Satürn sistemi hakkında son bilgileri vererek veda edecek.
14.09.2017 Bilim ve Teknoloji
Amerikalı marka Türk gelinlerle büyüyecek
Amerikalı marka Türk gelinlerle büyüyecek Türkiye’de büyümesine hız veren gelinlik ve abiye markası Oleg Cassini, 2017’nin ilk yarısında açtığı 6 yeni mağazası ile 17 noktaya ulaştı. Bu yıl yüzde 70 büyümeyi planlayan Amerikan markasının orta vadeli hedefi 2020’de 50 noktada olmak
26.06.2017 Ekonomi
Satürn’ün halkalarında ilk yolculuk
Satürn’ün halkalarında ilk yolculuk NASA’nın Satürn keşif uydusu Cassini, gezegenin halkları ile yüzeyi arasındaki bölgeye ilk seferini gerçekleştirdi.
27.04.2017 Bilim ve Teknoloji
Cassini Uzay Aracı nedir, neden doodle oldu?
Cassini Uzay Aracı nedir, neden doodle oldu? Google bugün ana sayfasına Cassini Uzay Aracı ile ilgili bir doodle eklemişti. Oldukça merak uyandıran bu doodle Cassini Uzay Aracı nedir? Sorusunu gündeme taşıdı. İşte Google'ın bugünkü doodle konusu olan Cassini Uzay Aracı ile ilgili merak edilenler...
29.09.2021 Gündem
Satürn’ün halkaları arasından Dünya
Satürn’ün halkaları arasından Dünya Yakıtını bitirdiği için 20 yıllık yolculuğunun son aşamasına giren ve 26 Nisan’da Satürn’e doğru intihar dalışına geçecek olan Cassini keşif aracı, kamerasını son bir kez daha Dünya’ya çevirdi.
22.04.2017 Bilim ve Teknoloji
NASA’dan tarihi keşif! Canlı yayında açıkladı
NASA’dan tarihi keşif! Canlı yayında açıkladı NASA'nın keşif aracı Cassini, Enceladaus'un yüzey gayzerlerinden püsküren gazlarda hidrojen izine rastladı. Uydunun hidrojenle birlikte canlı yaşamını destekleyebilecek tüm bileşenlere sahip olduğu belirtiliyor
13.04.2017 Bilim ve Teknoloji
Kraliyet düğünü
Kraliyet düğünü Oleg Cassini Kreatif Direktörü Viola Chan’in hazırladığı çok özel Premium Line koleksiyonu, önceki akşam Asmalımescit Pera Palace Hotel’de yapılan defileyle tanıtıldı.
3.02.2017 Magazin
Modaya yön veren first lady Jackie
Modaya yön veren first lady Jackie Jacqueline Kennedy nam-ı diğer Jackie, dünya siyasetinin asaletiyle en akılda kalan ve tarzıyla en dikkat çeken First Lady’siydi. Natalie Portman’ın Jackie Kennedy’nin hayatını canlandırdığı ve bu hafta vizyona giren Jackie filmi Kennedy'nin moda dünyasına verdiği ilhamı da gözler önüne seriyor.
20.01.2017 Arşiv
NASA dünyanın beklediği açıklamayı yaptı
NASA dünyanın beklediği açıklamayı yaptı NASA Jüpiter'in uydusu Europa’da muhtemel su buharlarına rastlandığını duyurdu.
17.06.2021 Dünya
Leopar klasik zebra hayalperest
Leopar klasik zebra hayalperest Tasarımcıların sonbahar-kış koleksiyonlarında hayvan desenleri öne çıkıyor. Siyah ve beyazın yoğun olarak kullanıldığı koleksiyonlarda leoparın yanında zebra desenleri de dikkat çekici.
19.08.2016 Arşiv
NASA'nın uzay aracı Juno Jüpiter’in yörüngesine yerleşti
NASA'nın uzay aracı Juno Jüpiter’in yörüngesine yerleşti Jüpiter'in sırlarını çözmek için 5 yıl önce fırlatılan NASA'ya ait uzay aracı Juno, Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeninin yörüngesine girdi
27.07.2021 Bilim ve Teknoloji
İşte Mars'ın yeni fotoğrafı
İşte Mars'ın yeni fotoğrafı Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun 12 Mayıs'ta çektiği Mars fotoğrafını yayınladı.
20.05.2016 Bilim ve Teknoloji
Satürn’ün uydusunda okyanus
Satürn’ün uydusunda okyanus NASA’nın Cassini uzay aracı, Satürn gezegeninin altıncı büyük uydusu Enceladus’un buz yüzeyinin altında tüm küreyi kaplayan bir okyanus olduğuna dair yeni deliller buldu...
16.09.2015 Dünya
Satürn’ün uydusunda esrarengiz çizgiler
Satürn’ün uydusunda esrarengiz çizgiler Satürn sistemini 10 yıldır gözlemleyen Cassini uzay aracı, gezegenin buzul uydusu Tethys’de esrarengiz çizgiler keşfetti...
2.08.2015 Dünya
Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınav tanıtım toplantısı düzenliyor
Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınav tanıtım toplantısı düzenliyor Türkiye’de 152 yıldır eğitimde fırsat eşitliğini ön planda tutan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimde en iyi yerlere gelmek için çalışmalara devam ediyor. Darüşşafaka, okul giriş sınavlarını anlatmak için 9 Nisan 2015 tarihinde İstanbul Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde saat 10:00’da sınav tanıtım toplantısı düzenliyor.
6.04.2015 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Cassini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cassini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.