Bulmaca

Bulmaca

Son dakika bulmaca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulmaca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulmaca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulmaca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulmaca gelişmeleri de dahil olmak üzere 226 bulmaca haberi bulunmuştur. Tüm bulmaca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sadece 3 baykuşun olduğu bu zeka testini çözerek yüksek dikkati yeteneğinizi kanıtlayın!
Sadece 3 baykuşun olduğu bu zeka testini çözerek yüksek dikkati yeteneğinizi kanıtlayın! Optik illüzyonlardan bazıları dünya çapında ses getirir. İnsan zihnini ve dikkatini zorlayan bu zeka testi bulamacalarında önemli olan algıyı seçiçi olarak kullanabilmektir. Resime gizlenmiş 3 baykuşu bulabilen ve testi çözebilenler yüksek performansa ve dikkate sahip olabilirler mi?
26.04.2024 Yaşam
Dikkat ölçen test: Farklı olanı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor!
Dikkat ölçen test: Farklı olanı 5 saniyede bulan dahi sayılıyor! Görseller içerisinde farklı olanı bulmak için 5 saniyeniz var? Dikkat ölçen ve gözlem becerinize meydan okuyan bu test sizi epey zorlayacak. İşte, sizin için gözlem becerinizi test eden 10 bulmaca!
12.02.2024 Magazin
Beyin egzersizi: Bu 7 bulmaca zihninizi zorlayacak!
Beyin egzersizi: Bu 7 bulmaca zihninizi zorlayacak! Vücuttaki her bir organın ihtiyaç duyduğu hareket beyin için de gereklidir. Bu yüzden beyin jimnastiği kaçınılmazdır. Bu da bulmacalarla mümkündür. İşte zihninizi zorlayacak 7 bulmaca...
31.01.2024 Yaşam
Hızlı düşün, tuhaf olanı bul: Bu test 5 saniyede gözlerinizi ve dikkatinizi sınıyor!
Hızlı düşün, tuhaf olanı bul: Bu test 5 saniyede gözlerinizi ve dikkatinizi sınıyor! Görsel algınızı zorlayacak bir testle karşınızdayız. 5 saniyede farklı olanı bulmak için sınanacaksınız. Gözlerinizi ve dikkatinizi zorlayacak birbirinden farklı 6 görsel bulmaca içeriğimizde.
15.01.2024 Yaşam
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti...
Türk yapımı mobil oyun dünyanın zirvesinde! Bakan Mehmet Fatih Kacır tebrik etti... İstanbul merkezli Dream Games'in geliştirdiği mobil oyun Royal Match, ünlü rakibi Candy Crush'ı tahtından indirerek en çok gelir elde eden oyun haline geldi.
25.12.2023 Ekonomi
Üç soru için 20 saniyeniz var: Bu testi sadece dahiler çözebiliyor!
Üç soru için 20 saniyeniz var: Bu testi sadece dahiler çözebiliyor! Sadece 3 soruyu 20 saniyede doğru cevapladığınız takdirde siz artık bir dahi sayılıyorsunuz. Çünkü insanların yüzde 1'i verilen sürede bu soruları yanıtlayabiliyor. Bu bulmacaya ilginin artmasının nedeni de tam olarak bu. İşte zekanızı geliştirecek o test...
15.12.2023 Yaşam
İlk bakışta bulabilen henüz çıkmadı! Dikkatini test et...
İlk bakışta bulabilen henüz çıkmadı! Dikkatini test et... Dünyaca ünlü optik illüzyonlu zekâ testlerinden basit ama bir o kadar en eğlenceli olanlardan birisi ile daha karşınızdayız...
23.11.2023 Yaşam
Ne kadar dikkatlisin? 10 saniyede test et...
Ne kadar dikkatlisin? 10 saniyede test et... Bu popüler labirent bulmaca oyununda göreviniz çok basit. Arıyı kovanı ile buluşturun... Bakalım kaç saniyede çözebileceksin...
22.11.2023 Yaşam
69 Plaka Neresi? 69 Hangi Şehrin Plakası? 69 Hangi İlin Plaka Kodu?
69 Plaka Neresi? 69 Hangi Şehrin Plakası? 69 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'nin 81 şehri vardır ve bütün şehirlerin kendine özel plaka kodları vardır. 69 plaka da Bayburt ilinin plaka kodu olarak bilinir. 
29.08.2023 Yaşam
68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu?
68 Plaka Neresi? 68 Hangi Şehrin Plakası? 68 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye'de 81 il vardır ve tüm illerin kendilerine özgü plaka kodları bulunmaktadır. 68 plaka kodu Aksaray iline ait bir plaka kodu olarak karşımıza çıkar. 
29.08.2023 Yaşam
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu?
35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizin her şehrinin farklı bir plaka kodu vardır. 35 plaka kodunun şehri ise karşımıza İzmir olarak çıkmaktadır.
24.08.2023 Yaşam
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim
Devlet Bahçeli'den seçim açıklaması: Mayıs ayında bu işi bitirelim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Konuşarak, tartışarak, uzlaşarak, anlaşarak, görüş birliği vasatını oluşturarak, Türkiye'mizi hep birlikte seçime taşıyalım. Kaldı ki mayıs ayı içinde bu işi bitirelim, sözü ve kararı hep birlikte aziz milletimizin kutlu iradesine tevdi edelim" dedi.
17.01.2023 Gündem
Ozan, Sitare'yi arkasından bıçakladı! O Kız 9. bölümde neler oldu?
Ozan, Sitare'yi arkasından bıçakladı! O Kız 9. bölümde neler oldu? Kanal D'nin yeni sezona iddialı bir giriş yapan dizisi 'O Kız', 16 Kasım Çarşamba günü seyircilerle buluştu. Son bölümde Sitare'nin yalanları ortaya çıkmıştı ve Doruk babasına kavuşmuştu. Sitare'nin yanında ise Kadir'den başka kimse kalmamıştı. Peki, O Kız 9. bölümde neler oldu?
17.11.2022 Magazin
Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı!
Huggy Wuggy nedir, oyuncağı ne? Huggy Wuggy nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanması isteniyor? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı! Momo ve Mavi Balina oyunlarından sonra şimdi de Huggy Wuggy oyunu gündeme geldi. Sosyal medya kullanıcıları Huggy Wuggy için araştırma yapmaya başladı. Peki, Huggy Wuggy nedir? Huggy Wuggy oyunu nedir, nasıl bir oyun, tehlikeli mi, neden yasaklanmalı? Huggy Wuggy oyunu ve oyuncağı…
8.10.2022 Gündem
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası! Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022 Sağlık
İnegöl Belediyesi TEKNOFEST 2022’ye 10 proje ile başvurdu
İnegöl Belediyesi TEKNOFEST 2022’ye 10 proje ile başvurdu TEKNOFEST 2021’de “Drone İle Otonom Kaçak Yapı Tespiti” projesi ile birincilik ödülü alan İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, TEKNOFEST 2022 için hazırlıklara başladı. 60 kişiden oluşan 8 proje takımı, 10 projenin ön başvurularını tamamladı.
3.03.2022 Bilim ve Teknoloji
R harfi ile hayvan isimleri - R ile başlayan hayvanlar...
R harfi ile hayvan isimleri - R ile başlayan hayvanlar... İnsanlar özellikle de bulmaca çözerken ve isim şehir oyunu oynarken bir harf ile başlayan hayvanları sıkça düşünür. Bazı harflerde bulunan hayvanlar çoğu zaman insanların aklına gelmeyebiliyor. Bu nedenle de en çok aranan kelimeler arasında yer alan "R" harfi ile başlayan hayvanlar sıkça araştırılıyor.
22.02.2022 Gündem
M harfi ile hayvan isimleri - M ile başlayan hayvanlar...
M harfi ile hayvan isimleri - M ile başlayan hayvanlar... M harfi ile hayvan isimleri Makak, Maki maymunu, Mamut, Manda, Mangust, Marmoset maymunu, Mayıs böceği, Merinos koyunu, Mersin balığı, Midilli atı, Midye, Mirket, Misk kedisi, Morina balığı, Misk sıçanı, Mongos, Misk geyiği, Mors, Muhabbet kuşu, Mürekkep balığı, Malaya ayısı, Mezgit, Mercan yılanı, Muflon, Maymun kedisi ve Misk öküzüdür.
25.05.2022 Gündem
Beyni güçlendirecek 10 yöntem!
Beyni güçlendirecek 10 yöntem! Yaşlandıkça beyin fonksiyonlarında yavaşlama meydana gelebilir. Beynin hafıza ve üretkenliklerini artırmanın basit ve popüler yollarını var. Beyni iyileştirebilecek ve güçlenmesini sağlayacak yöntemleri Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Hülya Aydın anlattı.
19.10.2021 Sağlık
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir?
Sudoku nasıl oynanır, püf noktaları nelerdir? Sudoku oyun kuralları nelerdir? Akıl ve zeka geliştirici bir çok oyunun bulunduğu bilinmektedir. Zeka oyunları içerisinde en fazla bilinen ve oynanan oyunlardan birisi de sudoku olarak ifade edilebilir. Sudoku oyunu tüm zamanlarda olduğu gibi son zamanlarda da yine en popüler bulmaca oyunları arasında bulunmaktadır. Sudoku temel olarak sayı tabanlı bir zekâ oyunu olarak ifade edilebilir.
16.02.2022 Gündem
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada
Alzheimer için korkutan uyarı; 2050’de Türkiye 4’üncü sırada Türkiye'de 400 bin ile 1 milyon arası Alzheimer hastası bulunduğunu belirten Uzm. Dr. Cevdet Bilge “2050 yılında Türkiye’nin dünyada en fazla Alzheimer hastasına sahip 4’üncü ülke olacağı düşünülüyor. Alzheimer’da risk faktörleri yaş, cinsiyet, genetik, geçirilen hastalıklar, eğitim ve depresyondur. Özellikle yalnız yaşamanın ve sosyal geri çekilmenin zorunda kalındığı Kovid döneminde Alzheimer demansının hem gelişme ihtimali artmakta hem de tespitlerde geç kalındığı için tedaviler de aksamaktadır” dedi.
20.09.2021 Sağlık
Beyni erken yaşlandıran nedenler!
Beyni erken yaşlandıran nedenler! Beynimiz; kimi zaman kalbimiz, böbreklerimiz, akciğerlerimiz ve karaciğerimizden daha hızlı yaşlanabilir. Beyin gerektiği gibi çalışıyorsa tüm vücut da gerektiği gibi çalışıyor demektir. Yüksek enerji ile çalışan beynimiz maalesef gün boyu yaşadığımız ortamdan gelen radyasyon, elektromanyetik dalgalar, hava kirliliği, zararlı kimyasallar yanı sıra besinlerden gelen toksinlere maruz kalır. Peki beynimizi nasıl sağlıklı tutacağız, beyni erken yaşlandıran nedenler nelerdir? Sağlıklı beyine kavuşmanın ipuçlarını Nöroloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Derya Uludüz yazdı
23.07.2021 Sağlık
Düzenli cinsel yaşam beyni uyarıyor! Beyin sağlığı için tavsiyeler!
Düzenli cinsel yaşam beyni uyarıyor! Beyin sağlığı için tavsiyeler! Beynin hareket, algı, yargı, yürütme ve duygu organı olduğundan beyin sağlığının beden ve akıl sağlığı anlamına geldiğini belirten Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Beyin sağlığının korunması için düzenli hareket, düzenli beslenme, yeni şeyleri öğrenmek ve değişen durumlara kendimizi adapte etmek önemlidir.” diye konuştu. Tanrıdağ, beyin sağlığını korumada beyin check-up’ının önemini de vurguladı.
21.07.2021 Sağlık
Yengeç burcu erkeğinin anlaşabildiği ve anlaşamadığı burçlar neler? Nasıl kadınlardan hoşlanır?
Yengeç burcu erkeğinin anlaşabildiği ve anlaşamadığı burçlar neler? Nasıl kadınlardan hoşlanır? Oldukça derin duygu dünyasına sahip olan yengeç burcu erkekleri, karşısındaki insana çok çabuk güvenebilir ve aynı şekilde çabucak kırılabilir. Bu tür erkekler ile olamayacak kadınların yengeç burcu erkeklerinden uzak durmaları ve hiç yaklaşmamaları tavsiye edilmektedir.
16.02.2022 Astroloji

Benzer Haber Etiketleri

Bulmaca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulmaca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.