Gazete Vatan Logo

35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu?

Ülkemizin her şehrinin farklı bir plaka kodu vardır. 35 plaka kodunun şehri ise karşımıza İzmir olarak çıkmaktadır.

35 Plaka Neresi? 35 Hangi Şehrin Plakası? 35 Hangi İlin Plaka Kodu?

35 Plaka Neresi?

Hem trafik akışının düzenlenmesi, hem de trafikte karmaşa olmaması adına şehirlere plaka kodları verilmiştir. Türkiye'de 81 il bulunmaktadır ve her şehrin kendine özel bir plaka kodu vardır. 1962 senesinde çıkarmış bir kanuna göre bütün şehirlere 1'den başlayarak plaka kodu verilmiştir.

Alfabetik sıralama ile plaka kodları verilmiş ve sonrasında şehir olan yerlere de plaka kodlarının devamında kodlar verilmiştir. Bu nedenle bazı şehirler alfabenin ilk sıralarında yer alan harfler ile başlasa da plaka kodu olarak ileri sayılar olabilir. 35 plaka ülkemizin İzmir şehrine aittir. 

35 Hangi Şehrin Plakası?

İzmir, ülkemizin Ege bölgesinde yer alan bir şehirdir ve oldukça kalabalıktır. Büyükşehirlerden biri olan İzmir her sene hem yabancı hem de yerli turistlerin ziyaretini alır. İzmir, merak edilen bir şehir olduğundan plaka kodu da birçok kişinin merak ettiği konulardandır.

İzmir'in plaka kodu 35 olarak tespit edilir. Eğer bir araç İzmir iline kayıtlıysa ön ve arka plakasında kod olarak 35 yazar. Yalnızca şehirlere göre plaka kodları değiştiğinden İzmir'in tüm ilçelerinde 35 plaka kodu kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

35 Hangi İlin Plaka Kodu?

35 plaka koduyla ilgili bulmaca sorularında sorular yer almaktadır. Bazı genel kültür oyunlarında ve sorularında da 35 plakanın hangi şehre ait olduğu ile ilgili sorular bulunur. 35 plaka ülkemizin Ege bölgesi şehirlerinden biri olan İzmir'in plakasıdır.

İzmir Plaka Kodu Kaç?

İzmir, özellikle yaz aylarında kalabalıklaşan bir şehirdir ve her ilde İzmir araçları ile karşılaşmak da mümkündür. İzmir'in plaka kodu 35'dir ve İzmir iline kayıtlı olan tüm araçlarda 35 yazar. Türkiye'nin bir şehri olan İzmir plaka kodu 35'dir.

35 Plaka Kodu İzmir mi?

35 plaka kodu ile tüm şehirlerde karşılaşmak mümkündür. Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde de 35 plaka ile karşılaşılır. 35 plaka kodu İzmir şehrine aittir ve İzmir'e kayıtlı olan araçların plakasıdır. Araçların plakaları hem ön hem de arkasında bulunur.