Başkonsolos

Başkonsolos

Son dakika başkonsolos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başkonsolos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başkonsolos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başkonsolos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başkonsolos gelişmeleri de dahil olmak üzere 380 başkonsolos haberi bulunmuştur. Tüm başkonsolos haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Türk Hava Yolları Melbourne seferlerine başladı
Türk Hava Yolları Melbourne seferlerine başladı Türk Hava Yolları, Melbourne seferleri başladı. Melbourne yapılan ilk uçuşa katılan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Sidney uçuşları için görüşmelerin sürdürdüğünü ve yıl sonuna kadar buraya da seferlere başlayabileceklerini söyledi.
1.03.2024 Ekonomi
Rusya Başkonsolosu: Türkiye'nin iç işlerine karışma gibi bir niyetimiz yok
Rusya Başkonsolosu: Türkiye'nin iç işlerine karışma gibi bir niyetimiz yok Rusya’nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, değişen dünya düzenine uygun olarak Rusya’nın dış politikasını belirleyen ve bir yol haritası niteliği taşıyan stratejik belgeyi bugün düzenlenen bir toplantıda basın mensuplarıyla paylaştı. Türkiye seçimleriyle ilgili gelen soruyu yanıtlayan Başkonsolos Buravov “Türkiye'nin iç işlerine karışma gibi bir niyetimiz yok ve bununla ilgili şu veya bu değerlendirmeleri yapmaktan da kaçınıyoruz” ifadelerini kullandı.
27.04.2023 Gündem
Japon Başkonsolos, Rusya’da istihbarat verileri toplarken yakalandı
Japon Başkonsolos, Rusya’da istihbarat verileri toplarken yakalandı Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Japonya’nın Vladivostok Başkonsolosu Motoki Tatsunori'yi, batı yaptırımlarının Primorskiy Krayı bölgesine etkilerine dönük önemli ve dağıtımı sınırlı bilgileri para karşılığında toplarken suçüstü yakaladı. Rusya, olayın ardından Japonya’ya nota vererek, Başkonsolos Tatsunori'yi sınır dışı etti.
26.09.2022 Dünya
ABD başkonsolosu kimdir? Başkonsolos Jonathan Henick nereli, kaç dil biliyor?
ABD başkonsolosu kimdir? Başkonsolos Jonathan Henick nereli, kaç dil biliyor? ABD Başkonsolosu Jonathan Henick kimdir, kaç yaşında, nereli? ABD Başkonsolosu Jonathan Henick Masterchef programına konuk oldu. Hawaii Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında doktora almış, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapan Jonathan Henick’in hayatı merak konusu oldu. İşte ABD başkonsolosu Jonathan Henick hakkında merak edilenler…
25.08.2022 Gündem
Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef konuğu Başkonsolos Isabel Arvide hakkında merak edilenler…
Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef konuğu Başkonsolos Isabel Arvide hakkında merak edilenler… Meksika Başkonsolosu kimdir, Başkonsolos Isabel Arvide kaç yaşında ve nereli? Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide Masterchef programına konuk olunca hakkında yapılan aramalar da arttı. ardından araştırılmaya başlandı. İzleyicilerin dikkatini çeken Isabel Arvide hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Meksika Başkonsolosu kimdir? Isabel Arvide kimdir?
25.08.2022 Gündem
Kenan Poleo kimdir, nereli, kaç yaşında? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü?
Kenan Poleo kimdir, nereli, kaç yaşında? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo MasterChef'e konuk oldu. Yarışmayı ekranları başında izleyenler Kenan Poleo hakkında araştırma yapmaya başladı. Türkçe konuşmasıyla sempati de toplayan Kenan Poleo kimdir, kaç yaşında, nereli? Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo Türk mü? İşte, Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo hakkında merak edilenler…
25.08.2022 Gündem
İsrail ile yeni dönem! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık
İsrail ile yeni dönem! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Tel Aviv'e büyükelçi atama kararı aldık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev ile düzenlediği basın toplantısında İsrail ile büyükelçilerin yeniden atanması konusunda karar alındığını duyurdu
17.08.2022 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya’dan henüz bu belgede ve daha açıklamalarıyla taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz, bu yönde atılan bir adım görmedik. İlk toplantı 26 Ağustos'ta planlanıyor." ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki: 'Bu bir şımarıklık ve cehalettir'
Bakan Soylu'dan İmamoğlu'na sert tepki: 'Bu bir şımarıklık ve cehalettir' İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sözlerine tepki gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz çadır devleti değiliz de bulunduğu yeri çadır kurumu olarak nitelendirenler var. Bu bir şımarıklıktır. Devletin bu bütüncüllüğünü, devletin hassasiyetini çürümüşlük olarak değerlendirmek de cehalettir” dedi.
6.07.2022 Siyaset
Taksim'de Fransa ile davalık oldular
Taksim'de Fransa ile davalık oldular Son dakika haberi... İstiklal Caddesi’ndeki Fransız Başkonsolosluğu ve Kültür Merkezi binasındaki kafenin işletmecileri, başkonsolosluğun zorla tahliye kararını yargıya taşıdı. İşletmenin avukatı, tahliyenin Fransız demokrasisiyle bağdaşmadığını vurguladı.
18.08.2021 Gündem
Türk çifti ölümden Avusturyalı komşu kurtardı!
Türk çifti ölümden Avusturyalı komşu kurtardı! Avusturya’nın Almanya sınırında yer alan Salzburg eyaletine bağlı Hallein kasabasında sağanağın yol açtığı sele kapılan Salih ve Ayşe Karaaslan çiftini, Avusturyalı komşuları Alexander Eisenmann kurtardı. Yaşanan dehşet anları Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran tarafından Twitter'dan paylaşıldı. Karaaslan çiftinin restoranında sel nedeniyle zarar oluştu.
18.07.2021 Gündem
Türk Başkonsolos Yorulmaz yaşamını yitirdi
Türk Başkonsolos Yorulmaz yaşamını yitirdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'nın St. Petersburg kentindeki başkonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz'ın bugün hayatını kaybettiğini açıkladı.
5.07.2021 Yaşam
THY'den yeni karar! Ve başladı
THY'den yeni karar! Ve başladı Türk Hava Yollarının (THY) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 10 Mart 2020'de durdurulan Gence-İstanbul uçak seferleri 14 ay sonra yeniden başladı.
15.05.2021 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun'dan 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili sert açıklama
İletişim Başkanı Altun'dan 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili sert açıklama İletişim Başkanı Fahrettin Altun 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili, "Bu cinayetlerin failleri bugün hakim karşısına çıkıyor. Katiller için hesap vakti. Bizim adalete inancımız tam." ifadelerini kullandı.
26.04.2021 Siyaset
Türkiye'den ABD'ye sert tepki! 'Karar ciddi anlamda hatalı'
Türkiye'den ABD'ye sert tepki! 'Karar ciddi anlamda hatalı' Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD Adalet Bakan Vekili Wilkinson'a gönderdiği mektupla, şehit Başkonsolos Kemal Arıkan'ın katili terörist Hampig Sasunyan'ın tahliye kararına tepki gösterdi. Bakan Gül, "Sassounian’ın şartlı tahliyesinin, kamu güvenliğine karşı yüksek bir tehlike riski teşkil etmeyeceğini ifade eden mahkeme kararının ciddi anlamda hatalı olduğunu değerlendirmekteyiz" dedi.
12.03.2021 Siyaset
Türkiye'den terörist Sasunyan'ın salıverilmesine çok sert tepki!
Türkiye'den terörist Sasunyan'ın salıverilmesine çok sert tepki! Dışişleri Bakanlığı, şehit edilen Başkonsolos Kemal Arıkan'ın katilinin salıverilmesinin önünü açan Los Angeles Bölgesi Yüksek Mahkemesinin kararını şiddetle kınadığını bildirdi.
11.03.2021 Gündem
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme!
Bakan Akar ile IKBY Başkanı Barzani'den kritik görüşme! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştü, Irak Türkmen Cephesi Erbil Ofisi’ni ziyaret etti.
19.01.2021 Siyaset
Çin'deki son durumu değerlendirdi: 3-4 aydır ölüm yaşanmıyor
Çin'deki son durumu değerlendirdi: 3-4 aydır ölüm yaşanmıyor Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, ilk olarak Çin'in Wuhan kentinde tespit edilen koronavirüsün Çin’deki son durumu ve koronavirüs önlemlerini değerlendirdi. Wei, "Salgının durumuna göre kademeli bir şekilde tedbirleri ya artırıyor ya da azaltıyorduk. 11 milyonluk bir şehri kapattık. Şehri kapatmak demek, giriş çıkış yasağı değildir. 11 milyon insan hepsi evinde durması gerekiyor. İşte bu şekilde bu salgını yenebiliriz. Sert tedbirler olmadan bu sonucu alamazsınız." dedi.
25.11.2020 Dünya
Larkin'in milli heyecanı
Larkin'in milli heyecanı Amerika'da Miami Türk Konsolosluğuna giden Anadolu Efesli Shane Larkin, Başkonsolos Burç Ceylan'ı ziyaretini sosyal medya hesaplarından paylaştı.
23.10.2020 TBL
ABD Büyükelçisi Satterfield, Ayasofya'nın ardından Rüstempaşa Camii'ni gezdi
ABD Büyükelçisi Satterfield, Ayasofya'nın ardından Rüstempaşa Camii'ni gezdi ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Ayasofya Camii'ne geldi.
29.07.2020 Gündem
Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada ilk duruşma görüldü
Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin davada ilk duruşma görüldü Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'na 2 Ekim 2018'de girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamayan ve daha sonra öldürüldüğü ortaya çıkan gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı katlettikleri iddiasıyla 20 Suudi sanığın gıyabında yargılandığı dava başladı. Duruşmada şikayetçi olarak ifade veren Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, "Çok büyük bir ihanet ve kandırmacayla o konsolosluğa çağırıldı. O konsolosluktaki tüm insanlardan şikayetçiyim. Orada uçan kuştan bile şikayetçiyim. Şoföründen, çaycısından, herkesten" dedi.
3.07.2020 Gündem
Türkiye Polonya'da fahri konsolosluk açtı
Türkiye Polonya'da fahri konsolosluk açtı Türkiye, Polonya'nın ikinci büyük kenti olan Krakow'da Fahri Başkonsolosluk açtı.
1.07.2020 Dünya
Kaliforniya Valisi, terörist Sasunyan'ın şartlı tahliyesini  reddetti
Kaliforniya Valisi, terörist Sasunyan'ın şartlı tahliyesini reddetti Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, 1982 yılında Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı katleden Ermeni kökenli terörist Hampig Sasunyan'ın şartlı tahliyesine izin veren mahkeme kararını reddetti.
27.05.2020 Dünya
Çin Başkonsolosu Cui Wei: Aşı 1 hafta önce denenmeye başlandı
Çin Başkonsolosu Cui Wei: Aşı 1 hafta önce denenmeye başlandı Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, corona virüs hastalığı nedeniyle Çin'den Türkiye'ye getirilen Favipiravir isimli ilaç ve Çin'deki aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi.
1.04.2020 Corona Virüsü

Benzer Haber Etiketleri

Başkonsolos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başkonsolos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.