Gazete Vatan Logo

ABD başkonsolosu kimdir? Başkonsolos Jonathan Henick nereli, kaç dil biliyor?

ABD Başkonsolosu Jonathan Henick kimdir, kaç yaşında, nereli? ABD Başkonsolosu Jonathan Henick Masterchef programına konuk oldu. Hawaii Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında doktora almış, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapan Jonathan Henick’in hayatı merak konusu oldu. İşte ABD başkonsolosu Jonathan Henick hakkında merak edilenler…

ABD başkonsolosu kimdir? Başkonsolos Jonathan Henick nereli, kaç dil biliyor?

ABD başkonsolosu ABD başkonsolosu Masterchef programına konuk olarak, diğer konsoloslarla takımların yaptıkları menüyü tadacak. İzleyiciler tarafından merak edilen Başkonsolos Jonathan Henick kimdir, ve nereli?

ABD BAŞKONSOLOSU KİMDİR?

Aslen New Yorklu olan Jonathan Henick, Rusça, Portekizce, Türkçe ve Azerice bilmektedir. Hawaii Üniversitesi'nde siyaset bilimi alanında doktora almış, Columbia Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans yapmıştır. Kıdemli Dış Hizmet Üyesi Jonathan Henick, ABD'nin İstanbul Başkonsolosudur. İstanbul'da görebe başlamadan önce Ulusal Savunma Üniversitesi Enformasyon ve Siber Uzay Fakültesi'nde ABD Dışişleri Bakanlığı Müşavirliği yapmıştır. Ondan önce ise Orta Asya İşleri, Kamu Diplomasisi ve Basından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. Enformasyon Programları Bürosu Kıdemli Koordinatör Yardımcısı ve Koordinatör Vekili olarak devam etti. Güney ve Orta Asya İşleri Bürosu'nda, aralarında Afganistan, Pakistan ve Hindistan'ın da bulunduğu 13 ülkede ABD kamu diplomasisi faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu Basın ve Kamu Diplomasisi Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Direktörü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı