Gazete Vatan Logo

Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef konuğu Başkonsolos Isabel Arvide hakkında merak edilenler…

Meksika Başkonsolosu kimdir, Başkonsolos Isabel Arvide kaç yaşında ve nereli? Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide Masterchef programına konuk olunca hakkında yapılan aramalar da arttı. ardından araştırılmaya başlandı. İzleyicilerin dikkatini çeken Isabel Arvide hakkında bilgiler merak ediliyor. Peki, Meksika Başkonsolosu kimdir? Isabel Arvide kimdir?

Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide kimdir, kaç yaşında, nereli? Masterchef konuğu Başkonsolos Isabel Arvide hakkında merak edilenler…

Masterchef konuğu Meksika Başkonsolosu Isabel Arvide merak konusu oldu. Programa katılan diğer konsoloslar ile takımların yaptıkları menüyü tatmak için ilk kez programa konuk olan Meksika Başkonsolosu kimdir, kaç yaşında, nereli?

MEKSİKA BAŞKONSOLOSU KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

12 Kasım 1951 yılında Meksika'da doğan Isabel Arvide, siyasi ve sosyal çalışmaları ilk tanınan Meksikalı gazeteci, yazar, siyasi ve askeri analisttir. Ulusal gazeteler içi iş birlikleri yaptı. Güvenlik alanında eyalet hükümetlerine danışmanlık da yapmıştır. 1984 yılında Ulusal Gazetecilik Ödülü kazanan ilk kadın oldu. 1980 yılında Irak- İran Savaşında Bağdat'da savaş muhabirliği yapan Arvide, Askeri bilgi blogu Estado Mayor kurucusudur. Siyasi yorumları başarılı bulunan Isabel Arvide roman, şiir ve söyleyişiler de yayınladı.2019 yılına kadar ön sayfasındaki "Sin Gafete" adlı analiz köşesi ile Meksika Editör Örgütü'nün ana gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. 1 Ağustos 2020 tarihinden beri Meksika İstanbul Başkonsolosu olarak görev yapmaktadır.

Haberin Devamı