Aşırı Sıcaklar

Aşırı Sıcaklar

Son dakika aşırı sıcaklar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşırı sıcaklar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşırı sıcaklar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşırı Sıcaklar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşırı sıcaklar gelişmeleri de dahil olmak üzere 422 aşırı sıcaklar haberi bulunmuştur. Tüm aşırı sıcaklar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir"
Gıda fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi! "Gıdaya erişim kolaylaştırılabilir" Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, artan nüfus baskısının gıda üretimine olan talebi artırarak gıda fiyatlarını yükseltmekte olduğunu ve gıdaya erişimi zorlaştırdığını söyledi.
19.03.2024 Adana
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı Antalya’da yaklaşık 45 gün önce başlayan incir hasadı, yüksek rakımlı bahçelerdeki son incirlerin de hasat edilmesi ile sona erdi. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandı. Düşük rekolte sebebiyle de kilogram fiyatları 60 TL'ye kadar yükseldi.
23.10.2023 Ekonomi
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı
Tedirgin eden görüntü! Foça sahili istila ettiler: Hastanelere başvurular arttı İzmir'in Foça ilçesinde, sahilleri istila eden denizanaları vatandaşları tedirgin etmeye devam ederken, denizanalarına temas nedeniyle yanma ve batma şikayetiyle hastanelere başvurular arttı.
17.08.2023 Yaşam
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı!
Geçmeyen ağrılara neden oluyor: Uzman isim tetikleyicileri tek tek açıkladı! Şiddetli baş ağrısı olarak bilinen migren kişinin sosyal hayatını büyük oranda etkiler. Birkaç gün boyunca süren migren atakları baş ağrısı, zonklayıcı ya da keskin olarak özellikle şakak bölgesinde görülür. Migren atakları kiminde yılda 1-2 defa, kiminde ise ay içerisinde defalarca görülebilmektedir. Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.
9.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için kritik uyarı! Mutlaka suyun içine katarak için...
Aşırı sıcaklar için kritik uyarı! Mutlaka suyun içine katarak için... Bunaltıcı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına aldı. Sıcaklık ve nemin artışıyla birlikte vücut ısısında görülen artışın başta beyin olmak üzere diğer hayati öneme sahip organlara da olumsuz etkide bulunduğunu ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Merve Bayram; su içmenin önemine değinerek, su içmek için susamanın beklenmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.
3.08.2023 Sağlık
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı Dünyayı ve Türkiye'yi büyük oranda etkileyen aşırı sıcaklar ülkemizde su sorununa yol açtı. Sıcak havalar nedeniyle yağışlar azaldı barajların doluluk oranı düştü. İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine geriledi.
2.08.2023 Gündem
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?
Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
31.07.2023 Gündem
Kuvvetli yağışlar sonrası Eyyam-ı Bahur geliyor! Birçok ili vuracak! Uyarı yapıldı
Kuvvetli yağışlar sonrası Eyyam-ı Bahur geliyor! Birçok ili vuracak! Uyarı yapıldı Meteoroloji'den son dakika açıklaması geldi. Hava sıcaklıklarıyla ilgili dikkat uyarı. Kuvvetli yağışların ardınadan Eyyam-ı Bahur geliyor. İl il uyarı geldi. Türkiye, geçen hafta yaşanan rekor sıcaklıkların ardından ağustos ayı ile birlikte yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Geçen haftaki boğucu sıcaklıkların ardından, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların düşmesi rahat bir nefes aldırmıştı. Ağustos ayı ile birlikte ise aşırı sıcaklar geri dönüyor. Özellikle 2 Ağustos’tan itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla birlikte son dakika tüm detaylar...
30.07.2023 Gündem
10 katlı bina 7 saniyede yerle bir oldu! İşte anbean görüntüler
10 katlı bina 7 saniyede yerle bir oldu! İşte anbean görüntüler Adana'da depremde ağır hasar alan 10 katlı binanın kontrollü yıkımı 7 saniye sürdü. İş makinesinin darbesiyle 7 saniyede çöken bina, bir kafeye de zarar verdi.
20.07.2023 Yaşam
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor
Arabası olanlar dikkat! Aşırı sıcaklar zarar veriyor Uzmanlar, yaz aylarında aşırı sıcaklardan araçların da korunması gerektiğini belirtiyor. Aşırı sıcakların ve güneş ışınlarının aracın boyasına zarar verebildiğini belirten uzmanlar, boya koruma folyolarının ise aracın boyasını koruyabileceğini ifade ediyor.
20.07.2023 Otomobil
Havalar daha da ısınacak! Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi: Rekor için tarih verildi, iller tek tek açıklandı
Havalar daha da ısınacak! Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi: Rekor için tarih verildi, iller tek tek açıklandı Kavurucu sıcaklar tüm Türkiye’yi tesiri altına aldı. Yurdun özellikle güneyi ve doğusu tam anlamıyla yanıyor. Meteoroloji, Sağlık Bakanlığı ve uzmanlardan art arda uyarılar geldi. Yeni sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapıyor, kuvvetli sıcakların başlayacağı tarih açıklandı. Kavurucu sıcaklar devam ederken sağanak yağmur beklentisi de oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü bazı iller için yağmur müjdesi verdi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Bu sıcaklar bitmeyecek. Bu sene büyük ihtimalle Eylül 15'e kadar bu aşırı sıcaklar devam edecek gibi görünüyor" diye konuştu. Peki hangi illerde yağış var, sıcaklar ne zaman düşecek? İşte son hava durumu tahminleri...
19.07.2023 Gündem
İtalya’da sıcak hava nedeniyle kırmızı alarm
İtalya’da sıcak hava nedeniyle kırmızı alarm  İtalya Sağlık Bakanlığı, aşırı sıcaklar nedeniyle 16 kentte üçüncü seviye uyarı yayınladı. Başkent Roma başta olmak üzere ülkenin merkezi ve güneyindeki kentler için “Sıcak hava dalgası. Art arda 3 veya daha fazla gün boyunca devam eden yüksek riskli koşullar” uyarısı verildi.
16.07.2023 Dünya
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı!
Elektrik faturalarında 1 günlük fatura dudak uçuklattı! Aşırı sıcaklar elektrik faturalarına yansıdı, elektrik tüketimi tavan yaptı. Ayrıca klima, vantilatör, soğutucu satışları adeta patladı.
16.07.2023 Ekonomi
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor
Uzman isim uyardı! Klimalar pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor Afrika ve Basra'dan gelen sıcak hava dalgası vatandaşları fena halde zorladı. Sıcak havadan bunalan çoğu kişi ev ve iş yerlerinde klima kullanımına başvuruyor. Peki masum sandığımız klimalar gerçekte bizi hasta ediyor mu? Klimaların zararlarından nasıl korunabiliriz? Klima sebebiyle hangi hastalıklara yakalanıyoruz? İşte detaylar...
17.07.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor
Aşırı sıcaklar başladı, kalp ve damar hastaları dikkat! Aniden fırlıyor Sıcak havalar tüm insanların sağlığını derinden etkiliyor. Son günlerde artan hava sıcaklıkları, hayatı bile tehdit eder hale geldi. Bu süreçte en çok kalp hastalığıyla birlikte kronik hastalıkları bulunanların çok dikkatli olması gerekiyor. Dr. Öğr. Üyesi Göksel Güz, sıcak havalarda kalp hastaları için uyarılarda bulundu.
14.07.2023 Sağlık
Sıcaklar pik yapacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar art arda geldi
Sıcaklar pik yapacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar art arda geldi Kavurucu ve öldürücü sıcaklar Türkiye’ye giriş yapıyor. Son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm ülkeyi etkisi altına alacak! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar ise art arda geldi, pik yapacağı gün açıklandı. Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları Türkiye'yi etkisi altına aldı. Özellikle bugün, sıcaklıkların gölgede İstanbul'da ve Ankara'da 35, İzmir'de 38, Antalya'da 43 derece ölçüleceği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı. Uzmanlar, o saat aralığına dikkat çekerek uyardı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? En sıcak gün ne zaman? Bugün hava durumu nasıl? İşte 14 Temmuz Cuma ve genele hava durumu raporu...
14.07.2023 Gündem
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Selin ardından şimdi de aşırı sıcaklık uyarısı
Selin ardından şimdi de aşırı sıcaklık uyarısı Zonguldak'ta sel afetinin izleri silinirken İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan karar ile vatandaşların günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısı yapıldı.
13.07.2023 Gündem
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski... İstanbul'da beklenen sıcaklık artışıyla birlikte doluluk seviyesi yüzde 41'lerde bulunan barajlarda buharlaşmaya dikkat çekiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bugün öğle saatlerinde Ömerli Barajı'ndan her saat yaklaşık 17 bin ton su buharlaşıyor. Cuma günü bu, 34 bin tona çıkacak. Çünkü sıcaklık artıyor, nem birazcık azalıyor. Rüzgar da azaldığı için çok ciddi bir buharlaşma olacak. Melen'den Ömerli Barajına yaklaşık 100 bin ton su geliyor, bunun üçte biri cuma günü buharlaşacak demektir" dedi
13.07.2023 Gündem
Ucuz kiraları görenler şoke oluyor! En yükseği 2 bin lira
Ucuz kiraları görenler şoke oluyor! En yükseği 2 bin lira İstanbul'da ev ve dükkan kira fiyatlarında yaşanan artıştan dolayı bazı esnaf, üretim maliyetlerini düşürmek için rotasını Kırıkkale'nin Delice ilçesine çevirdi. İlçeye göç eden esnaflar, belediye tarafından faaliyete geçirilen sanayi sitesindeki sıfır doğal gazlı dükkanların kira fiyatları ise duyanları adeta şoke ediyor.
13.07.2023 Yaşam
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir Özellikle yaz aylarında, kullanılan soğutucu klima nedeniyle göz hastalıklarında artış olduğunu vurgulayan Op. Dr. Aylin Akbay, “Olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenler klimaya karşı oturmamalıdır. Klimanın filtre ve kanalları çok düzgün temizlenmelidir. Klima olan ortamda muhakkak nem cihazı da kullanılmalı. Ayrıca göz kuruluğu olanlar kesinlikle doktora başvurmadan göz damlası kullanmamalıdır” uyarısında bulundu.
13.07.2023 Sağlık
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı. Uyarılar art arda geldi, yeni bir sıcak hava dalgası daha yolda. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde camdan bile bakmayın. Avrupa’da aşırı sıcaklar can almaya başladı. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denildi. Sağlık Bakanı Koca, yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlarla ilgili uyarı paylaştı. Uzmanlar hangi saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu... Öte yandan AKOM İstanbul'da yaşayanları bugün ve yarın için uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine yükseleceğine dikkat çekildi.
13.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji’den İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı: Daha da yüksek olacak
Kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji’den İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı: Daha da yüksek olacak Aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Son dakika uyarılar art arda geldi. Günü açıklandı, yeni bir sıcak hava dalgası daha geliyor. Meteoroloji son tahminleri duyurdu. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Günlük yaşam ve insan sağlığı olumsuz etkilenecek. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde sakın dışarı çıkmayın. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denilirken bir uyarı da Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu...
12.07.2023 Gündem
Meksika'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 112’ye yükseldi
Meksika'da aşırı sıcaklardan ölenlerin sayısı 112’ye yükseldi Meksika'da son haftalarda etkili olan sıcak hava dalgası nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye yükseldi.
30.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Aşırı Sıcaklar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşırı sıcaklar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.