Gazete Vatan Logo

Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?

Meteoroloji tarafından yayınlanan hava tahmin raporuna göre Türkiye’de hafta başından itibaren hava sıcaklıkları artacak. Çarşamba gününden itibaren ise yurdun genelinde çöl sıcakları, cehennem sıcakları ve Afrika sıcakları olarak da adlandırılan "eyyam-ı bahur"un etkisine girecek. Meteorolojinin yaptığı açıklama sonrası Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.

Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek? Eyyamı Bahur sıcaklıkları ne demek, kaç derece oluyor?

Türkiye 40 derecenin üstünde sıcaklığı geride bırakırken yeni haftayla tekrar sıcak havanın etkisine giriyor. Eyyam-ı bahurun, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor. Yaz mevsiminin en sıcak ve boğucu günlerini ifade etmek için kullanılan eyyam-ı bahur, Türkiye’yi yakacak. Peki, Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürecek, ne zaman bitecek, Eyyamı Bahur sıcakları kaç derece oluyor?

Eyyamı Bahur sıcakları kaç gün sürer, ne zaman bitecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Sıcaklıkların artarak ülke genelinde mevsim normallerinin 4-7 derece üzerine ulaşması beklendiği ifade edildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen' sıcaklıklarla ilgili "2 Ağustos Çarşamba günü ısınma başlıyor. Perşembe ve cuma günü bir sıcak hava dalgası geliyor" dedi.

Şen'in açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

Çarşamba günü risk oluşturacak düzeydeydi. Salı gününe kadar ortalamalara gelecek sıcaklık. Çarşamba günü ısınma başlıyor. Perşembe ve cuma günü bir sıcak hava dalgası geliyor.

Haberin Devamı

Tekrar 40’lı derecelere çıkma ihtimali var. Cuma İstanbul’da, cumartesi iç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde de yükselecek. Orman yangınlarına dikkat etmemiz gerekiyor.

Ağustos ayı ile birlikte ise aşırı sıcaklar geri dönüyor. Özellikle 2 Ağustos’tan itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor. Bu dönemde Türkiye, Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacak. Yazın en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan “eyyam-ı bahur” dönemi yaşanacak. Yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava oluşacak. Meteoroloji’nin tahminine göre 3 Ağustos’ta sıcaklık İstanbul’da 33, İzmir’de 36, Ankara’da 37 dereceye çıkacak.

MARMARA 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EDİRNE 18°C, 32°C. Az bulutlu ve açık

İSTANBUL 20°C, 29°C: Az bulutlu ve açık

KIRKLARELİ 16°C, 32°C: Az bulutlu ve açık

KOCAELİ 19°C, 30°C: Az bulutlu ve açık

Eyyam-ı Bahur günlerinde uyarılar da var. Kalp hastaları, aşırı stres yaşayanlar bu havalarda dışarı çıkmaması tavsiye ediliyor. Bunun yanı sıra bol bol su tüketilmesi gerek. Sebeplerinden biri sıcaklığın nemli değil kuru olmasından kaynaklı.


Haberin Devamı

EGE 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR 15°C, 33°C: Az bulutlu ve açık

DENİZLİ 23°C, 40°C: Az bulutlu ve açık

İZMİR 23°C, 36°C: Az bulutlu ve açık

MANİSA 20°C, 38°C: Az bulutlu ve açık

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA 25°C, 34°C: Az bulutlu ve açık

ANTALYA 26°C, 36°C: Az bulutlu ve açık

HATAY 26°C, 32°C: Az bulutlu ve açık

MERSİN 27°C, 32°C: Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA 17°C, 32°C: Az bulutlu ve açık

ESKİŞEHİR 14°C, 33°C: Az bulutlu ve açık

KAYSERİ 11°C, 31°C: Az bulutlu ve açık

KONYA 19°C, 32°C: Az bulutlu ve açık

BATI KARADENİZ 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU 13°C, 29°C: Az bulutlu ve açık

DÜZCE 15°C, 31°C: Az bulutlu ve açık

KASTAMONU 12°C, 30°C: Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK 16°C, 24°C: Az bulutlu ve açık

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu,bugün (Pazartesi) öğleden sonra Trabzon, Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

RİZE 21°C, 28°C: Parçalı ve çok bulutlu, (Pazartesi) öğleden sonra iç ve yüksek kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN 19°C, 28°C: Parçalı ve az bulutlu

DOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık, kuzeydoğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, (Pazartesi) öğleden sonra Trabzon Ardahan ve Kars çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM 13°C, 31°C: Parçalı ve az bulutlu

KARS 11°C, 28°C: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile bugün (Pazartesi) öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 17°C, 35°C: Az bulutlu ve açık

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 22°C, 38°C: Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP 23°C, 37°C: Az bulutlu ve açık

SİİRT 26°C, 37°C: Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 26°C, 38°C: Az bulutlu ve açık

Haberin Devamı