Sıcak Hava

Sıcak Hava

Son dakika sıcak hava haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak hava ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak hava haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Hava

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak hava gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.826 sıcak hava haberi bulunmuştur. Tüm sıcak hava haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der"
Adana’da Nisan ayında son 95 yılın sıcaklık rekoru kırıldı, 42 dereceye yükseldi "Sıcak olmazsa Adanalı 'hayırdır' der" Adana’da son 95 yıl içerisinde Nisan ayının en sıcak günü yaşanırken termometreler 42 dereceyi gösterdi. Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek
Adana'da sıcaklık 42 dereceye ulaştı! Yaz zor geçecek Türkiye’nin en sıcak illerinden olan Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye başladı. Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla kentte nisan ayının son haftasında termometreler güneş altında 42 dereceyi gösterdi. Parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.
25.04.2024 Adana
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışı
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışı Adana'da sıcak hava yerini bir anda sağanak yağış ve doluya bırakırken, fındık büyüklüğünde yağan doludan dolayı vatandaş aracının üzerini, kilim, battaniye ve halıyla kapattı.
8.04.2024 Adana
Sıcaklıklar arttı, gençlerin sulama kanalında tehlikeli serinliği başladı! "Korkunun ecele faydası yok"
Sıcaklıklar arttı, gençlerin sulama kanalında tehlikeli serinliği başladı! "Korkunun ecele faydası yok" Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte çocukların sulama kanallarında tehlikeli serinliği başladı. Sulama kanalına giren bir gencin, ‘Korkunun ecele faydası yok’ diyerek kanala atlaması pes dedirtti.
6.04.2024 Ceyhan
Sıcak hava gidiyor kar yağışları geliyor! Meteoroloji'den çığ ve toz aşımı uyarısı
Sıcak hava gidiyor kar yağışları geliyor! Meteoroloji'den çığ ve toz aşımı uyarısı Kar yağışları doğu illerinde hayatı olumsuz etkilerken İstanbul bahar havasını yaşıyor. Beklenen kar yağışının İstanbul'da mart ayında yaşanması bekleniyor. Meteoroloji yeni uyarısında illeri tek tek açıkladı. MGM İstanbul, Ankara, İzmir dahil onlarca kent için yeni uyarıda bulundu. Kar ve yağmur alarmı verildi. Öte yandan MGM tarafından yapılan son dakika açıklamasında vatandaşlar toz taşınımı uyarısında bulundu. Yağışın en yoğun olacağı iller ve saatler açıklandı. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
16.03.2024 Gündem
Kar yağışı beklerken bahar havası geldi! Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı
Kar yağışı beklerken bahar havası geldi! Meteoroloji son hava durumu raporunu yayınladı Kar ve yağmur yağışlarının beklendiği şubat ayı biterken Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisiyle yurdun büyük bir kısmı bahar havasını yaşıyor. Peki mart ayında hava nasıl olacak? Cıvıl cıvıl bir bahar mı yaşayacağız yoksa soğuk ve yağışlı hatta karlı bir mart mı göreceğiz?
28.02.2024 Gündem
Şubat ayında açan badem ağaçları herkesi şaşırttı
Şubat ayında açan badem ağaçları herkesi şaşırttı Gümüşhane kent merkezinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle yalancı bahara aldanarak erken açan badem ağaçları vatandaşları şaşırttı.
25.02.2024 Gündem
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir"
Prof. Dr. Başıbüyük açıkladı: "Sera gazı emisyonu azaltılmazsa küresel sıcaklık artışı 3-4 dereceye çıkabilir" Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, sera gazı başta olmak üzere atmosferdeki pek çok gazın azaltılması gerektiğini belirterek, küresel sıcaklık değerinin 3-4 dereceye çıktığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade etti.
16.02.2024 Adana
Fiyatı uygun ama vatandaştan ilgi görmüyor
Fiyatı uygun ama vatandaştan ilgi görmüyor Samsun'da geçtiğimiz günlerde istavrit ve mezgit balığı 100 TL’den satılıyordu, güneyden gelen sıcak havayla beraber kilosu 30 TL’den satılmaya başladı. Vatandaştan ilgi yok denecek kadar az olduğu belirtildi.
13.02.2024 Ekonomi
Adana'ya kış geri mi dönüyor? Mevsim normallerine geri dönecek
Adana'ya kış geri mi dönüyor? Mevsim normallerine geri dönecek Adana'da son birkaç gündür etkisini gösteren sıcak hava, yerini yağmura bırakıyor. Meteoroloji'nin verilerine göre önümüzdeki hafta sıcaklıklar mevsim normallerine geri dönecek.
12.02.2024 Adana
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler Tüm yurtta soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Antalya'da ocak ayının ortasında yerli ve yabancılar denize girdi.
14.01.2024 Gündem
Kar yağışı bu haliyle İstanbul'da günlerce yerde kalacak! Uzmanlar ilçeleri saydı, lapa lapa kar bir anda çökecek, gün verildi
Kar yağışı bu haliyle İstanbul'da günlerce yerde kalacak! Uzmanlar ilçeleri saydı, lapa lapa kar bir anda çökecek, gün verildi Hava sıcaklıkları gün be gün düşüyor. 3 Ocak gecesi İstanbul'da başlayan sağanak yağış sonrası son dakika uyarısı geldi. Sıcaklıklar bir anda düşecek. Yoğun kar yağışı İstanbul'un bazı ilçelerini beyaz örtüyle kaplayacak. Yılın ilk günlerini sıcak havayla atlattık ancak önümüzde kara kış var. Meteoroloji uzmanları, İstanbul dahil birçok kent için kuvvetli sağanak ve kar yağışı görülecek dedi. Hava sistemlerini karşılaştıran hava durumu uzmanları, "Bu öyle bir kış yapar ki sıcak hava hafızalardan silinebilir." dediler. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak?
3.01.2024 Gündem
Antalya'da Aralık ayında deniz keyfi!
Antalya'da Aralık ayında deniz keyfi! Antalya'da yağış sonrası güneşli havayı gören yerli ve yabancı turistler, denizin keyfini çıkardı.
17.12.2023 Gündem
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
20 Kasım tatil mi? Yağmur nedeniyle 20 Kasım’da okullar tatil olacak mı, ara tatil uzatıldı mı?
20 Kasım tatil mi? Yağmur nedeniyle 20 Kasım’da okullar tatil olacak mı, ara tatil uzatıldı mı? Ara tatili Kasım ayının 10’unda başlamıştı. 9 gün süren tatilin hava koşulları nedeniyle uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor. Meteorolojinin 66 il için uyarı yapması, THY yollarının 100 seferini iptal etmesi öğrencilerin 20 Kasım Pazartesi günü okul olup olmayacağını araştırmasına neden oldu.
18.11.2023 Eğitim
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek?
La Nina Kışı nedir, La Nina Soğukları ne zaman gelecek? La Nina Kışı nasıl olur ve nasıl geçer, La Nina Kışı ne demek? Türkiye'de, "El Nino" sıcak hava etkilerinin ardından "La Nina" soğuk hava etkilerinin beklenildiği gündemde. Uzmanlar, bu kışın rekor seviyede soğuklar ve yoğun kar yağışlarıyla karakterize olabileceğini vurguluyor ve bu olumsuz hava koşullarının kasım ayından itibaren etkisini gösterebileceğine dikkat çekiyor. Peki, La nina nedir, la nina kışı nasıl olur? La nina soğukları ne demek, la nina kışı nasıl geçer?
8.11.2023 Gündem
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.
30.10.2023 Ekonomi
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu
Gökyüzünde cumhuriyet coşkusu Kapadokya’da sıcak hava balonları Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile havalandı. Gün doğumu ile birlikte 152 sıcak hava balonu gökyüzünde görsel şölen oluşturdu.
29.10.2023 Gündem
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri
Leke sorununu en aza indirmek mümkün! Uzmanından cilt bakım rutini ve önerileri Yaz mevsimi geride kaldı. Güneş ışınlarının cilt üzerindeki etkisi sonbaharla birlikte gün yüzüne çıktı. Bronzlaşan cilt rengini kaybetti, sıcak hava cildi nemsizleştirerek donuklaştırdı. Doğa kendisini yeni mevsime hazırlarken, cilt de kendini yenilemeye hazır hale getirdi. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu da mevsim geçişlerine uygun, cildi mevsim değişimine hazırlayacak cilt bakım önerilerinde bulunarak önleyici tedbirlerden bahsetti.
30.09.2023 Sağlık
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak
Meteoroloji'den alarm verildi! Sıcak hava ile birlikte geliyor! Nefes dahi aldırmayacak Bunaltıcı sıcaklar geri geliyor. Üstelik yanında Afrika'dan çöz tozu da getiriyor. Meteoroloji'den yapılan açıklama birçok bölge için alarm verildi. Bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini gösterecek, ardından Marmara ve Ege Bölgesi'ne ulaşacak. Uzmanlar yaşlı, hamile ve solunum rahatsızlığı çekenleri maskesiz dışarı çıkmaması konusunda uyarıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İşte hava durumuyla ilgili tüm detaylar...
22.09.2023 Yaşam
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Avustralya Bayrağı Anlamı Nedir? Avustralya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avustralya Türkiye'ye göre konumu dünyanın diğer ucunda kalan Güney Yarım Küre ülkesi olmaktadır. Kendine ait kıtaları bulunan Avustralya büyük bir coğrafyaya sahip olmak ile beraber kıtanın geniş bir bölümünü kaplamaktadır. Yüzölçümü bakımından 2. en büyük ülke olmaktadır.
3.09.2023 Eğitim
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür'
Sıcak havalar ile ilgili korkutan uyarı! 'Komaya götürür' Adana'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, aşırı terleme, yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle kendini gösteren sıcak çarpması vakalarının özellikle tek yaşayan ya da bakıma muhtaç kişilerde fark edilmediği takdirde komaya kadar götüren tablolar oluşturduğunu kaydetti.
3.09.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Hava ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak hava haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.