Antartika

Antartika

Son dakika antartika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan antartika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını antartika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Antartika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan antartika gelişmeleri de dahil olmak üzere 117 antartika haberi bulunmuştur. Tüm antartika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Lewis Hamilton'ın sevgilisi adından söz ettiriyor!
Lewis Hamilton'ın sevgilisi adından söz ettiriyor! 7 kez dünya şampiyonu Lewis Hamilton özel hayatıyla da gündeme geliyor. Tatil günlerini dünyayı gezerek değerlendiren Lewis Hamilton Antartika'da bulunuyor. Arkadaşlarıyla birlikte vakit geçiren Hamilton'ın tatilde Juliana Nalu ile birlikte olduğu iddia ediliyor.
11.01.2023 Magazin
Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz
Antarktika'da, bilimsel araştırma istasyonlarındaki kadınlara cinsel taciz Avustralyalı bilim insanının raporu, Antarktika Bilimsel Araştırma istasyonlarında çalışan kadınların uğradığı cinsel taciz ve ayrımcılığı ortaya koydu. Çevre Bakanı raporla ilgili dün açıklama yaparak “Şok oldum ve hayal kırıklığına uğradım. Kesinlikle açık konuşayım: hiçbir işyerinde cinsel tacize veya uygunsuz davranışa yer yoktur” dedi.
30.09.2022 Dünya
Bakan Varank: Yakın gelecekte uzay araştırmacılarımızı da uğurlayacağız
Bakan Varank: Yakın gelecekte uzay araştırmacılarımızı da uğurlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Nasıl ki bugün kutup araştırmacılarımızı sefere uğurluyorsak, yakın gelecekte de uzay araştırması yapacak insanlarımızı da bu şekilde uğurlayacağız" dedi.
20.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyayı dehşete düşüren açıklama geldi bilim insanları şok oldu! Kıyamet günü artık kapıda...
Dünyayı dehşete düşüren açıklama geldi bilim insanları şok oldu! Kıyamet günü artık kapıda... Dünya koronavirüs salgını ve doğal afetlerle boğuşurken endişe yaratan bir açıklama daha geldi. Bilim insanları Antartika'da başlayıp tüm dünyayı felakete sürükleyecek 'Kıyamet günü' senaryosu için uyarılarda bulunuyor.
18.12.2021 Dünya
Antarktika'nın mikrobiyal çeşitliliğini araştıracaklar
Antarktika'nın mikrobiyal çeşitliliğini araştıracaklar Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi öğretim üyeleri, Palandöken’de yaptıkları araştırmayı Antarktika'ya modelledi. TÜBİTAK’ın destek verdiği proje kapsamında 2022 yılında Antarktika'da yaklaşık 2 ay araştırma yapacak olan Dr. Mehmet Karadayı, "Temel yola çıkış amacımız hem Antarktika'da bilimsel çalışmalarımızı desteklemek hem de ticari değeri olan, endüstriye katkı sağlayabilecek soğuğa adapte enzimler üretebilen organizmaları araştırmak" dedi.
8.09.2021 Bilim ve Teknoloji
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek Gelen son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Birleşmiş Milletler'in en kapsamlı küresel ısınma raporunun ardından değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Kurnaz, "Dünyadaki deniz seviyesi yaklaşık olarak 70 metre yükselecek. Deniz seviyesi 70 metre yükseldiğinde şu an bulunduğumuz mekanların çoğu sular altında kalacak. İstanbul 3 adaya bölünecek. Bu durum yakın bir zamanda olmayacak, ama biz böyle devam edersek eninde sonunda karşımıza çıkacak" dedi.
11.08.2021 Yaşam
Antartika'da dev buz kütlesi buz sahanlığından koptu
Antartika'da dev buz kütlesi buz sahanlığından koptu Antartika'nın batısındaki Brunt Buz Sahanlığı'ndan, 1270 kilometrekarelik bir buz kütlesinin koparak ayrıldığı bildirildi.
27.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Ömer Çelik'ten çok sert tepki: 2020 yılının en aptalca şakası!
Ömer Çelik'ten çok sert tepki: 2020 yılının en aptalca şakası! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK Toplantısı sonrası açıklamalar yaptı.Çelik, "Türkiye'nin Azerbaycan'a verdiği destekten dolayı Paşinyan şöyle bir açıklama yapmış; 'Biz Türkiye'ye ambargo uyguladık, Azerbaycan'a verdiği destek yüzünden. O yüzden Türk ekonomisini felce soktuk. Eğer Türkiye bu destekten vazgeçerse Türk ekonomisinin düzelmesine yeniden katkı sağlarız.' diye. Bunu da 2020 yılının en aptalca şakası olarak değerlendirmek mümkündür." dedi.
4.01.2021 Siyaset
Dünyanın en büyük buz dağı eriyor
Dünyanın en büyük buz dağı eriyor İngiltere Savunma Bakanlığına ait bir nakliye uçağının çektiği görüntülerde dünyanın en büyük buz dağının son 3 yılda 1800 kilometrekare eridiğinin görüldüğü bildirildi.
5.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Korona aşısı -70 derece buzla dağıtılacak!
Korona aşısı -70 derece buzla dağıtılacak! Koronavirüs aşısı üretme çalışmaları bir yarış halini alırken, aşının üretilip dağıtımı için gerekli ‘ısı’ koşulu ikinci bir yarışın habercisi oldu. Eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gereken Pfizer-BioNTech aşısı için gerekli soğukluk, dünyada sadece kutuplarda bulunuyor. Güney Kutbu’nda Antartika’da ölçülen ‘ortalama’ kış sıcaklığı en fazla -49 C olarak kayıtlara geçerken Pfizer-BioNTech, aşı adayının - 70 derece sıcaklıkta tutulması gerektiğini belirterek, aşıyı donmuş olarak küçük şişelerde kuru buzla nakledeceğini açıkladı.
22.11.2020 Dünya
Pfizer-BioNTech aşısının Ocak ayında dağıtıma hazır
Pfizer-BioNTech aşısının Ocak ayında dağıtıma hazır İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Pfizer ve BioNTech şirketlerinin ortak çalışması olan koronavirüs aşısının ülkeye Ocak ayı sonuna kadar kademeli olarak ulaşacağını duyurdu.
21.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Antartika'daki eriyen kar yüzeyi yosun örtüleriyle kaplanıyor
Antartika'daki eriyen kar yüzeyi yosun örtüleriyle kaplanıyor Bilim insanları Antartika kıtasında eriyen kar yüzeyinde yosun örtüleri ortaya çıktığını belirledi.
20.05.2020 Bilim ve Teknoloji
ABD, corona virüs tedavisi için sıtma ilacına 'acil onay' verdi
ABD, corona virüs tedavisi için sıtma ilacına 'acil onay' verdi ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) corona virüs tedavisinde kullanımı denenecek iki ilaç için onay verdi.
30.03.2020 Corona Virüsü
Antarktika'daki meteoroloji istasyonu güneş radyasyonunu da ölçecek
Antarktika'daki meteoroloji istasyonu güneş radyasyonunu da ölçecek 4. Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türk Bilim Üssü'ndeki Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'na takılacak sistemle ultraviyole radyasyon ölçümü de yapılacak.
4.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Geri sayım başladı! 4'üncü sefer...
Geri sayım başladı! 4'üncü sefer... Şubatta başlayacak 4'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi'nde farklı kurumlardan toplam 24 katılımcı "beyaz kıta"da çalışmalar yapacak.
30.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünya'nın kıtalardaki en derin noktası keşfedildi
Dünya'nın kıtalardaki en derin noktası keşfedildi Bilim adamlarının 40 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmalar sonucunda Dünya'nın kıtalardaki en derin noktası Antarktika'da keşfedildi.
13.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Askeri uçak üsse giderken kayboldu!
Askeri uçak üsse giderken kayboldu! Şili Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Antarktika'daki bir üsse giden ve 38 kişiyi taşıyan askeri uçağın kaybolduğunu açıkladı.
10.12.2019 Dünya
Kopan buzullarla ilgili ilginç iddia!
Kopan buzullarla ilgili ilginç iddia! Doç. Dr. Özsoy, Antarktika'daki 315 milyar tonluk buz kütlesinin kopmasına ilişkin, "Buzul sahanlıklarının belirli aralıklarla kopması normal ve 60-70 yılda bir beklenen süreçtir. İklim değişikliyle ilgisi olduğunu söylemek doğru olmaz." dedi.
2.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Risk artırıyor: İklim değişikliğiyle ilgili korkutan açıklama!
Risk artırıyor: İklim değişikliğiyle ilgili korkutan açıklama! İklim değişikliği, deniz seviyesinin yükselmesine, okyanus sıcaklığının artmasına, buzul kütlelerinin erimesine ve donmuş toprakların çözülerek milyarlarca ton metan gazının atmosfere salınmasına yol açıyor.
25.09.2019 Dünya
Bugün açıklandı! 100 bin kişiye istihdam
Bugün açıklandı! 100 bin kişiye istihdam Altay tankının yapımında stratejik partnerlerin yanında 200'e yakın milli firmanın görev alacağını ve söz konusu firmaların alt yüklenici olarak bine yakın KOBİ'nin çalışacağını belirten BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, bu süreçte 100 bine yakın insanın istihdam edileceğini kaydetti.
1.05.2019 Ekonomi
'Altay' için sözleşme imzalandı!
'Altay' için sözleşme imzalandı! Altay Seri Üretim Projesi Ana Alt Yükleniciler Sözleşme İmza Töreni, tankın üretiminde yer alacak paydaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
1.05.2019 Bilim ve Teknoloji
'Dünyanın geçmişi Antarktika'da gizli'
'Dünyanın geçmişi Antarktika'da gizli' Prof. Dr. Ersan Başar, Antarktika'nın adeta bir laboratuvar olduğunu belirterek, "Ülke olarak büyük bilimsel hedefleriniz varsa orada olmanız gerekiyor." dedi.
26.04.2019 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den Antarktika'da 'koordinatlı' harita çalışması
Türkiye'den Antarktika'da 'koordinatlı' harita çalışması 3'üncü Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında "beyaz kıta"da Türk Bilimsel Araştırma Kampı'nı kurmayı başaran Türk ekibi, Horseshoe Adası bölgesinin denizden ve karadan haritalarını da hazırladı.
1.03.2019 Bilim ve Teknoloji
Balığa limon sıkmayın
Balığa limon sıkmayın Uzmanlar tarafından beynin gıdası olarak görülen balık yağı, sağlığımız için çok önemli bir besin takviyesi. Dünya Saglık Örgütü (WHO) trafından günde minimum 2.2 gr. tüketilmesi önerilen balık yağı vücutta koruma kalkanı görevini üstleniyor. Balık yağının çocuklardaki IQ oranının yüzde 7.5 artırdığını söyleyen Dr. Ali Fuat Aytekin, “Ekmeği bu kadar tüketeceğimize balık yağı tüketsek IQ seviyelerimiz yükselir. Şehir efsanesi de yıkılsın artık. Balık yağı kilo aldırmaz’’ dedi.
26.02.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Antartika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki antartika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.