Bilim

Bilim

Son dakika Bilim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bilim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bilim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bilim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bilim gelişmeleri de dahil olmak üzere 89.468 bilim haberi bulunmuştur. Tüm bilim haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'de 2. George Floyd vakası: Boynuna basarak öldürdüler
ABD'de 2. George Floyd vakası: Boynuna basarak öldürdüler ABD'de siyahi bir adamın polis nezaretinde ölmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Olay görüntüleri ülke gündemine bomba gibi düşerken, kan donduran olay 2020 yılında polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi Amerikalı George Floyd'un ölümüne benzetildi.
27.04.2024 Dünya
Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor 2024, Green Card başvuru sonuçları nereden öğrenilir?
Green Card sonuçları ne zaman açıklanıyor 2024, Green Card başvuru sonuçları nereden öğrenilir? Green Card başvuru sonuçları için araştırmalar hızlandı. Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yaşama ve çalışma hakkı kazanmak isteyenler 2024 Green Card çekiliş sonuçlarını bekliyor. ABD Freetown Büyükelçiliği tarafından yapılan duyuru sonrasında, Green Card sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. Peki, 2024 Green Card sonuçları ne zaman açıklanacak?
27.04.2024 Yaşam
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı
ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti için ne diyor? ABD Başkonsolosu CNN TÜRK'te yanıtladı Türkiye-ABD ilişkilerindeki pozitif hava, ikili ticareti nasıl etkileyecek? 2019 yılında açıklanan 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefine ne zaman ulaşılacak? Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Washington'a yapması beklenen ziyaretteyken, Amerika Birleşik Devletleri'nin İstanbul Başkonsolosu Julie Eadeh, ekibimizden Büşra Arslantaş'ın sorularını yanıtladı. "İki ülke arasındaki diyaloğun en üst düzeyde devam etmesi konusunda umutluyuz" dedi. İşte o özel röportaj...
26.04.2024 Gündem
Naneli şeyler tükettikten sonra su içince ağzımız neden buz gibi olur? Bilim “TRPM8” diyor; işte nane ve soğukluk ilişkisi!
Naneli şeyler tükettikten sonra su içince ağzımız neden buz gibi olur? Bilim “TRPM8” diyor; işte nane ve soğukluk ilişkisi! Naneli şeker yedikten sonra su içtiğinizde ağzınızda bir yanma hissi mi yaşıyorsunuz? Ya da naneli sakız çiğnerken su size neden buz gibi geliyor? İşte bunun bilimsel bir açıklaması var ve oldukça ilginç!
26.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pullman Otel'de Parlamenterler Arası Kudüs Platformu 5. Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Nazi zihniyeti Gazze'de 35 bin insanı katletti. Netanyahu günümüzün Hitler'i Gazze kasabıdır" dedi. "Hiç kimse bizden soykırıma sessiz kalmamızı bekleyemez" diyen Erdoğan, "Ellerindeki basın ve lobi gücüyle Gazze'de işledikleri cinayetlerin üstünü örtebileceklerini düşünüyorlar. Buradan onlara şu hakikati tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum. Ne yaparsanız boş, ne kadar uğraşsanız da beyhude, Tayyip Erdoğan'ın kalbine de, kavline de zincir vuramazsınız. Sizin tehditlerinize ve baskılarınıza asla boyun eğmeyiz" ifadelerini kullandı.
26.04.2024 Gündem
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük
Çağlayan Çetin: Körfez bölgesinde Türkiye’ye ilgi büyük Dünyanın önde gelen perakende liderlerini bir araya getiren The Retail Summit 23-24 Nisan tarihlerinde Dubai’de gerçekleştirildi. Zirve kapsamında Körfez pazarını mercek altına alan panelde konuşan Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, bölgede Türk ürünlerine ve Türk kültürüne büyük ilgi olduğunu söyledi.
26.04.2024 Ekonomi
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi
Alman güzellik şirketi Türkiye lansmanını gerçekleştirdi Dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa çıkan güzellik teknolojileri şirketi GESKE, gerçekleştirdiği lansman ile ürünlerini tanıttı.
25.04.2024 Yaşam
Amerika'da hayatını kaybeden fenomenin ailesi hukuk mücadelesi başlattı!
Amerika'da hayatını kaybeden fenomenin ailesi hukuk mücadelesi başlattı! Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Adanalı sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, hayatını kaybeden sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş’ın (28) teyzesi K.C., kanında ölümüne neden olmayacak kadar uyuşturucu bulunduğu tespit edilen yeğeninin, ressam sevgilisi tarafından uyuşturucuya alıştırıldığını ileri sürdü. Yeğeninin darbedilip, tutulduğu yerde aç bırakıldığını da iddia eden teyze, "Hem ABD’de hem Türkiye’de hukuk mücadelesi başlattık. Bu konunun asla peşini bırakmayacağız” dedi.
24.04.2024 Gündem
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor" Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024 Adana
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor
Kayıp ekonomist Korhan Berzeg’den aylar sonra iz bulundu! Bölgede incelemeler devam ediyor Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in aylar sonra ilk defa kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı.
24.04.2024 Gündem
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Haziran ayından itibaren hızla düştüğünü göreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonda düşüş mesajı verdi. Yabancı yatırımcının Türkiye’ye güvendiğini vurguladı. Türkiye'nin not görünümünün pozitife çevrilmesinin, kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin notunu arttıracağı anlamına geldiğini belirtti.
23.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten kredi notu ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Türkiye'ye olan ilgi somut kaynak girişine dönmüş durumda" dedi.
23.04.2024 Ekonomi
Yağmur Tektaş kimdir? Yağmur Tektaş neden öldü? ABD'de evinde ölü bulunmuştu!
Yağmur Tektaş kimdir? Yağmur Tektaş neden öldü? ABD'de evinde ölü bulunmuştu! Yağmur Taktaş'ın ölüm haberinin ardından sosyal medyada korkunç iddialar öne sürüldü. Sosyal medya fenomeni olan ve İşte Benim Stilim programında da yarışan Yağmur Taktaş Amerika Birleşik Devletleri'nde kaldığı evde ölü bulundu. Taktaş’ın ailesi, daha önce darbedilen ve dalağını kaybeden kızlarının cinayete kurban gitmiş olabileceğini iddia ederek avukatları aracılığıyla Türk asıllı ABD vatandaşı sevgilisinden şikayetçi oldu.
23.04.2024 Gündem
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir?
Etnografya Nedir, Neleri İnceler? Etnografyanın Çalışma Alanları Nelerdir? Etnografya, kültür bilimi demektir. Kültürleri, kültürlerin geçmişlerini ve aynı zamanda o kültürlerin oluşumlarını araştıran bilim dalına etnografya adı verilmektedir.
22.04.2024 Gündem
İnsanoğlu kaç yıl yaşayabilir? Bilim insanları açıkladı
İnsanoğlu kaç yıl yaşayabilir? Bilim insanları açıkladı İnsanların her zamankinden daha uzun bir yaşam sürdüğü son zamanlarda araştırmalarla ortaya kondu. Bilim insanları da insanların hayatta kalmasının en fazla ne kadar süre olabileceği sorusuna yanıt aradı.
22.04.2024 Yaşam
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan açıklama: Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz Hazine ve Maliye Bakanlığı "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.
22.04.2024 Ekonomi
Yağmur Taktaş evinde ölü bulundu! 'İşte Benim Stilim' yarışması ile fonemen olmuştu! 'Türkiye'ye ölüm gelir'
Yağmur Taktaş evinde ölü bulundu! 'İşte Benim Stilim' yarışması ile fonemen olmuştu! 'Türkiye'ye ölüm gelir' Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş (28), Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kaldığı evde ölü bulundu. Katıldığı bir televizyon programıyla ünlenen Taktaş’ın ölümü hakkında korkç iddialar söz konusu...
22.04.2024 Adana
Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, ABD’de ölü bulundu
Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş, ABD’de ölü bulundu Sosyal medya fenomeni Yağmur Taktaş (28), Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) kaldığı evde ölü bulundu. Katıldığı bir televizyon programıyla ünlenen Taktaş’ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için yapılan otopsinin ardından getirildiği memleketi Adana’da toprağa verildi. Taktaş'ın ailesi, kızlarının cinayete kurban gittiğini öne sürerek sevgilisinden şikayetçi oldu.
21.04.2024 Magazin
Hasan Can Kaya hastanelik oldu, ameliyat 5 saat sürdü
Hasan Can Kaya hastanelik oldu, ameliyat 5 saat sürdü Komedyen Hasan Can Kaya, halı saha maçında düşerek sakatlandı. Artan ağrılar üzerine hastaneye giden Kaya'nın omuzunda kırıklar tespit edildi.
21.04.2024 Magazin
Misli’yle heyecanı capcanlı yaşayın! İşte günün canlı yayınlanan karşılaşmaları…
Misli’yle heyecanı capcanlı yaşayın! İşte günün canlı yayınlanan karşılaşmaları… Futbolda sezon sonuna yaklaştıkça heyecan gitgide artarken birçok ligden yüzlerce maçı Misli’ye sadece üye olarak canlı izle! Sadece futbolda değil; basketbol, voleybol ve teniste de birçok karşılaşma canlı yayınlarla Misli’de. Ayrıca Misli’nin birçok etkinlikte üyelerine özel olarak sunduğu Şampiyon Oranlar ile normal üzerinde oranlarla kazanma şansını yakala!
20.04.2024 İddaa
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık
Bakan Özhaseki: İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki; İstanbul’daki toprak kaymasına ilişkin “14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık. Mağdur vatandaşlar şuan yerleştirdiler ama zaman içerisinde barınma ihtiyacını karşılayacak şekilde adımlarımızı atıyoruz” dedi.
20.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bilim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bilim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.