Amip

Amip

Son dakika amip haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan amip ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını amip haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Amip

haberleri sayfasında son dakika yaşanan amip gelişmeleri de dahil olmak üzere 29 amip haberi bulunmuştur. Tüm amip haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aile tatili faciayla bitti! 2 yaşındaki bebek feci şekilde hayatını kaybetti
Aile tatili faciayla bitti! 2 yaşındaki bebek feci şekilde hayatını kaybetti Ailenin kaplıca tatili faciayla son buldu. ABD’de 2 yaşında bir çocuk kaplıcada kaptığı “beyin yiyen amip” nedeniyle hayatını kaybetti.
22.07.2023 Dünya
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü 21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023 Gündem
Beyin yiyen amip nedir, Türkiye’de var mı? Güney Kore Beyin yiyen amip nasıl bulaşır, nerede bulunur, Negleria fowler belirtileri neleri, tedavisi var mı?
Beyin yiyen amip nedir, Türkiye’de var mı? Güney Kore Beyin yiyen amip nasıl bulaşır, nerede bulunur, Negleria fowler belirtileri neleri, tedavisi var mı? Güney Kore, "beyin yiyen amip" olarak bilinen burundan insan beynine giren "Naegleria fowleri" kaynaklı ilk ölüm vakası kayıtlara geçti. Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı'ndan (KDCA) yapılan açıklamada, "Kısa bir zaman önce yurt dışından dönen serebral menenjitli bir hastada Negleria fowler enfeksiyonu olduğu ilk kez doğrulandı" ifadeleri kullanıldı. Peki, beyin yiyen amip nedir, belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? Beyin yiyen amip Türkiye’de var mı, nerede bulunur, denizden havuzdan bulaşır mı?
28.12.2022 Ekonomi
Endositoz Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Endositoz Hangi Canlılarda Görülür, Özellikleri Nelerdir?
Endositoz Nedir, Nasıl Gerçekleşir? Endositoz Hangi Canlılarda Görülür, Özellikleri Nelerdir? Endositoz, hücre zarından geçemeyecek kadar büyük olan maddelerin içeri alınmasına verilen isimdir. Endositoz çeşitleri pinositoz ve fagositoz olmak üzere iki tanedir.
9.11.2022 Eğitim
Bartın'da 417 öğrenci amip nedeniyle hastaneye kaldırıldı!
Bartın'da 417 öğrenci amip nedeniyle hastaneye kaldırıldı! Bartın’da 417 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastanelik oldu. Tedavileri sonrası 400 çocuk taburcu edilirken, Bartın Valiliği'nce su ve yemeklerden numune alındığı, adli soruşturma başlatıldığı belirtilip, "Şikayetler tıbbi olarak çoğunlukla amip tanısıyla örtüşmekte olup bu tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları birlikte değerlendirildiğinde içilen su veya suyla hazırlanan veya suyla yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir" denildi.
11.11.2021 Gündem
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat!
Havuzdaki enfeksiyon riskine dikkat! Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Nafiz Koçak, sıcakların artması ile tatile ve havuza olan ilginin de arttığını, ancak temizliği iyi yapılmayan ve hijyen kurallarına dikkat edilmeyen havuzların çeşitli enfeksiyon hastalıklarına sebep olabileceğini belirtti.
3.07.2021 Sağlık
Şanlıurfa'da, çocuklarda enfeksiyon hastalıkları arttı
Şanlıurfa'da, çocuklarda enfeksiyon hastalıkları arttı Türkiye'de doğum oranı en yüksek iller arasında yer alan Şanlıurfa'da, havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte çocuklarda görülen salgın enfeksiyon hastalıklarında yüzde 50 artış yaşandı. Uzm. Dr. Deniz Akça, günlük 1500 ile 2 bin arasında çocuğun ishal ve enfeksiyon hastalıkları şikayetiyle acil servise başvurduğunu belirterek, ailelere hijyen ve beslenme konusunda uyarılarda bulundu.
18.06.2021 Sağlık
Müsilaja temas etmeyin! Deride kızarıklık, döküntüye neden oluyor!
Müsilaja temas etmeyin! Deride kızarıklık, döküntüye neden oluyor! Marmara denizinde son günlerde etkili olan müsilajın, insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu belirten uzmanlar, müsilaja temas edilmemesi uyarısında bulunuyor.
12.06.2021 Sağlık
Termal sularda 'amip' tehlikesi
Termal sularda 'amip' tehlikesi Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Yönetim Kurulu üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan, ABD'de bir çocuğun içme suyundan kaptığı 'beyin yiyen amip' türüne Türkiye'de de 40 derecenin üzerinde sıcaklığı olan sularda rastlanabileceğini belirtti. Ayhan, kaplıcalar gibi termal suların amip riski taşıyabileceğini dile getirdi.
13.10.2020 Gündem
Amip nedir, Amip nasıl ürer? Amip belirtileri ve tedavisi! Beyin yiyen amip nedir?
Amip nedir, Amip nasıl ürer? Amip belirtileri ve tedavisi! Beyin yiyen amip nedir? Amerika’da beyin yiyen amip haberlerinin ardından, HACETTEPE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD'de rastlanılan 'beyin yiyen amip'in insanlara sudan bulaştığını belirterek, Türkiye'de de bazı amip türlerinin görüldüğünü söyledi. Peki, Amip nedir? Amip nasıl ürer? İşte Amip belirtileri ve tedavisi!
8.07.2020 Gündem
Prof. Ceyhan'dan tedirgin eden açıklama! 'Amip Türkiye'de de var'
Prof. Ceyhan'dan tedirgin eden açıklama! 'Amip Türkiye'de de var' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, ABD'de rastlanılan 'beyin yiyen amip'in insanlara sudan bulaştığını belirterek, Türkiye'de de bazı amip türlerinin görüldüğünü söyledi.
8.07.2020 Gündem
Beyin yiyen amip nedir? Naegleria fowleri (Beyin yiyen amip) nasıl bulaşır? Beyin yiyen amip tedavisi ve belirtileri
Beyin yiyen amip nedir? Naegleria fowleri (Beyin yiyen amip) nasıl bulaşır? Beyin yiyen amip tedavisi ve belirtileri ABD'nin Florida eyaletinde, bir "beyin yiyen amip" vakasına rastlandı. Florida Sağlık Dairesi (DOH), Hillsborough'da yaşayan bir kişinin "Naegleria fowleri" kaptığını açıkladı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre tek hücreli amip, beyinde enfeksiyona yol açıyor ve vakalar genellikle ölümcül oluyor. Çoğunlukla göl ve nehir gibi tatlı sularda bulunan tek hücreli Naegleria fowleri, sadece burun yoluyla bulaşıyor ve insandan insana geçmiyor. DOH, bu vakada hastalığın nasıl bulaştığını ve hastanın durumu hakkında ayrıntı vermedi. Peki, beyin yiyen amip nedir? Beyin yiyen amip nasıl bulaşır? İşte Beyin yiyen amip belirtileri…
6.07.2020 Gündem
Yüzme havuzlarında enfeksiyondan korunmak için neler yapılmalı?
Yüzme havuzlarında enfeksiyondan korunmak için neler yapılmalı? Yüzme havuzlarında enfeksiyon tehlikesine dikkat çekerek, bulaşıcı hastalıkların yüzde 80'inin kirli sudan kaynaklandığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Sönmez, “Covid-19 enfeksiyonu havuzdan geçmez, hasta kişiden damlacık enfeksiyonu ile geçer. Bu nedenle açık havuzlar tercih edilmeli; havuz ve etrafındaki ortak alanlarda belli mesafe korunmalı, ortak kullanılan alanlarda maske, mesafe, el yıkama tedbirleri alınmalıdır.” dedi.
28.06.2020 Sağlık
Genleri bilinenden farklı bir virüs keşfedildi
Genleri bilinenden farklı bir virüs keşfedildi Bilim insanları, genleri bilinenlerden farklı bir virüs keşfetti. "Gizemli virüsün" genlerinin en az yüzde 90'ına, daha önceki viral çalışmalarda hiç rastlanmadığı bildirildi.
10.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Sıcaklar akut ishal vakalarını artırıyor
Sıcaklar akut ishal vakalarını artırıyor Uzmanlar, yaz sıcaklarının iyiden iyiye hissedilmeye başladığı şu günlerde, başta akut ishaller olmak üzere bulaşıcı hastalıklarda ve enfeksiyonlarda artış görüldüğüne dikkat çekiyor
9.08.2019 Sağlık
Selülit dağı kadınlar
Selülit dağı kadınlar Deniz Akkaya, Gülben Ergen ve Hülya Avşar’ı topa tuttu: Biri ‘Bana aşık olmak çok çekici’ der, biri ‘Ben en güzel kadınım’ der. Siz 1 metre 20 cm. boyunda selülit dağı kadınlarsınız. Gitsinler ve yok olsunlar!
19.08.2018 Magazin
Çocuklarda yaz ishaline dikkat
Çocuklarda yaz ishaline dikkat Çocuk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Sabri Acar, yaz ishaline dikkat çekerek, dünyada her yıl 5 yaşından küçük çocuklarda bir milyara yakın ishal vakası görüldüğünü ve bu çocuklardan 2,5 milyona yakınının öldüğünü söyledi.
16.08.2018 Sağlık
Havuz enfeksiyonlarına dikkat
Havuz enfeksiyonlarına dikkat Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Mehmet Uluğ, yaz aylarında havuz enfeksiyonundan korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.
18.07.2018 Sağlık
Soruyu bilen sınıfa giriyor
Soruyu bilen sınıfa giriyor Manisa'da yetenekli öğrencilerin kurs gördüğü Bilim ve Sanat Merkezi'ndeki Fen Bilimleri öğrencisi Ceyna Alkan, öğretmeni Selman Ülker ile birlikte kapı kilit mekanizması üretti. Mekanizma, fen bilimleri dersiyle ilgili soruları doğru yanıtlayanlara kapının açılmasını sağlıyor.
17.03.2017 Eğitim
Hıncal Uluç’tan, Alp Yalman’a ağır suçlama
Hıncal Uluç’tan, Alp Yalman’a ağır suçlama Galatasaray'ı en iyi bilen duayen gazetecilerden Hıncal Uluç, Alp Yalman'ı eleştirdi.
24.01.2017 Galatasaray
Levent Nazifoğlu: "Cüneyt Çakır’a artık kimse güvenmiyor"
Levent Nazifoğlu: "Cüneyt Çakır’a artık kimse güvenmiyor" Galatasaray yöneticisi Levent Nazifoğlu, Karabük'te verdiği kararlarla tepki çeken Cüneyt Çakır'ı çok sert bir dille eleştirdi.
24.09.2021 Galatasaray
Beyin yiyen amip paniği
Beyin yiyen amip paniği Ölümcül amipin kaynağı aranıyor
20.09.2013 Dünya
Beyin yiyen amip!
Beyin yiyen amip! Dünya bunu konuşuyor...
20.09.2013 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Amip ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki amip haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.