Ahududu

Ahududu

Son dakika ahududu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ahududu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ahududu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ahududu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ahududu gelişmeleri de dahil olmak üzere 187 ahududu haberi bulunmuştur. Tüm ahududu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü ABD'de sabahın erken saatlerinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan küçük kız ile ilgili Ted Bundy detayı duyanları şoke etti. ABD ve dünya tarihinin en çok tanınan seri katillerinden biri olan Bundy'nin kurbanı ile ilgili söyledikleri kan dondurdu.
1.01.2023 Dünya
Demiray Erül kimdir, kaç yaşındaydı? Demiray Erül’ün hastalığı ne?
Demiray Erül kimdir, kaç yaşındaydı? Demiray Erül’ün hastalığı ne? Dizi ve sinema oyuncusu Demiray Erül hayatını kaybetti. 84 yaşında hayatını kaybeden Demiray Erül’ün ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Peki, Demiray Erül kimdir, kaç yaşındaydı? Demiray Erül’ün hastalığı ne? İşte detaylar…
17.10.2022 Gündem
Kilosu 85 liradan satılıyor! Çiftçinin yüzü güldü
Kilosu 85 liradan satılıyor! Çiftçinin yüzü güldü Bursa'nın dağ ilçelerinde üretimi yapılan ahududu bu yıl fiyatıyla üreticinin yüzünü güldürdü.
11.07.2022 Ekonomi
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Ahududunun faydaları nelerdir? Ahududu ve frambuaz aynı şey mi?
Ahududunun faydaları nelerdir? Ahududu ve frambuaz aynı şey mi? Meyveler insan sağlığı için önemli vitamin ve minerallerin bulunduğu besin kaynaklarının başında gelmektedir. Meyvelerden elde edilen meyve suları, püreler, dondurmalar ve soslar ile hazırlanan pek çok tarif de bulunmaktadır. Bazı meyvelerin tüketimi insanlar arasında fazla olmasa da faydaları saymakla bitmeyecek kadar fazla olmaktadır. Ahududu da bu meyvelerden biri olmaktadır. Meyve olarak fazla tüketilmeyen ahududu ile çeşitli tarifler içinde karşılaşmak mümkün olmaktadır.
31.01.2022 Sağlık
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın referans gösterdiği önemli araştırmalar beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, orman meyveleri, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.
6.11.2021 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için günde 5 porsiyon tüketin!
Güçlü bir bağışıklık için günde 5 porsiyon tüketin! Havaların soğumaya başlaması, dışarıda geçirilen vaktin azalması, yürüyüş gibi fiziksel aktivitelerin azalmasıyla kışın kilo almaya elverişli bir ortamın oluştuğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gözde Yapıcı, “Kışın bağışıklığı artırmak için meyve ve sebzeleri ölçülü tüketmek önemlidir. Dünya Sağlık Örgütü günde 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmesini önermektedir” dedi.
27.10.2021 Sağlık
Beyin sağlığı için faydalı 5 besin!
Beyin sağlığı için faydalı 5 besin! Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubu yapılan araştırmaların sonucunda açıklandı...
14.10.2021 Sağlık
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün
Kalp damar hastalıklarından korunmak mümkün Kalp ve damar hastalıkları, hem Türkiye’de hem de tüm dünyada ölümlerin en sık görülen nedeni olarak insanların karşısına çıktığı belirtilirken Kardiyolog Prof. Dr. Bengi Başer, “Kalp sağlığını korumanın uzun yaşamın sırrı olduğunu hatırlatmak istiyorum” diyerek kalp damar sağlığını korumak için yapılması gerekenleri anlattı.
30.09.2021 Sağlık
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin
Kolajen üretimi için gerekli 11 besin Son yıllarda güzellik ve besin takviyesi sektörünün gözdesi olan kolajen, toplumdaki yaygın inanışın aksine sadece cildimizin değil, tepeden tırnağa tüm vücudumuzun sağlıklı olmasında 'kilit' rol üstleniyor. Beden sağlığı için son derece önemli bir protein olan kolajeni oluşturacak besinleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı, Diyetisyen Esra Şahin anlattı.
12.08.2021 Sağlık
Dengeli bir bağırsak mikrobiyotası nasıl sağlanır?
Dengeli bir bağırsak mikrobiyotası nasıl sağlanır? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, dengeli bir bağırsak mikrobiyotası için bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
13.07.2021 Sağlık
Osmanlı çileğinin geni araştırılıyor
Osmanlı çileğinin geni araştırılıyor Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Kafkas, Avrupa Birliği projesi kapsamında doğal tadı ve aromasıyla bilenen Osmanlı çileği ile ilgili verimi, üretimi ve dayanıklılığını arttırmak için gen araştırması başlattı. Prof. Dr. Kafkas, çalışmalarına Zonguldak’ın Ereğli ilçesindeki çilek tarlalarında başladı.
31.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Quercetin koronavirüste akciğer hasarını engelliyor
Quercetin koronavirüste akciğer hasarını engelliyor Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Türkiye’deki bilim insanlarının yaptıkları ortak çalışmada Quercetin maddesinin koronavirüs enfeksiyonundan korumada etkin rol aldığını belirten Prof. Dr. Vefik Arıca, "Bu maddenin koronavirüs enfeksiyonunu önleyebileceği ve oluşabilecek akciğer hasarını engelleyerek ölüm oranlarını azaltabileceği bilimsel makalede gösterildi" diye konuştu.
15.03.2021 Sağlık
Yaşlı ve obezleri koronavirüsten koruyor!
Yaşlı ve obezleri koronavirüsten koruyor! Koronovirüse karşı mücadele devam ederken bağışıklık sistemini güçlendirecek gıda takviyeleri konusunda araştırmaların olumlu sonuçlar verdiğini belirten Prof. Dr. Vefik Arıca, "İspanya ve Brezilya araştırma laboratuvarlarından çalışma grupları, Quercetin'in (kuersetin) Kovid-19 hastalığına yakalanan yaşlı ve obez kişilerde koruyuculuk etkisini gösterdi. Bu etken madde, geniş bir antiviral yelpazesine sahip" dedi. Arıca, Quercet'in en çok kırmızı soğanda bulunduğunu belirtti.
25.02.2021 Sağlık
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz'
'Fitoterapi ile sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz' Bitkilerle tedavinin eski zamanlardan beri kullanıldığını söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Hakan Terekeci, “İlaçların artmasıyla bitkiler ve alışılmış yöntemler unutulmaya yüz tuttu. Fitoterapi bitkilerle tedavi anlamına gelir, yakın geçmişte modern tıp tarafından daha sık kullanılmaya başlayan tedavi yöntemidir. Sağlıklı yaş almanın ilk koşulu sağlıklı yaşamdan geçer, bitkisel desteklerle sağlıksız yaş almayı önleyebilirsiniz” dedi.
20.02.2021 Sağlık
Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek? Marketlerde özel kapalı alanlar oluşturulacak!
Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek? Marketlerde özel kapalı alanlar oluşturulacak! Ticaret Bakanlığı meyve ve sebzelerin satışı ve taşınmasında yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Düzenlemeye göre, bazı sebze ve meyveler seçilemeyecek, açık alanlarda satılamayacak. Hangi meyve ve sebzeler seçilemeyecek?
9.02.2021 Gündem
Marketler ile ilgili flaş karar! Tek tek açıklandı, artık...
Marketler ile ilgili flaş karar! Tek tek açıklandı, artık... Herkesi çok yakından ilgilendiren flaş karar! Bakanlık harekete geçti. Sınır getiriliyor. Hepsi tek tek belirlendi. Birçok ürün için geçerli. Marketlerde sebze-meyve satışına yeni düzen geliyor. Taslak düzenlemeye göre, çilek, kayısı, kuşkonmaz, mantar, beyaz üzüm gibi ürünler marketlerin sadece kapalı yerlerinde satılabilecek, “seçmece” şekilde alınamayacak.
27.01.2021 Ekonomi
Güçlü bir bağışık sistemi için 14 altın kural
Güçlü bir bağışık sistemi için 14 altın kural Pandemi döneminde vücudun en çok ihtiyaç duyduğu bağışıklık sistemini kuvvetlendiren 14 kural olduğunu belirten Diyetisyen Ramle Duzcan, “Bağışıklığınızı kuvvetlendirmek için makro ve mikro besin ögelerini barındıran sağlıklı, antioksidan değeri yüksek, renk renk beslenebileceğiniz yeterli ve dengeli tabaklar çok büyük önem taşıyor” dedi.
26.01.2021 Sağlık
Alerjiye karşı doğal reçete!
Alerjiye karşı doğal reçete! Alerji için çözüm kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, alerji salgınının altında yatan nedenleri bu kitapta anlattı. Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve alerji konusunda radikal çalışmalar yapan Dr. Galland, DHA’ya verdiği röportajda, “Balık yağı ve keten yağı, çok iyi Omega-3 kaynaklarıdır. Bu yağların, çocuklarda alerji ve bağışıklık sistemi üzerinde kayda değer etkilerini gözlemledim. Brokolinin içindeki magnezyum, antialerjik ve bağışıklığı dengeleyici etkilere sahiptir” dedi.
9.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ahududu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ahududu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.