Beyin Sağlığı

Beyin Sağlığı

Son dakika Beyin sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Beyin sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Beyin sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyin Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyin sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 744 beyin sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm beyin sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor!
Beyin sağlığı için günde en az 30 dakika yapılması gerekiyor! Bebeklik ve çocukluk döneminde beyin hızla gelişse de bu gelişim hayat boyu devam ettiğini vurgulayan Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Aydın, "Sağlıklı bir beyin için haftada üç kez, en az 30 dakika yürüyüş veya spor yapılması gerekiyor" dedi.
30.04.2024 Gündem
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Beynin kimyasını altüst ediyor, depresyon ve anksiyete geliyor: Bu besinleri sokakta bile görseniz kaçın!
Beynin kimyasını altüst ediyor, depresyon ve anksiyete geliyor: Bu besinleri sokakta bile görseniz kaçın! Besinler yalnız kilo problemine neden olmuyor. Vücudun tüm fonksiyonlarının merkezi beyni bile etkileyebiliyor. Sağlıklık düşünmeyi de engelleyen özellikleriyle bazı gıdaları değil mutfağa sokmak sokakta görünce bile kaçmak gerekiyor. Beyin sağlığını olumsuz etkileyen besinleri öğrenmek ister misiniz? Detaylar haberimizde.
14.11.2023 Sağlık
Beyni genç tutmanın yolları! İşte uzman isimden kritik tavsiyeler
Beyni genç tutmanın yolları! İşte uzman isimden kritik tavsiyeler Ruh ve beden sağlığının, zihnin sağlıklı olması ile ilişkili tutulduğunu söyleyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Levent Aydın, “Zihnin sağlıklı olması, beynin genç ve dinç olmasını sağlıyor. Yani beyin sağlığı en az fiziksel sağlık kadar önem taşıyor. Beyin sağlığı duygusal ve sosyal refahı da beraberinde getiriyor. Dolayısıyla beyin sağlığı başarılı ve mutlu bir hayatın da yolunu açıyor. Bu nedenle beyin sağlığına iyi bakmak ve beyin sağlığının genç kalmasını sağlamak gerekiyor” diyerek, beyni genç tutmanın yolları hakkında tavsiyeler verdi.
13.11.2023 Sağlık
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
Beyniniz 24 saat işleyecek! Mutfakta bulunsun, bu besinlerle beyniniz sağlığına kavuşuyor
Beyniniz 24 saat işleyecek! Mutfakta bulunsun, bu besinlerle beyniniz sağlığına kavuşuyor Beyin kalbin hizmetinde olan bir organdır. Ancak kontrol merkezi de kendisidir. Hareketi,düşünmeyi ve en küçük eylemi tasarlar, en iyisini bulmaya çalışır. Beynin bu kadar önemli olması bize daha çok sorumluluk yükler. Onun düzgün çalışması ve sağlıklı kalması için bol miktarda besin tüketmemiz gerekir. Yediğimiz gıdaların beyin sağlığında önemli etkisi vardır.
18.10.2023 Sağlık
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor
Alzheimer ve MS artık gençleri de tehdit ediyor Alzheimer, MS, Parkinson gibi genellikle yaşlılarda görülen beyin hastalıkları artık genç nüfusu da tehdit ediyor. “Dünyada 50 milyon kişi Alzheimer. Bu rakam 2050’ye kadar üç katına çıkacak” diyen Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Akif Topçuoğlu çarpıcı bilgiler verdi.
22.07.2023 Sağlık
Alzheimer hastalığına neden oluyor, beyin hücrelerini yok ediyor! Herkes çok seviyor ama...
Alzheimer hastalığına neden oluyor, beyin hücrelerini yok ediyor! Herkes çok seviyor ama... Kalp damar hastalıkları, obezite, diyabet, kansere neden oluyor, beyni bitiriyor, Alzheimer hastalığına neden oluyor. Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, “Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler” dedi. İşte beyin sağlığı için çok faydalı olan besinler...
4.08.2022 Sağlık
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür?
Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Hastalığın belirtileri ve evleri nelerdir, sebepleri neler olabilir, tedavisi nasıl sürdürülür? 28 Şubat davasında hakkında verilen müebbet hapis cezası onanan ve 21 Ağustos 2021'den bu yana cezaevinde tutulan Çevik Bir, demans hastalığı nedeniyle tahliye edildi. Söz konusu tahliyenin ardından demans hastalığıyla ilgili yapılan aramalar arttı. Peki, Demans hastalığı nedir, demans nasıl bir hastalıktır? Demans hastalığının belirtileri nelerdir, evleri nedir, sebepleri arasında neler vardır, tedavi nasıldır?
2.08.2022 Sağlık
Ciğerleri tamamen temizliyor, gözler ve beyin için çok faydalı! Günde 1 avuç tüketmek...
Ciğerleri tamamen temizliyor, gözler ve beyin için çok faydalı! Günde 1 avuç tüketmek... Protein ve lif içermesinin yanında folat ve K vitamini deposu, kalp ve kemik sağlığı için oldukça faydalı. Akciğer kanseri olmak üzere pek çok konuda şifalı, ciğer sağlığını korumak için mutlaka tüketilmesi öneriliyor. Günde 1 avuç kadar tüketmek kısa sürede tüm ciğerlerin temizlenmesine yardımcı oluyor, gözler için en faydalı yiyecek olarak biliniyor. Beyin sağlığı için oldukça faydalı, mide sağlığı için en ideal besin olarak tüketilmesi öneriliyor. İşte ciğerleri baştan aşağı temizleyen o besinler...
21.07.2022 Sağlık
Demans ve alzheimer ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, beyin sağlığı ve depresyon...
Demans ve alzheimer ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, beyin sağlığı ve depresyon... Demans veya alzheimer hastalığı ile savaşıyor! Hafızayı keskinleştiriyor, genel zihinsel sağlığı iyileştirmenin yanı sıra beyne çok iyi geliyor. Depresyon semptomlarını hafifletiyor, ruh halini düzenlemeye yardımcı oluyor. B12 vitamini, E vitamini ve antioksidan bakımından çok zengin, stresten koruyor. Sıklıkla genel beden sağlığı üzerine etkiler düşünülürken beyin sağlığı es geçilebiliyor. Fakat sağlıklı bir beyin yaşam boyunca sağlıklı bir bedeni de beraberinde getiriyor. Bu nedenle beyni koruyan doğru adımları atmak, demans veya alzheimer gibi rahatsızlıkların da riskini en düşük seviyeye indirerek hem gençlikte hem de ilerleyen yaşlarda rahat bir hayat geçirmenizi sağlıyor. İşte beyniniz için adeta bir kalkan olabilecek o ipucu...
12.04.2022 Sağlık
Beyin hücrelerini yeniliyor! Günde sadece bir fincan yeterli...
Beyin hücrelerini yeniliyor! Günde sadece bir fincan yeterli... Tükettiğimiz besinlerle sağlığımız arasında güçlü bir bağ olduğu göz ardı edilemez bir gerçek. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur” ya da “ Ne yersen osun” gibi sözlerle atalarımızın da desteklediği bu görüş, günümüzde yaşadığımız yoğun tempo ve stresle daha da önemli bir hale geliyor. Sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemenin yanı sıra tükettiğiniz besinlerle de desteklenen bir hayat tarzı kendinizin en iyi haline kavuşmanızı sağlayacak. İşte sizi çok daha zinde hissettirecek 9 besin…
7.04.2022 Sağlık
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor!
Sinir sistemini vuruyor! Koku yolları üzerinden beyne ulaşıyor! Ağır seyreden Covid-19 vakalarında ortalama yüzde 30 oranında hastada geçici ya da kalıcı sinir sistemi etkilenmesi görülebiliyor. Koronavirüsün özellikle koku yolları üzerinden beyne ulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Mustafa Bozbuğa, “Koronavirüs, koku duyusu ile ilgili bölge ve özellikle frontal lopta, limbik sistemde, beyin sapında etkisini göstermektedir.” dedi. Prof. Dr. Bozbuğa, özellikle beyin ve sinir sisteminin korunmasında kronik hastalıkların tedavilerinin aksatılmaması uyarısında bulunuyor.
20.03.2022 Sağlık
Stres oluşturan yıpratıcı ve travmatik ortamlardan uzak durun! Beyni yıpratıyor!
Stres oluşturan yıpratıcı ve travmatik ortamlardan uzak durun! Beyni yıpratıyor! Beyin dışarıdan gelecek etkilere karşı korunaklı bir organ olsa da beyin sağlığını olumsuz etkileyen durumlara maruz kalmak, zamanla yıpranma ve işlevlerinde aksamalar oluşmasına yol açabiliyor. Uzmanlar, beynin tıpkı kaslar gibi kullandıkça güçlenen, pasif kaldıkça zayıflayan bir organ olduğuna dikkat çekiyor. Beyin sağlığı için psikolojik iyi oluşun önemine işaret eden uzmanlar, çok monotonlaşmış ve pasif bir yaşam tarzından kaçınmayı, beyni meşgul edecek ve aktif tutacak hobi, aktivite ve etkinliklerde bulunmayı öneriyor. Uzmanlar, sürekli stres yaratan yıpratıcı ve travmatik bir ortamda ya da ilişkide bulunmanın beyni yıprattığını vurguluyor.
19.03.2022 Sağlık
En çok çalışanları etkiliyor! Mükemmel olma isteği psikolojik hastalıkların işareti olabilir!
En çok çalışanları etkiliyor! Mükemmel olma isteği psikolojik hastalıkların işareti olabilir! Modern çağın getirdiği psikolojik hastalıklar çoğu kez hem sosyal hayatı hem de iş yaşamını etkiliyor. Çoğu kişi de son zamanlarda dağınık beyin sendromundan şikayetçi. Her işi mükemmel yapma fikri hemen hemen her çalışanda ortaya çıkan durumların başında geliyor. Kimi zaman bu durum normal görünse de altında yatan psikolojik bir hastalığın işareti olabilir. Peki dağınık beyin sendromu nedir? Dağınık beyin sendromu belirtileri nelerdir? Dağınık beyin sendromu neden olur, kimlerde görülür? İşte detaylar…
19.03.2022 Sağlık
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası!
Müzik sadece ruhun değil, beynin de gıdası! Beyin sağlığını en çok etkileyen hastalıkların Alzheimer, demans, inme gibi hastalıklar olduğunu belirten uzmanlar, erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Beyni korumak için genel sağlığa dikkat etmenin önemli olduğunu belirten Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli egzersiz yapmayı, yoğun gerilimden uzak durmayı, hobiler edinmeyi ve okumayı, yeni şeyler öğrenmeyi tavsiye ediyor. Özellikle Alzheimer’dan korunmak için hayatın içinde olmanın önemini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Yalnız yaşamayın, eve kapanmayın. Erken emekli olup kabuğunuza çekilmeyin. Hep aynı işlerle uğraşmayın, yeni şeyler deneyin” tavsiyesinde bulunuyor. Şarkı söylemenin hafızayı koruduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, “Şarkı söylemek de benzeri şekilde hafıza oluşturarak ve hafızayı koruyarak beyni uyarır” diyerek müziğin beynin gıdası olduğunu söyledi.
15.03.2022 Sağlık
Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz?
Çocuklarımızın odaklanma becerisinin gelişmesine nasıl yardımcı oluruz? Eğitim Uzmanı Abdulkadir Özbek, ebeveynler için çocukların odaklanma becerisinin gelişmesine yardımcı olacak önerilerde bulundu.
4.03.2022 Sağlık
Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir?
Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir? Süper gıda olarak bilinen yumurtanın faydaları saymakla bitmiyor. Besleyiciliği ve tok tutan özelliği ile beslenme programlarında sıklıkla yer alan yumurta, pek çok vitaminini de içinde barındırır. Peki, Haşlanmış yumurtanın faydaları nelerdir? Haşlanmış yumurta ne kadar yenmelidir? İşte yumurtanın fayları hakkında bilmeniz gerekenler…
2.02.2022 Sağlık
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor!
K vitamini kalp rahatsızlıklarından koruyor! Felç, kalp krizi, beyin kanaması gibi ciddi komplikasyonların gelişimini önlemek açısından K vitamini önem taşıyor. K vitamininden zengin besinleri tüketmenin vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirdiğini ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Şeyma Öner, K vitamininin yararlarını anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?
Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…
31.01.2022 Sağlık
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir?
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında turşular gelmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda her çeşidiyle yer alan turşuların hastalıklara karşı iyi bir koruyucu olduğu belirtilmektedir. Mevsiminde farklı sebzelerden hazırlanan turşular sahip oldukları besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerden biri olmaktadır. En sık tüketilen turşuların başında acı biber turşusu gelmektedir. Metabolizmaya olan olumlu etkileri ile acı biber turşusu sık tüketilen turşuların başında yer almaktadır.
28.01.2022 Sağlık
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor
Diyabet, kemik ve kalp sağlığına iyi geliyor! Yokluğu ani beyin kanamasına neden oluyor Kemik, kalp ve beyin sağlığı için çok önemli, yokluğu ani beyin kanamalarına ve sindirim sisteminde kanamalara neden oluyor. Diyabet yönetimine yardımcı oluyor, B vitaminleri ve protein bakımından zengin, aynı zamanda tam bir K vitamini kaynağı... Çeşitli besinlerden temin edebileceğimiz K vitamininin eksikliği büyük hastalıklara yol açabilir. Beklenmedik sonuçlar yaşamamak için K vitamini içeren besinleri düzenli bir şekilde tüketmek gerekiyor. Peki K vitamini içeren besinler nelerdir? İşte detaylar...
13.01.2022 Sağlık
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin
Beyin sağlığı için faydalı 5 önemli besin Sağlıklı yaşamın ve sağlıklı yaşlanmasının önemli bir parçasını oluşturan beyin sağlığı, faydalı besinler tüketerek gerçekleştirilen doğru beslenmeyle desteklenebiliyor. Sabri Ülker Vakfı’nın referans gösterdiği önemli araştırmalar beyin sağlığını koruyan beş önemli besin grubunu şöyle açıklıyor: Yeşil yapraklı sebzeler, yağlı balıklar, orman meyveleri, çay, kahve ve çikolata, sert kabuklu kuruyemişler.
6.11.2021 Sağlık
İnme erken teşhis konulursa tedavi edilebiliyor
İnme erken teşhis konulursa tedavi edilebiliyor Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Halil Öztürk, inmenin erken teşhis konulması halinde ameliyatsız tedavi edilebildiğini, çeşitli yöntemlerle daralan damarın açılabildiğini ve bu yolla hastanın felç geçirmesinin önlenebildiğini söyledi.
29.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Beyin Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyin sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.