Gazete Vatan Logo

Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?

Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişen Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Tiroid hormonlarını düzenleyici etkisi nedeniyle sık sık tüketilen Brezilya cevizi, omega-3 yağ asidi açısından oldukça zengindir. Peki, Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır? İşte detaylar…

Brezilya cevizi faydaları nelerdir? Brezilya cevizi nerelerde, ne için kullanılır?

Günümüzde tüketilen her bir besinin çok sayıda faydası bulunmaktadır. Özellikle Brezilya cevizinin de sağlığa yararları saymakla bitmez. Brezilya cevizi yapısı ve lezzeti ile diğer cevizlerden daha farklıdır. Brezilya cevizi Peru ve Bolivya bölgelerinde yetişmektedir. Bu ceviz özellikle chia tohumu ve kinoa gibi besinler ile birlikte değerlendirilir. Bu nedenle Brezilya cevizi atıştırmalık kategorisinde yer almaz. Glutensiz olan Brezilya cevizinin çok sayıda faydası bulunur.

BREZİLYA CEVİZİ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlıklı yönüyle ortaya çıkan Brezilya cevizinin besin değeri çok yüksektir. Brezilya cevizinde sağlıklı ve doymamış yağlar bulunur. Biraz Brezilya cevizi kişinin günlük selenyum ihtiyacını da karşılar. Bu cevizde yüksek oranda magnezyum ve karbonhidrat bulunmaktadır. Brezilya cevizi içinde yüksek miktarda vitamin ve mineral bulunmaktadır. Günümüzde diyabet hastalarında selenyum oranı düşüktür. Bu nedenle Brezilya cevizi tüketilmesi selenyum ihtiyacını da karşılayacaktır. Brezilya cevizi tiroid bezlerinin daha etkili çalışmasını sağlar. Ayrıca bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Haberin Devamı

BREZİLYA CEVİZİ NERELERDE KULLANILIR?

Brezilya cevizi genellikle yemeklerde ve aperatiflerde kullanılır. Farklı yemek tariflerinde de Brezilya cevizi kullanılır. Brezilya cevizi diğer kuruyemişler gibi atıştırmalık değildir. Bu nedenle Brezilya cevizi kinoa ve chia tohumu ile birlikte sağlıklı yemeklerin yapımında lezzet verici unsur olarak kullanılmaktadır.

NE İÇİN KULLANILIR?

Tiroid hormonlarını düzenlemesi ile bilinen Brezilya cevizi genellikle salatalarda lezzet verici olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra Brezilya cevizi çoğu zaman salatalarda ve yemeklerde kullanılır. Yemeklere lezzet katan Brezilya cevizi günde beş tane tüketilmelidir. Sağlığa çok faydası olan Brezilya cevizi farklı tariflerin içerisine de eklenebilir. Bu şekilde Brezilya cevizi de çok sağlıklı bir besindir.

BREZİLYA CEVİZİNİN SAĞLIĞA YARARLARI NELERDİR?

Selenyum açısından zengin olan Brezilya cevizi güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Brezilya cevizi omega-3 yağ asidi açısından çok zengindir. İltihaplanmaya meyilli olan vücutlarda enfeksiyonu önlemektedir.

Haberin Devamı

Düzenli Brezilya cevizi tüketildiğinde beyin sağlığı da korunmaktadır. Bu ceviz hafıza sorunlarına ve beyin rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Brezilya cevizi vücudu iltihap ve toksinlerden arındırmaktadır. Bu şekilde hormonların da doğru çalışmasını sağlar. Brezilya cevizi güçlü bir antioksidan olması nedeni ile kanserli hücreler ile savaşır. Kansere meyilli hücreleri de kısa bir sürede yok eder.

BREZİLYA CEVİZİ İLE İLGİLİ MERAK EDİLENLER

Brezilya cevizi genel olarak saçların sağlıklı ve canlı görünmesini sağlar. Brezilya cevizi genellikle cildin ihtiyacı olan E ve C vitamini sağlamaktadır. Brezilya cevizi genel olarak elastikiyeti arttırarak ciltteki kırışmayı da önler. Bu ceviz düzenli tüketildiğinde yaşlanmaya neden olan hücreleri de azaltacaktır. Bunun yanı sıra yıpranmış ve dökülen saçlar yeniden canlanır. Doğa mucizesi olarak bilinen Brezilya cevizinin cilde ve sağlığa çok sayıda faydası bulunmaktadır. Herkes düzenli bir şekilde Brezilya cevizi tüketmeliler. Bu nedenle Brezilya cevizi salatalarda ve yemeklerde de rahat bir şekilde tüketilir.

Haberin Devamı