Bitki

Bitki

Son dakika bitki haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bitki ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bitki haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bitki

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bitki gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.719 bitki haberi bulunmuştur. Tüm bitki haberleri aşağıda listelenmiştir.
Korhan Berzeg olayında çarpıcı detaylar: Paçası parçalanmış pantolonun cebinden çıktı
Korhan Berzeg olayında çarpıcı detaylar: Paçası parçalanmış pantolonun cebinden çıktı Balıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında 312 gün sonra kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg’i (84) arama çalışmaları sürüyor. Bölgede 3 gündür yapılan arama çalışmalarında başka bir ize rastlanmazken, kadavra köpeği sayısı 4’e çıkarıldı. Arazinin engebeli ve sık bitki örtüsü ile kaplı olması çalışmaları güçleştiriyor.
26.04.2024 Gündem
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı!
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar çıktı! İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısı davasında Ahlam Albashır “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak “ ve 6 kişiye karşı “Kasten öldürme” suçlarından 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Albashır'a ayrıca diğer suçlardan bin 794 yıla kadar hapis cezası verildi
26.04.2024 Gündem
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı
24.04.2024 Ekonomi
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir?
Erozyon Nedir, Neden Olur? Erzoyon Nasıl Önlenebilir? Doğal afetler arasında yer alan unsurlardan biriside erozyon olarak bilinir. Bazı bölgelerde sıkça erozyon görmek mümkündür. Tabi bunun nedeni bölgenin yapısı ve doğal etkenlerden kaynaklıdır. Özellikle bitki örtüsünün yetersiz olan yerlerde erozyon yaşanması yüksek ihtimaldir. Zaten burada insana oldukça büyük bir iş düşer. Alınacak tedbirler ile erozyonu önleme şansı her zaman için vardır. 
22.04.2024 Gündem
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar..
Koparmanın cezası 387 bin TL! Ziyaretçiler dokunmaya korkuyorlar.. Türkiye'nin 3'üncü büyük ovasına sahip Muş'ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141 TL ceza kesileceği açıklanan lalelere ziyaretçiler, dokunmaya çekindiklerini belirtiler.
22.04.2024 Gündem
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun -  Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor
Cezvede kaynatıp buharını yüzünüze tutun - Sadece burun açmıyor, cilt partlatıyor Bitki çayları arasında özel bir yeri vardır papatyanın. Suyu da en az kendisi kadar faydalıdır. Soluduğunuzda bile faydasını gördüğünüz papatya suyunun etkileri için onu bu şekilde kullanın.
21.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Çalıştayı'na katıldı Dünya Sağlık Örgütü'nün 15'incisini düzenlediği Bitkisel İlaçlar İçin Düzenleyici İşbirliği Toplantısı ile Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kılavuz ve Strateji Geliştirme Çalıştayı'na katılan Emine Erdoğan, "Artan kronik hastalıklar ve aşırı ilaç kullanımı tüm dünyada sağlık politikalarını yeniden gözden geçirmenin zorunlu olduğu kanısını güçlendirmiştir. Bu noktada Dünya Sağlık Örgütü, geleneksel ve tamamlayıcı tıp yöntemlerinin ülkelerin sağlık sistemlerine dahil edilmesini teşvik etmektedir. Tarihi öğretilerin gün yüzüne çıkarılarak, modern uygulamalara entegrasyonunda üzerimize düşeni yerine getirmek için 2012 yılında Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Daire Başkanlığı kuruldu" dedi.
19.04.2024 Gündem
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama Hakkari il genelinde bal üretim sezonu başladı. Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bal ve arı ürünlerini yetiştiren yetiştiricilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.
18.04.2024 Ekonomi
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor
Kırışıklıklardan eser bırakmıyor, 1 kaşığı 10 yaş gençleştiriyor! Anavatanı Himalayalar olan Moringa yağının faydaları saymakla bitmiyor Yaşlanma karşıtı mucizevi etkiye sahip olan Moringa Oleifera, gençleştirici özellikleriyle dikkat çekiyor! İçerdiği benzersiz besinlerle hızlı bir etki vaat eden bu mucize bitki, genç ve sağlıklı bir cilde adım atmaya hazır mısınız? İşte kullanışı ve faydaları…
12.04.2024 Yaşam
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor
Zehirden şifaya dönüşüyor! Öyle yararları var ki... Lokman Hekimin 'Ölümden dahi koruyor' dediği bitki Adana’da yetişiyor Özellikle Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde Toros Dağları’nın eteklerinden toplanan bir ottan yapılan ve bilinen tırşik çorbası, kış aylarında bölge halkının sofraların süsler. Ünlü Lokman hekimin kitaplarında söz ettiği ileri sürülen tırşik çorbası, büyük zahmetler verilerek hazırlanıyor.
10.04.2024 Adana
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir ve Ankara’daki iki gen bankamızda 120 bin genetik materyali koruma altında tutuyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında her bakımdan referans alınan bir Tohum Gen Bankası'na sahibiz" dedi.
6.04.2024 Gündem
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz"
Çiftçiler damlama sulama sistemi tebliğini bekliyor! "Faizsiz kredi açıklaması istiyoruz" Türkiye tarımının başkenti Adana’nın yüzde 38’inde tarım yapıldığını yüzde 38’lik alanın da yüzde 75’inin sulanabilir alan olduğuna dikkat çeken Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan; damlama sulama sistemi tebliğinin beklendiğini söyledi.
4.04.2024 Adana
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı
Denizdeki görüntü müsilaj sanıldı, gerçek çok farklı çıktı Antalya Körfezi'nde su yüzeyinde oluşan polen örtüsünün akıntıyla sahile yaklaşmasından sonra, denizde yüzen ve sarı tabakayı görenler, müsilaj ve kirlilik tedirginliği yaşadı. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Güneyden esen rüzgarla polenler kıyıya sürükleniyor. Akıntının karşılaştığı yerlerde yol şeklinde hat çiziyor. Rahatlıkla denize girilebilir dedi.
3.04.2024 Gündem
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı
Adana’dan Rusya’ya ihracat yapanlara eğitim verildi! Zorluklar anlatıldı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Rusya’ya taze meyve-sebze ihracatı yapan tüccarlara eğitim verildi.
1.04.2024 Adana
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi
Adana'dan bilim dünyasına yeni soluk! Endemik bitki keşfedildi Adana'da yeni bitki türü keşfedildi. Bitkiye kentin mitolojik adı olan 'Adanus' ismi verildi.
25.03.2024 Adana
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak
Tarihi Kozan Kalesi restorasyon ile eski ihtişamına yeniden kavuşacak Tarihi Kozan Kalesi, Kozan Belediyesi ve Adana Kültür Hakları Koruma Bölge Kurulu tarafından restore edilecek.
21.03.2024 Adana
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği
2 bin 146 balcıya 25 milyon 75 bin 480 lira devlet desteği Bal üretiminde Türkiye ikincisi olan Adana’da 2 bin 146 balcıya devlet 25 milyon 75 bin 480 lira deste sağladı
17.03.2024 Adana
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti
Küresel ısınma yaban hayatını etkiledi: Ayılar kış uykusuna yatmadı, leylekler erken göç etti Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, son yıllarda dünyada artan sıcaklıklarla beraber göçmen kuşların ve diğer canlıların erken göç ettiklerini belirtti.
17.03.2024 Adana
Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı
Çanakkale açıklarında göçmenleri taşıyan bot battı Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bot battı, bölgede ekipler arama kurtarma çalışmalarına başladı. Batan bottaki 2'si bebek 8 kaçak göçmenin cansız bedenine ulaşıldı.
15.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın
Emine Erdoğan: Ekilmemiş tek bir toprağımız kalmasın Emine Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen "Tarımda Kadın Emeği Zirvesi"ne katıldı.
6.03.2024 Gündem
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toprağa sıfır serilen malç naylonunun bazı çiftçiler tarafından toprakta bırakıldığını belirterek, “Bu şekilde sürülen tarlalarda bu naylonlar toprağa karışıyor uzun yıllar yok olmuyor” dedi.
6.03.2024 Adana
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024 Adana
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bitki ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bitki haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.