Aamir Khan Kimdir

Aamir Khan Kimdir

Aamir Khan (14 Mart 1965; Mumbai, Maharashtra), Hint oyuncu, yapımcı ve yönetmendir. Tam adı Mohammed Aamir Hussain Khan (Muhammed Emir Hüseyin Han)'dır. Aamir Khan başarılı kariyeri boyunca, Hint sinema tarihinin en etkileyici ve popüler aktörü olmuş ve dört Ulusal Film Ödülü ile yedi Filmfare Ödülü kazanmıştır. Bununla birlikte Hindistan Hükümeti tarafından 2003 yılında Padma Shri ve 2010 yılında Padma Bhushan olarak onurlandırılmıştır. 30 Kasım 2011 de UNICEF Ulusal Barış Elçisi seçilmiştir. Ayrıca 2014 yılında 2. Kez Barış Elçisi seçilmiştir. Sinema kariyerine çocuk yaşta amcası Nasir Hussain'in filmi Yaadon Ki Baaraat(1973) ile adım atan Khan, ilk uzun metrajlı filmi Holi (1984) ve arkasından trajik aşk filmi Qayamat Se Qayamat Tak(Kıyametten Kıyamete) (1988) ile başarısını kanıtlamıştır. Korku filmi olan Raakh (1989)'taki rolü ile Ulusal Film Ödülleri Juri Özel Ödülüne layık görülmüştür. 1990'lı yıllarda yaptığı romantik dram filmi Dil (1990), romans Raja Hindustani (1996) ve ona ilk Filmfare Ödüllerinde En İyi Oyuncu Ödülünü kazandıran dram filmi Sarfarosh(1999) ile Hint Sineması'na öncülük edeceğini kanıtlamıştır. Khan ayrıca Kanada-Hint ortak yapımı Earth (Toprak)(1998) filmindeki rolü ile takdir toplamıştır. 2001 yılında Khan, kendi adını taşıyan film prodüksiyon şirketini kurmuş (Aamir Khan Productions) ve yaptığı ilk filmi Lagaan (2001) ile Akademi Ödüllerinde En İyi Yabancı Dil Film kategorisine aday gösterilmiş ve Ulusal Film Ödüllerinde En Popüler Film ve Filmfare Ödüllerinde En İyi Aktör ve En İyi Film ödüllerini kazanmıştır. Dört yıl aradan sonra 2006 yılında yayınlanan filmleri Fanaa (Kayboluş) ve Rang De Basanti (Onu Sarıya Boya) filmlerindeki rolleri ile büyük beğeni toplamıştır. Bir sonraki yıl yönetmenliğini yaptığı ve rol aldığı Taare Zameen Par (Her Çocuk Özeldir) filmindeki başarısı ile Filmfare Ödüllerinde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini almıştır. Khan'ın En büyük ticari başarısı aksiyon - dram filmi Ghajini(2008) ile gelmiş ve bunu komedi-dram filmi 3 idiots (3 Aptal) (2009), macera filmi Dhoom 3 (2013) ve hiciv(yerme) filmi PK (2014) ile Bollywood film tarihinde zirveye oturmuştur. Bununla birlikte yardımsever kimliği ile tanınan Aamir Khan, Hint toplumunda bazıları politik krize dönüşmüş çeşitli sosyal problemlere çözüm aramaktadır.Bu amaçla hazırladığı televizyon programı Satyamev Jayate (Doğru Her Zaman Kazanır) ile bu sosyal sorunlara çözüm aramaktadır. İlk evliliğini Reena Dutta ile 1986 yılında yapmış ve bu evliliğinden Junaid (oğlu) ve Ira(kızı) isimli iki çocuğu olmuştur. 2002 yılında boşanan Khan 2005 yılında Yönetmen Kiran Rao ile evlenmiş ve bu evliliğinden tüp bebek yolu ile Azad (oğlu) isimli çocuğu olmuştur.

Aamir Khan Kimdir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aamir khan kimdir gelişmeleri de dahil olmak üzere 19 aamir khan kimdir haberi bulunmuştur. Tüm aamir khan kimdir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dangal ne demek? Dangal filmi konusu ve oyuncuları: Dangal filmi ne anlatıyor, Dangal film müziği hangisi?
Dangal ne demek? Dangal filmi konusu ve oyuncuları: Dangal filmi ne anlatıyor, Dangal film müziği hangisi? Bollywood'un sevilen yapımlarından olan Dangal filmi, televizyon ekranlarında yayınlanınca ardından izleyicilerin aramaları da arttı. Aamir Khan'ın yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği film ile ilgili Dangal filminin konusu nedir, oyuncuları kim? Dangal ne zaman, nerede çekildi? Dangal ne demek? Gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.
13.12.2023 Televizyon
Emine Erdoğan, Hint sinemasının ünlü ismi Aamir Lhan'ı kabul etti
Emine Erdoğan, Hint sinemasının ünlü ismi Aamir Lhan'ı kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hint sinemasının dünyaca ünlü aktörü Aamir Khan'ı kabul etti.
15.08.2020 Kültür Sanat
Ünlü Aktör Aamir Khan Niğde’de film çekecek
Ünlü Aktör Aamir Khan Niğde’de film çekecek Dünyaca Ünlü Aktör Aamir Khan, Niğde’de film çekecek.
9.08.2020 Kültür Sanat
Aamir Khan son filmi Laal Singh Chaddha Türkiye'de çekilecek! Aamir Khan kimdir?
Aamir Khan son filmi Laal Singh Chaddha Türkiye'de çekilecek! Aamir Khan kimdir? Hint sinemasının dünyaca ünlü aktörü Aamir Khan'ın "Laal Singh Chaddha" adlı yeni filmini Türkiye'de çekecek. Peki, Aamir Khan kimdir? Aamir Khan kaç yaşında ve nereli? İşte en iyi Aamir Khan filmleri...
10.08.2020 Gündem
Aamir Khan kimdir? Amir Khan kaç yaşında ve nereli? İşte Aamir Khan filmleri
Aamir Khan kimdir? Amir Khan kaç yaşında ve nereli? İşte Aamir Khan filmleri Bollywood yıldızı oyuncu ve yönetmen Aamir Khan'ın yaptığı yardım kampanyası ile sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medya paylaşımları ve haberlerin ardından pek çok kişi Aamir Khan'ın hayatını merak ediyor. Peki, Aamir Khan kimdir? Amir Khan kaç yaşında ve nereli? İşte Aamir Khan biyografisi...
28.04.2020 Dünya
Aamir Khan'dan şoke eden yardım! Çoğu kişi almaya gelmedi ama içinde...
Aamir Khan'dan şoke eden yardım! Çoğu kişi almaya gelmedi ama içinde... Bollywood’un sevilen oyuncusu Aamir Khan, corona virüs mağdurlarına yardım etmek için ilginç bir yol seçti ve para gerçekten ihtiyaç sahiplerine bu şekilde ulaştı.
28.04.2020 Dünya
Aamir Khan'ın dondurmayla imtihanı!
Aamir Khan'ın dondurmayla imtihanı! Bollywood yıldızı Aamir Khan, meşhur Maraş dondurması yemek istedi ancak tahmin edileceği gibi pek kolay olmadı.
9.10.2017 Magazin
Aamir Khan Milyoner'de yarıştı ve...
Aamir Khan Milyoner'de yarıştı ve... Aamir Khan, Hindistan’a dönmeden önce Atv’nin fenomen yarışması ‘Kim Milyoner Olmak İster?’in özel konuğu oldu. Khan, kazandığı ödülü bağışladı.
9.10.2017 Televizyon
Türk oyuncuların ilgisi
Türk oyuncuların ilgisi Hindistan ve Türkiye’de eş zamanlı olarak 20 Ekim’de vizyona girecek “Secret Superstar” filminin tanıtımı için Türkiye’de bulunan ünlü oyuncu ve yönetmen Aamir Khan önceki akşam Taksim’deydi.
6.10.2017 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistanlı oyuncu Khan'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistanlı oyuncu Khan'ı kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hindistanlı oyuncu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan'ı kabul etti.
6.10.2017 Siyaset
Aamir Khan: Türkiye'den hiçbir oyuncuyu tanımıyorum!
Aamir Khan: Türkiye'den hiçbir oyuncuyu tanımıyorum! Türkiye'nin tanıtım yüzlerinden biri seçilen Bollywood'un dünyaca ünlü aktörü Aamir Khan, Türkiye'ye geldiği için çok mutlu olduğunu ancak Türkiye'den hiçbir oyuncuyu tanımadığını söyledi.
5.10.2017 Kültür Sanat
Bay mükemmel Türkiye'de!
Bay mükemmel Türkiye'de! ‘Bay mükemmel’ lakaplı, Bollywood dünyasının yıldızı Aamir Khan, 20 Ekim’de vizyona girecek ‘Secret Superstar’ filminin tanıtımı için Kültür Bakanlığı’nın davetlisi olarak Türkiye’ye geldi
4.10.2017 Magazin
Aamir Khan: Myanmar'da olanlar yürekler acısı
Aamir Khan: Myanmar'da olanlar yürekler acısı Oyuncu, yapımcı ve yönetmen Khan: "Bence Myanmar'da olanlar yürekler acısı. Dünyanın herhangi bir yerinde insanlar acı çektiklerinde ya da bu tarz trajik olaylar yaşadıklarında, bu gerçekten çok üzücüdür." dedi.
4.10.2017 Magazin
Aamir Khan kimdir?
Aamir Khan kimdir? Aamir Khan kimdir? sorusu gündemde araştırılıyor. Bollywood'un ünlü oyuncusu, yönetmen ve yapımcı Aamir Khan'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın davetlisi olarak İstanbul'a gelmesi büyük yankı uyandırdı. Yaşanan bu gelişmenin üzerine Aamir Khan'ın kim olduğu merak edildi.
29.09.2021 Gündem
Aamir Khan Türkiye’ye geliyor!
Aamir Khan Türkiye’ye geliyor! Hindistan’ın en başarılı ve adını dünya çapında duyuran oyuncularından Aamir Khan Türkiye’ye geliyor.
2.10.2017 Kültür Sanat
Yardımına ihtiyacım yok!
Yardımına ihtiyacım yok! Hint sinemasının ünlü ismi Aamir Khan’ın eşi Faryal Makhdoom ikinci bebeğine hamile olduğunu açıkladı.
30.08.2017 Magazin
Hem gerip hem güldürecek
Hem gerip hem güldürecek Belalı Tanık, aksiyon ve komediyi başarıyla harmanlamayı başarıyor.
18.08.2017 Arşiv
Geçmişle yüzleşmek insanı özgürleştirir
Geçmişle yüzleşmek insanı özgürleştirir Bu haftanın öne çıkan yapımları parıltılı castıyla iddiali bir film: 'Geçmişin İzleri' ve son dönemin en yaratıcı sinemacılarından olan Xavier Dolan'dan tuhaf bir psikolojik gerilim: 'Tom Çiftlikte'Geçmişin İzlerin'de Colin Firth 2...
20.06.2014 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Aamir Khan Kimdir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aamir khan kimdir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.