Gazete Vatan Logo

Uber'in CEO'su Travis Kalanick istifa etti!

Uber'in kurucusu Travis Kalanick'in CEO'luk görevinden istifa ettiği bildirildi. Son dakika haberini Reuters haber ajansı duyurdu.

Uber'in CEO'su Travis Kalanick istifa etti!

Uber CEO'su Travis Kalanick'in, yatırımcıların baskısı altında olup istifa ettiği iddia edildi. Son dönemde şirket hakkında cinsel taciz ve ayrımcılık suçlamaları yapılıyordu.

CİNSEL TACİZ SUÇLAMALARI

İlk olarak 2014'te Hindistan'da sürücülerinden birinin kadın yolcuya tecavüz ettiği olayı örtbas etmekle suçlanan Asya müdürü Eric Alexander'ı işten çıkarıldı.

Taciz suçlamaları sonucunda 20'den fazla elemanını işten çıkardı. İşten çıkarmalar cinsel taciz, fiziksel ve duygusal şiddet gibi gerekçelerle yapıldı. Şirkete 215 cinsel taciz suçlaması yöneltildi.

Ama firmadaki en büyük patlama noktası eski yazılım mühendisi Susan Fowler'in 19 Şubat'ta yazdığı blog yazısından sonra oldu. Fowler, eski müdürünün kendisine seks teklif ettiğini ve Uber'in insan kaynakları departmanının ona üst düzey yönetici olduğu için onu cezalandıramayacağını söylediğini yazdı. Fowler, kadınların Uber'de karşılaştığı pek çok sorunu ve ayrımcılığı da yazdı.

HIRSIZLIK YAPAN MÜHENDİSİNİ KOVMUŞTU

Uber, uzun zamandır üst yönetimde yaşanan sıkıntılar, Google'ın çatı şirketi Alphabet'in sürücüsüz araç teknolojisini çalması suçlamalarıyla gündeme geliyor. En son Uber, rakip firma Alphabet'e ait sırları çalmakla suçlanan üst düzey bir mühendisini kovmuştu.

Haberin Devamı

Travis Kalanick kimdir?

38 yaşındaki Uber kurucularından Travis Kalanick, ürün müdürü olarak Ryan Graves ile işe başladı. Uber, internet üzerinden araç kiralama sitesidir ve Ryan bu sitenin ilk çalışanlarının biridir. Şirket bir taksi hizmetine benzer; şehirden müşterileri alıp gittikleri yere götürür ve özel şoför hizmeti verir. Graves şirketin CEO’su olarak çalıştı. Şimdi ise küresel operasyonlar başkanlığını yapıyor. Graves’in serveti şu an 1.40 milyar dolar değerinde. Son zamanlarda Uber, ülkemiz İstanbul’da hizmet vermeye başladı.