Gazete Vatan Logo
Futbol 'Umarım kazanan taraf biz oluruz'

'Umarım kazanan taraf biz oluruz'

Anadolu Efes’in genel menajeri Engin Özerhun açıklamalarda bulundu.

'Umarım kazanan taraf biz oluruz'

Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisinin dördüncü maçında Yunanistan’ın Olympiakos takımını 74-73 yenerek seride 2-2 beraberliği yakalayan Anadolu Efes’in genel menajeri Engin Özerhun, son saniye basketiyle kazandıkları dünkü karşılaşmanın uzun yıllar unutulmayacağını söyledi.

Özerhun, yaptığı açıklamada, İstanbul’da kazandıkları serinin üçüncü maçındaki performansları doğrultusunda dünkü maçın daha kolay olacağının düşünüldüğünü belirterek,
"Ancak Olympiakos dış atışlarda üstün isabet oranıyla başladı. Bu bizim için ciddi sorun oldu" diye konuştu.

Maçın ikinci yarısında iyi savunma yaptıklarını anlatan Özerhun, şöyle devam etti:

"İkinci yarıda savunma gücümüzün daha da artmasıyla öne geçtik. Ancak bu çok kısa sürdü ve yeniden geriye düştük. Kazanmamızın hiç düşünülmediği bir anda Farmar’ın atışlarının ardından geçen sezon Olympiakos’a İstanbul’da Avrupa şampiyonluğunu getiren basketin benzerini atan Lucas’ın basketiyle kazanmayı bildik. Bu sefer Olympiakos için tersi oldu. Dünkü maç uzun yıllar unutulmayacak bir karşılaşma olarak basketbol tarihinde yerini aldı."

"Oyuncularımız maçı bir an öne koparmak istedi"

Engin Özerhun, dünkü maçın "tamam mı, devam mı" niteliğinde bir müsabaka olması nedeniyle oyuncularında biraz gerginlik bulunduğunu kaydederek, "Oyuncularımız maçı bir an önce koparmak istedi. Rakibin ilk yarıda bulduğu 9 üç sayılık basketin çoğu boş atıştı. Ancak üçüncü periyotta hiç boş atış bulamadılar" ifadelerini kullandı.

Olympiakos’un geçen sezon Avrupa Ligi şampiyonu olduğunu hatırlatan Özerhun, "Geçen sene şampiyon olan takımdan çok az değişiklik yaptılar, antrenörleri değişti. Uzun süredir bir arada olmanın avantajını kullanan bir takım. Çok kolay olmuyor. Bir önceki maçtaki performansımızı dün zaman zaman gösterebildik. Kazandığımız için çok sevinçliyiz" diye konuştu.

Engin Özerhun, İstanbul’da bu sezon oynadıkları son Avrupa Ligi maçında basketbolseverlerin kendilerini iyi bir şekilde uğurladığını vurgulayarak, ”İstanbul’da oynadığımız son iki maçta seyircinin büyük desteği vardı. Basketbol severlere teşekkür borcumuz var. Son iki maçta bizi iyi bir şekilde uğurladılar. Gerçekten de onlara layık bir mücadele ortaya koyduk. İkinci maç son derece zor oldu. Galibiyette onların da katkısı var” şeklinde görüşlerini aktardı.

İtalyan hakemlere tepki

Engin Özerhun, karşılaşmanın İtalyan hakemleri Luigi Lamonica ve Carmelo Paternico’ya tepki gösterdi.

İki İtalyan hakemin kötü yönetim gösterdiğini ileri süren Özerhun, şunları kaydetti:

"Maçın başında Shermadini ve daha sonra Antic’in yaptığı sportmenlik dışı faulleri çalmamaları kafamızda soru işareti uyandırdı. Son periyotta Kerem Tunçeri’nin topa nizami müdahalesinde anlamsız faul çalması bizi çok şaşırttı. Faul hakkımız da dolmuştu, iki atış kullandılar. İki İtalyan hakem de adeta Olympiakos’un yanındaydı. Mücadeleye yakışmadı. Bu konuda Avrupa Ligi yönetimine beşinci maç için gerekli uyarıyı yapacağız."

"Atina’da umarım kazanan taraf biz oluruz"

Atina’da yapacakları beşinci ve son maçı kazanarak, Dörtlü Final’e kalmayı hedeflediklerini vurgulayan Özerhun, ”Baskıya alışık, deneyimli oyunculara sahibiz. Atina’daki ilk maçta da başa baş mücadele ettik, ancak hatalar sonucu 5 sayıyla sahadan yenilgiyle ayrıldık” şeklinde konuştu.

İstanbul’daki maçlarda şut yüzdelerini de artırdıklarına dikkati çeken Özerhun, ”Hücumda isabetsiz şutlar attığımız maçların artık geride kaldığına inanıyorum. Oyuncularımızda iki galibiyetin getirdiği bir moral var. Olympiakos’u yenebileceğimizi gösterdik. Atina’da da kazanıp, Dörtlü Final’e gitmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"Vujacic’in kalitesini hepimiz biliyoruz"

Engin Özerhun, dünkü maçta 6 şut kullanan ancak sayı bulamayan Sasha Vujacic’in bir an önce sonuca gitme isteğinde olduğu için sıkıntı yaşadığını söyledi.

Vujacic’in önemli bir oyuncu olduğunu dile getiren Özerhun, ”Bir an önce sayı atarak üstündeki gerginliği ortadan kaldırma çabası içinde atışlar yaptı. Yoksa kendisinin ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir an önce ortaya bir şeyler çıkarma amacıyla yaptığı telaşla acelecilik arasındaki çizgide böyle performans oluyor. Ancak bu düne mahsus bir şey. Böyle büyük oyuncular her zaman kapasitelerini ortaya koyabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı