Gazete Vatan Logo
Futbol UEFA'nın kararına ilk tepkiler

UEFA'nın kararına ilk tepkiler

Federasyon yöneticileri cezayı yorumladı

BEŞİKTAŞ’ta Yıldırım Demirören başkanlığındaki yönetim kurulunun başkanvekilliğini yapan eski yönetici Metin Keçeli, UEFA’nın Avrupa kupalarından 1 yıl men etme cezasını, "şok bir karar" olarak değerlendirdi.

DHA’ya konuşan Keçeli, "Açıkçası gayrimenkul konumuna baktığınız zaman Beşiktaş’ın borcun altından rahatlıkla kalkacak bir durumda olduğunu UEFA’nın görmesi lazımdı. Fakat görünüyor ki son derece kararlı gitmişler. Bu durumdan ders çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Üzgün olduğunu, ama elden bir şey gelmediğini ifade eden Keçeli, "Camia şimdi daha fazla kenetlenmeli" diye konuştu.

DİZDAR: "HESABINI KİTABINI BİLMEZSEN BU DURUMU YAŞARSIN"

Beşiktaş Divan Kurulu ve Genel Kurul Üyesi Avukat Ali Rıza Dizdar da, UEFA’nın aldığı kararı şöyle değerlendirdi:

"Hesabını kitabını bilmeden yaptığın harcama başına böyle felaketler açar. Bu durumdan vazife çıkarmak gerekiyor. Çok üzgünüm. Ama üzüntüm Beşiktaş’ın cezasını ortadan kaldıracak nitelikte değil. Bu durumda Fikret Orman’ın hiçbir suçu yoktur. Aksine ceza almamak için son derece mükemmel bir çalışma örneği sergilemişlerdir. CAS’a müracaat edilse bile oradan da cezanın affedilmesi konusunda bir karar çıkacağını zannetmiyorum."

’ŞİKE DAVASI HUKUK SÜRECİNDE DEVAM EDİYOR’

Şike davasının hukuk sürecinde devam ettiğini kaydeden Bakan Kılıç, hiç kimsenin hukuk dışında bir beklentisinin olmaması gerektiğini vurguladı. Bakanlık olarak üzerlerine düşen her görevi yapacaklarını ifade eden Bakan Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sezona verilen arada Spor Toto Süper Lig’de temsil edilen kulüplerin başkanları ile sık sık biraraya geleceğiz. Yine süper ligdeki kulüplerimizin teknik patronları ve hocaları ile zaman zaman bir araya geleceğiz. Takım kaptanları ile kamuoyunca tanınan futbolcularımızla, özelliklede milli futbolcularımızla bir araya gelip durum değerlendirmesi yapacağız. Bu değerlendirmelerin nihayetinde hem teknik adamlarının, hem kulüp başkanlarının, hem takım kaptanlarının ve milli futbolcularımızın spor camiasına, futbol kamuoyuna yönelik teskin edici, rahatlatıcı açıklamalar yapmalarını kendilerinden rica edeceğiz. Tribünlerde tansiyonun daha da azalması lazım, sahalara yansıyan gerilimin azalması lazım. Bu bir dövüş sanatı değildir, taraftarın hissiyatını herkesin doğru algılaması lazım. Taraftar psikolojisini ön planda tutarak herkesin değerlendirmelerini buna göre yapması lazım. Herkes üzerine düşen görevlerin gereklerini yerine getirirse, yeni sezona son derece gerilimsiz, rahat ve huzurlu bir ortamda başlayabileceğimizi düşünüyorum."

Haberin Devamı