Gazete Vatan Logo
Galatasaray Transfer savaşını Aslan kazandı! G.Saray 3-0 F.Bahçe

Transfer savaşını Aslan kazandı! G.Saray 3-0 F.Bahçe

Transfer döneminde G.Saray ile F.Bahçe 3 oyuncu için karşı karşıya geldi...

Transfer savaşını Aslan kazandı! G.Saray 3-0 F.Bahçe

Sezon biter bitmez G.Saray, Nagatomo’nun peşine düştü... F.Bahçe, Japon oyuncu için devreye girerken aynı Emre Akbaba’da olduğu gibi kazanan Aslan oldu. Transferin bitimine kısa bir süre kalan Kanarya bu kez de Badou Ndiaye için teklif yaptı... Oyuncu G.Saray’ı tercih ederken maliyeti daha da arttı.

TRANSFER döneminde G.Saray yönetiminin eli kolu bağlıydı... Şampiyonlar Ligi için kadrosunu güçlendirmek zorunda olan sarı-kırmızılılar, UEFA ile yapılan finansal fair play anlaşması sonrasında sattığı oyuncu bonservisi kadar takıma takviye yapabilecek duruma da geldi.

BU aşama sonrasında yönetim de her adımını dikkatli atmak zorunda kaldı. Bu süreçte yaşananlar da artık transfer döneminin bitmesi ile birlikte gözler önüne serildi... Alanyaspor’dan Emre Akbaba’yı almak isteyen G.Saray, F.Bahçe’nin devreye girmesi ile birlikte zor duruma düşerken sonunda daha yüksek bir maliyetle oyuncuyu kadrosuna kattı.

SPONSOR DESTEĞİ...

ANCAK F.Bahçe’nin sadece Emre Akbaba konusunda değil, neredeyse tüm transferlerde G.Saray’ın karşısına çıktığı öğrenildi. Emre Akbaba için sarı-kırmızılılar, Alanya’ya 3 milyon Euro önerirken Akdeniz ekibi 7 milyon Euro’dan kapıyı açıp 4 milyon Euro’ya kadar indi. Ancak bu aşamada F.Bahçe’nin devreye girmesi sonrasında sponsor yardımı devreye girdi ve G.Saray, 25 yaşındaki oyuncuyu ancak böyle alabildi.

Haberin Devamı

Emre Akbaba ile 3 yıllık anlaşma yapılırken bonservisi için Aytemiz Alanya’ya 4 milyon Euro ödendi. Oyuncu ise her yıl için sarı-kırmızılılardan 1 milyon 750 bin Euro kazanacak.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

BAŞKAN Cengiz, aynı durumun daha sezon biter bitmez Nagatomo transferinde de yaşandığını açıkladı. Japon oyuncu için Inter’e, F.Bahçe de teklifte bulunurken İtalyan ekibi de istediği bonservisi veren F.Bahçe’nin teklifini de değerlendirmeye aldı. Bu noktada Nagatomo devreye girerken G.Saray’dan başka bir takıma gitmeyeceğinin altını çizdi ve Inter’e baskı yaparak şampiyonluk yaşadığı kulübe geri döndü.

Nagatomo ile yıllığı 2 milyon Euro’dan iki sezon için anlaşma yapılırken Inter’e 2 milyon 500 bin Euro bonservis ödemesi yapıldı.

Haberin Devamı

BONUSLAR EKLENDİ

İKİ kulüp arasındaki son düello ise Badou Ndiaye transferinde yaşandı. Stoke City’den kiralanan oyuncu için maliyet hesapları yapan sarı-kırmızılıların karşına bir kez daha F.Bahçe çıktı. Sarı-lacivertliler ezeli rakiplerinin anlaştığı Ndiaye için devreye girince fiyatlar da bir anda yükseldi. Ndiaye, G.Saray’ı isteyerek tercihini ortaya koyarken yine de F.Bahçe’nin devreye girmesi Ndiaye’nin kontratına Şampiyonlar Ligi bonusları olarak yansıdı ve G.Saray’a maliyeti arttı.

1 Bir yıl için kiralanan Badou Ndiaye için Premier Lig ekibi Stoke City’ye 750 bin Euro kiralama bedeli verildi. Senegalli, Stoke City’de kazandığı ücreti de düşürüp yıllık 2 milyon 700 bin Euro’ya imzaladı.