Gazete Vatan Logo
Futbol 'Top 16 tam bir savaş'

'Top 16 tam bir savaş'

Vujacic, ortaya koydukları performansla güzel bir hava yakaladıklarını belirtti.

'Top 16 tam bir savaş'

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’in Sloven oyuncusu Sasha Vujacic, ortaya koydukları performansla güzel bir hava yakaladıklarını belirterek, başarı için daha iyi olmaları gerektiğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan NBA patentli oyuncu, takımlarında iyi bir uyum olduğunu dile getirerek, ”Takımda yeteri kadar güzel bir uyum var ama daha iyisini yapmalıyız. Daha yapacak çok iş var. Bunun için çok
çalışmalıyız. Anadolu Efes’in hedefi her zaman mücadele ettiği kulvarlarda en üst seviyelerdir. Ama tabi bu basketbol, aylar sonrası için bu günlerden konuşmak
erken olur. Her şeyden önemlisi sağlıklı kalmak ve mücadele etmektir. Biz de bunun için çok çalışıyor ve mücadele ediyoruz” diye konuştu.

Sasha Vujacic, Anadolu Efes’in geçmişte önemli başarılar kazanmış önemli bir takım olduğunu vurgulayarak, ”İyi oyuncuların Anadolu Efes’i tercih etmesi normal bir şey. Takımımızın, Türkiye ve Avrupa’da başarı kazanması için bizde elimizden geleni tabii ki yapıyoruz. Zaten bizim burada bulunmamızın amacı bu” ifadelerini kullandı.

”Top 16 turunda her maç savaş şeklinde geçiyor”


Yıldız oyuncu, THY Avrupa Ligi’nde mücadele ettikleri Top 16 turunda güçlü takımların olduğunu ve her maçın çok zor geçtiğini ifade etti.

Oynadıkları 5 maçta 4 galibiyet aldıkları (E) Grubu’nun zor olduğunu ifade eden Vujacic, ”Top 16 turunda saygıyı hak etmeyen bir rakip yok. Bütün takımlar çok güçlü ve her maç bir savaş şeklinde geçiyor. Tabi burada en önemli şeylerden biri de evinizde yaptığınız maçları kaybetmemek. Ayrıca taraftarımızın 6. adam olarak yanımızda olması da çok önemli bir unsur” şeklinde görüş belirtti.

”Her şeyin iyi olduğunu düşünüyorum”

Anadolu Efes’te ikinci sezonunu geçiren Sasha Vujacic, geçen sezonun kendisi için adaptasyon süreci olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

”NBA’den buraya gelmiştim, adaptasyon sürecinde bazı maçlarda istediğim gibi oynayamadığımı düşünüyorum. Burayı bir tanıma sürecim vardı. Şu an takım arkadaşlarımla iyi anlaşıyorum. Sahada birbirimizi iyi anlıyoruz. Her şeyin iyi olduğunu düşünüyorum. Kafamdaki tek düşünce basketbolu en iyi şekilde oynayıp, takımın başarısı için en yüksek katkıyı vermek.”

Ortaya koyduğu performansla takımın en etkili isimlerinin başında gelen Vujacic, ”Performansım iyiyse bunda takımdaki bütün arkadaşlarımın, hocamın ve teknik ekipteki herkesin payı var. Takımdaki 12 oyuncu da gerçekten üst düzey ve
kaliteli oyuncular. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Sloven basketbolcu, Beko Basketbol Ligi’nde üst düzey oyuncuların mücadele ettiğini ve ligin her geçen sezon daha da zorlaştığını ifade etti.

Haberin Devamı