Gazete Vatan Logo
Futbol TFF’de kayyum tehlikesi

TFF’de kayyum tehlikesi

Futbol Federasyonu’nun bugünkü toplantısının oldukça tartışmalı geçmesi bekleniyor

TFF’de kayyum tehlikesi

27 Şubat’ta seçime gidecek olan Futbol Federasyonu’nun bugünkü toplantısının oldukça tartışmalı geçmesi bekleniyor.

Başkanlığı vekaleten yürüten Güreli’nin F.Bahçe’nin 2006’daki Denizli maçıyla ilgili talebini gündeme almak istemesi, Helvacı’yı istifaya davet etmesi ve Digiturk ile masaya oturmasına tepki gösteren 6 yönetici istifa ederse ortalık karışacak.

Güreli’nin, Digiturk’ün sözleşmesini 3 sene daha uzatmak için masaya oturup anlaştığı fakat diğer yöneticilerin “Biz seçim için geldik. Böyle bir anlaşma yapamayız. 27’sinden sonra gelen yönetim yapacaksa yapar” dediği ortaya çıktı.

HÜSNÜ Güreli’nin vekaleten başkanlığını yaptığı Futbol Federasyonu, 27 Şubat’taki seçim öncesi kayyuma düşmesi tehlikesi ile karşı karşıya geldi. Nedeni ise vekaleten görevi yürüten Güreli’nin seçime 17 gün kalmasına karşın yeni yönetime bırakmadan önemli kararlara imza atmak istemesi. Bunların ilki daha önce TFF’ye başvurusu reddedilen F.Bahçe yönetiminin 2006’daki Denizli maçının yeniden Etik Kurulu’na sevkini istemesi. Bu talep 2008 yılında yürürlüğe giren ve 20 yıllık zaman aşımını öngeren talimatla 04.08.2006’dan önceki tüm şike ve teşvik eylemlerinin zaman aşımına uğraması nedeniyle kabul edilmemişti. Ancak Güreli’nin bugünkü yönetim toplantısına gündem maddesi olarak bu talebi sokmak istemesi diğer yöneticiler arasında “Hüsnü Güreli başkancılık oynuyor. Bu isteği kanuna aykırı. F.Bahçe’ye şirin gözükmeye çalışıyor” şeklinde yorumlandı.

HELVACI: KOVUYORSAN SEN KOV

AYRICA Güreli’nin pazartesi yanına çağırdı Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı’ya “F.Bahçe istifanı istiyor. İstifa etmelisin” dediği, Helvacı da ‘Ben yanlış bir şey yapmadım. İstifa etmem. Kovuyorsan, sen kov’ karşılığını verdiği ifade edildi.

BU gelişmelerin ışığında, bugünkü TFF toplantısının çok sert geçmesi ve tartışmaların çok olması bekleniyor. Eğer Güreli’nin tavrında bir değişiklik olmazsa 6 kişinin yönetimden istifa etmesi söz konusu. Eğer bu 6 kişi istifa ederse TFF kayyuma düşecek. İşte o 6 isim; Mehmet Baykan, Servet Yardımcı, M.Akif Üstündağ, Engin Tekin, Yunus Egemenoğlu ve Cüneyt Tanman.

Haberin Devamı