Gazete Vatan Logo
Futbol "Savaşacağız"

"Savaşacağız"

Oktay Mahmuti, Malaga maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

"Savaşacağız"

Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu (E) Grubu 6. hafta maçında deplasmanda İspanya temsilcisi Unicaja Malaga ile karşılaşacak.

Malaga kentindeki Martin Carpena Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma yarın TSİ 20.45’te başlayacak.

THY Avrupa Ligi’nde oynadığı son 4 maçını da kazanan lacivert-beyazlı ekip, zorlu deplasmanda galibiyet serisini sürdürmek amacında. Türk temsilcisi, grupta 4 galibiyet, 1 yenilgiyle averajla 3. sırada yer alıyor.

Son maçında CSKA Moskova’yı deplasmanda 94-81 yenen Unicaja Malaga ise 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile yine averajla 5. sırada bulunuyor.

Özerhun: ”Çıkışımızı sürdürmek istiyoruz”

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, yakaladıkları çıkışı Unicaja Malaga karşısında da sürdürmek istediklerini söyledi.

Özerhun, Unicaja Malaga maçıyla ilgili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

”Top 16’da ocak ayı içinde hedeflediğimiz tüm karşılaşmaları galibiyet ile noktaladık. Şimdi şubat ayında Unicaja Malaga deplasmanı ile başlayan zor bir dönemece giriyoruz. Malaga deplasmanının ardından Real Madrid ve CSKA Moskova’yı konuk edeceğiz. Bu üç karşılaşma grubumuzu ilk dört sırada tamamlamak açısından çok büyük önem taşımakta. Çeyrek finale yükselmek için yarıştığımız ekiplerden biri olan Unicaja Malaga’yı deplasmanda yenerek, Avrupa Ligi’ndeki çıkışımızı sürdürmek istiyoruz.”

Mahmuti: ”Kazanmak için tüm gücümüzle mücadele edeceğiz”

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti ise, zorlu deplasmandan galibiyetle dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Mahmuti, kulübün internet sitesinde yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

”Avrupa Ligi’nde artık telafisi çok zor olan maçları oynamaya başlıyoruz. Unicaja Malaga bilindiği gibi geçtiğimiz hafta CSKA Moskova’yı Rusya’da mağlup etti. Onların da hedefi Top 16’dan bir üst tura çıkmak. Bizim son haftalarda yükselen bir grafiğimiz var. Bu performansımızı devam ettirip, Unicaja Malaga’yı deplasmanda yenerek galibiyet serimizi devam ettirmek istiyoruz. Top 16’da tüm takımlar çok güçlü ve tüm maçlar çok zorlu geçiyor. Top 16’dan çeyrek finale yükselmek hedefimiz doğrultusunda galibiyet ile bitirmemiz gereken bir karşılaşmaya çıkacağız. Kazanmak için sahada tüm gücümüz ile mücadele edeceğiz.”

Rakamlarla Anadolu Efes

THY Avrupa Ligi’nde yarın Unicaja Malaga ile mücadele edecek olan Anadolu Efes, bu sezon 15 haftanın ardından maç başına 8.1 top çalma ile zirvede yer alıyor.

Anadolu Efes, yüzde 39.8 üç sayılık isabet oranı ile halen üç sayılık atış oranı en yüksek üçüncü takım durumunda bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Zalgiris Kaunas karşısında iki asist yapan kaptan Kerem Tunçeri, Avrupa Ligi kariyerindeki 479. asistine ulaştı. Tunçeri, dört asist daha yaptığı takdirde Nikos Zisis’i yakalayacak ve Avrupa Ligi’nde en çok asist yapan 10 oyuncu arasına girecek. Tunçeri’nin halen 479 asist ile 11. sırada bulunduğu listede 483 asist ile Nikos Zisis 10. sırada yer alıyor.

Kerem Tunçeri ayrıca, sahaya ilk 5’te çıktığı takdirde Avrupa Ligi kariyerinde sahaya 100. kez ilk 5’te çıkmış olacak.

Jamon Lucas top çalma kategorisinde 15 hafta sonunda maç başına 2 ortalama ile bu sıralamada birinci sırada bulunuyor. ABD’li oyuncu, Top 16’da oynanan 5 karşılaşma sonunda ise maç başına 2.8 top çalma ile yine ilk sırada yer alıyor.

Sasha Vujacic, THY Avrupa Ligi’nde son 13 serbest atışında da isabet kaydetti. Sloven oyuncu ayrıca Avrupa Ligi’nde oynadığı son 7 karşılaşmanın 6’sında en az bir top çalma ile mücadele etti.

Josh Shipp, Avrupa Ligi’nde kullandığı son 9 serbest atışı da sayıya çevirdi.

Semih Erden, toplam ribaunt kategorisinde 15 hafta sonunda maç başına 5.87 ribaunt ortalaması ile 13. sırada yer alıyor. Erden, Top 16’da oynanan 5 karşılaşmada ise 6.2 ribaunt ortalaması ile 7. durumda bulunuyor. Semih Erden ayrıca, Avrupa Ligi’ndeki son 4 maçını en az bir blok ile tamamladı. Son 4 karşılaşmada toplam 8 blok yapan milli oyuncu, 4 maçta 2 blok ortalaması ile mücadele etti.

Haberin Devamı