Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Rio'da olimpiyat karnavalı başlıyor

Rio'da olimpiyat karnavalı başlıyor

Brezilya’nın Rio kentinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyatları’nın açılış töreni sabaha karşı 02.00’de Maracana Stadı’nda yapılacak

Rio'da olimpiyat karnavalı başlıyor

BREZİLYA’NIN Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 31. Yaz Olimpiyat Oyunları, sabaha karşı TSİ 02.00’de yapılacak açılış töreniyle resmen başlayacak. Rio 2016’nın açılış töreni, Maracana Stadı’nda yapılacak. Kreatif direktörlüğünü, City of God (Tanrı Kent) filminin yönetmeni Fernando Meirelles’in yanı sıra Andrucha Washington ve Daniela Thomas’ın üstlendiği törende, Elza Soares, Gilberto Gil, Caetano Veloso, Karol Conka, MC Soffia ve Ludmilla sahneye çıkacak.

KOREOGRAFİSİNİ Deborah Colker’ın gerçekleştirdiği açılış töreninde, Brezilyalı modeller Gisele Bündchen ve Lea T de yer alacak. Rio de Janeiro’nun 4 farklı bölgesinde (Deodoro, Barra, Copacabana ve Maracana) 17 gün boyunca sürecek oyunlarda, toplam 306 etkinlik yapılacak ve 2 bin 488 madalya (812 altın, 812 gümüş ve 864 bronz) dağıtılacak.

IOC’nin yeni asbaşkanı Erdener

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesinde (IOC) asbaşkanlık görevine, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener seçildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da Erdener’i tebrik etti.

Haberin Devamı