Gazete Vatan Logo
Futbol Pronto Lazio! Sono Beşiktaş

Pronto Lazio! Sono Beşiktaş

Siyah-beyazlılar Avrupa'da oynadığı her maçtaki gibi yine Sergenin yarattığı pozisyondan penaltı buldu. Daniel Pancu hedefi şaşırmadı. İkinci yarıda İlhan ile %100 golü kaçıran Beşiktaş, Muzzi'yi tutamadı. Kartal, UEFA Kupası'nı garantiledi. Tur şansını Chelsea maçına taşıdı

İstanbul'da patlayan bombaları bahane ederek, Chelsea maçını tarafsız bir sahaya alan UEFA'nın, bunu Lazio sınavı öncesi açıklaması bile Kara Kartal'ı durduramadı. Ramazan bayramına terör olaylarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısıyla buruk giren tüm Türkiye bir nebze olsun Beşiktaş'ın Çizme'de alacağı zaferle moral bulmak istiyordu.

UEFA'nın oyununa gelmeyip işi İtalya'da bitirmek isteyen siyah-beyazlılar böylelikle hem 2. tur kapısını açacak, hem de UEFA'nın bu saçma kararına tokat bir cevap verecekti. Beşiktaş maçta öne geçmesine karşın 90 dakikanın sonunda İstanbul'a 1 puanla dönerek grupta iddiasını ve 2. sıradaki yerini korudu. 15'te kullanılan serbest atışta Negro kalabalık savunma arasından kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.

31'de Beşiktaş'ın yakaladığı en ciddi atakta Sergen'in 3 kişi arasından çıkardığı mükemmel pasla Peruzzi ile karşı karşıya kalan İlhan'a aşırdı, ancak İtalyan kaleci topu son anda tokatladı. Dönen topla bu kez Sergen buluştu Peruzzi yine başarılıydı.

İlhan zoru başardı
35'te İnzaghi orta sahadan atılan topla bir anda Cordoba ile karşı karşıya kaldı. İtalyan golcü %100'lük pozisyonda topu ayağından açınca tecrübeli kaleci tehlikeyi uzaklaştırdı. Bu pozisyonun hemen devamında ani gelişen atakta Pancu yerden çok sert vurdu, Peruzzi topu kornere çeldi. Roma'daki taraftarlar ilk yarının 0-0 biteceğini düşünürken sahneye yıldızımız Sergen çıktı. Ceza alanına adımını atar atmaz Stam'a her zamanki çalımlarından birini gösteren süper solak kendini yerde buldu. Hakem Merk penaltıyı verdi. Atışı kullananan Pancu topu ağlara göndererek taraftarlarımızı büyük sevince boğdu: 0-1.

2. yarıda mutlak golü düşünen ve ataklarını sıklaştıran Lazio savunmada açıklar vermeye başladı. 50'de Sergen kendi becerisiyle taşıdığı topu İlhan'a 'alda at' diye bıraktı. Ama İlhan zoru başardı ve ağları göremedi. 56'da Ceza alanımıza çöken Lazio aradığını buldu ve uzaklaştıramadığımız topa Muzzi yarım voleyi vurdu: 1-1. Maçın kalan dakikalarında iki takımın atakları sonuçsuz kalınca Beşiktaş zorlu deplasmandan 1 puan koparmayı başardı.

Haberin Devamı