Gazete Vatan Logo
Futbol Periler turladı!

Periler turladı!

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen FIBA Avrupa Şampiyonası'ndaki ikinci maçında Karadağ'ı 66-57 yenerek, gruptaki liderliğini sürdürdü

Periler turladı!

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası A Grubu 2. maçında Türkiye, Karadağ’ı 66-57 yenerek 2’de 2 yaptı ve ikinci tura yükseldi. Fransa’nın Vannes kentinde oynanan mücadelede süre alan tüm oyuncuların skora katkı verdiği Ay-yıldızlılar’da Tuğba 12, Esmeral 12, Nevriye 10 ve Bahar 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getiren isimler olurken Karadağ’da ise Perovanovic 17, Skerovic 16 ve Dubljevic 12 sayı üretti.

12-0’lık seriyle maça başlayan Karadağ karşısında ‘Potanın Perileri’ ilk basketini periyodun bitimine 5 dakika kala Nevriye ile buldu. İlerleyen dakikalarda savunmasını sertleştiren Milliler, hücumda bulduğu üst üste sayılarla 12 sayılık farkı 15-9 ile 6’ya kadar indirdi. Çabuk toparlanan Karadağ, farkı tekrar çift hanelere taşımayı başardı ve ilk periyodu 21-12 önde kapattı. 2. çeyrekte ise savunma sertliğini iyice arttıran Türkiye, uzun bir süre rakibine skor bulma şansı tanımayarak devreye 29-28 önde girdi.

TUĞBA ÇOK ETKİLİYDİ

Ay-yıldızlılar, mücadelenin başında olduğu gibi 2. devreye de tutuk başladı. Çeyreğin ortalarında savunamasını sertleştiren Potanın Perileri, Birsel ve Nevriye’nin etkili oyunuyla skor üstünlüğünü korudu. Periyodun son bölümünde maça iyiden iyiye ağırlığını koyan milliler farkı açmaya başladı. Esmeral’in son saniye üçlüğüyle Potanın Perileri son çeyreğe 47-38 önde girmeyi başardı. Son çeyrekte Tuğba’nın isabetleriyle farkı bir ara çift hanelere çıkaran Türkiye, karşılaşmanın sonuna kadar kontrolü elden bırakmayarak mücadeleden 66-57 galip ayrıldı.

Potanın Perileri, grupta üçüncü ve son maçında bugün Slovakya ile karşı karşıya gelecek. Kercado Spor Kompleksi’ndeki mücadele 16.00’da başlayacak ve NTVSpor’dan naklen ekranlara gelecek.

Haberin Devamı