Gazete Vatan Logo
Futbol Pektemek gol demek

Pektemek gol demek

Mersin'de gülen taraf Beşiktaş oldu

28 yıl sonra Mersin İdman Yurdu’yla karşılaşan Beşiktaş, Edu’dan formayı kapan genç Mustafa Pektemek’in tek golüyle kazandı

Zorlu deplasmanda ilk 6 haftaya göre çok daha derli topluydu Kartal.. 19’da güzel bir ver-kaç sonrası bulunan gol, perşembe günkü F.Bahçe derbisi öncesi özgüveni yerine getirirken, kaleci Cenk maçın yıldızıydı

MAÇTAN DAKİKALAR İÇİN TIKLAYINIZ


CARVALHAL’İN sürekli söylediği bir söz var: “İyi futbol yolunda her hafta üzerine bir şeyler koyuyoruz.” Ancak düne kadar Beşiktaş’ta kimsenin bir yere bir şey koyduğunu göremiyorduk biz. Hatta Beşiktaş’taki birçok oyuncu sadece izliyordu olup bitenleri.. Mersin önünde ise ilk 25 dakikada çok daha pozitifti siyah-beyazlılar.. Daha tempolu, daha çabuk pas yapan, daha hareketli ve daha yaratıcıydı..

BUNDA başlıca sebep, oyuncu tercihleri.. Örneğin sağ bekte Hilbert oynadı, Beşiktaş’ın sağ kanadı çalıştı.. Orta sahada oynayan Veli, durmadan koştu, top çaldı, pozisyon yarattı ve formayı Fernandes’ten daha fazla hak ettiğini gösterdi.. İleride de Mustafa vardı, bu da en azından bir golcünün olduğunu gösteriyordu..

VELİ HER YERDEYDİ

İLK 25 dakikada sahanın hakimiydi siyah-beyazlılar ve 2’de gole yaklaştılar.. Veli, orta sahada aldığı topu 3 çalımla ceza sahasına götürdü ama kötü vurdu.. 19’da ise gol geldi.. Erman’ın çıkarken kaybettiği topu alan Hilbert, Simao ile duvar pasına girip, penaltı noktasına çıkardı, Mustafa da tek vuruşla topu tam direk dibine yolladı: 1-0.. 22’de ise de direği geçemedi Beşiktaş.. Veli attığı iki çalım sonrası 20 metreden vurdu, top üst direkten döndü..

MAÇIN kalanında ise ‘kontrollü oyun’ adı altında ‘kontrolsüz oyuna’ dönen Beşiktaş, direksiyonu Mersin’e kaptırdı.. Son 65 dakikanın en iyi Beşiktaşlısı kaleci Cenk.. 38’de Ben Yahya, Necip’in belini kırıp, 18’in dışından şutunu attı, Cenk kurtardı.. 41’de Beto’nun nefis volesinde de Cenk başarılıydı.. 84’te ise takımı kurtardı! Çağdaş’ın kafasında top tam Mustafa’nın golünde gittiği yere yöneldi ama Cenk, ters ayakta yakalanmasına rağmen inanılmaz uzandı köşeye..

BEŞİKTAŞ 1-0 kazandı.. Ama çok daha rahat olabilirdi.. Çünkü ikinci devrede iki akıl almaz gol kaçırdılar.. 72’de Quaresma arka direkte boş kaleye vurdu, Hasan Üçüncü çizgiden çıkardı.. 80’de ise Holosko karşı karşıya kaçırdı ve Kartal son bölümlerde ecel terleri döktü..
















Spor Toto Süepr Lig'in 7. haftasının kapanış maçında Beşiktaş deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile karşılaştı.

Son 4 maçını kazanamayan, G.Antep ve Kayseri maçlarında 5 puan kaybeden Beşiktaş, çıkış maçı olarak gördüğü bu mücadelede sezonun flaş ekiplerinden Mersin İdmanyurdu'nu 1-0 ile geçti.

Her maça farklı bir 11'le çıkan siyah beyazlılarda Carvalhal, bu kez de Fernandes'i kadroya almadı. Sakatlığı geçen Almeida da Fenerbahçe maçı öncesi riske edilmedi. Beşiktaş'ta ayrıca sakatlıkları süren Guti, Rüştü ve İbrahim forma giyemedi.

KADROLAR

Mersin İY: Sehic, Erhan Güven, Çağdaş, Josef, Mustafa Keçeli, Zurita, Yahia, Hakan Bayraktar, Nduka, Erman, Beto

Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Necip, Veli, Quaresma, Simao, Mustafa Pektemek

Haberin Devamı