Gazete Vatan Logo
Futbol Özen'in adayı Favre!

Özen'in adayı Favre!

Sezonun bitiminden sonraki 10 gün içinde siyah-beyazlı takımla sözleşme imzalaması beklenen Özen’in geçtiğimiz günlerde gittiği Almanya’da M’Gladbach’ı çalıştıran ve 2009’da Bundesliga’da ‘yılın hocası’ seçilen Lucien Favre ile görüştüğü iddia edildi

Özen'in adayı Favre!

Süper Lig’de bu hafta sonu oynanacak olan son maçın ardından Beşiktaş’ta önemli gelişmeler yaşanacak. En başta başkanlık seçimi var. Şu an için rakibi olmayan Fikret Orman çok büyük olasılıkla bir dönem daha başkanlıkta kalacak. Zaten siyah-beyazlıların mevcut yönetimi görevde kalacakmış gibi gelecek sezonun çalışmaları hali hazırda yapıyor ve özellikle futbolun yönetimi konusunda önemli değişikliklerin yapılacağı biliniyor.

En başta futbol komitesi kaldırılacak ve yönetim ile takım arasına futbol direktörü gelecek. Bu mevki için de güçlü aday Önder Özen... Siyah-beyazlı yöneticiler resmen açıklamasalar da Özen ile görüşüldüğünü defalarca ifade ettiler. Özen’in sezonun bitiminden sonraki 10 gün içinde kendisini siyah-beyazlı takıma bağlayacak resmi imzayı atması bekleniyor. Nitekim Özen de bu görevi almışcasına çalışmalara başladı. Hatta Özen geçtiğimiz günlerde Almanya’ya görev amaçlı gitti. Burada Beşiktaş’ın izleme komitesinin takip ettiği oyuncularla ilgili araştırma yaptığı konuşulan Özen’in Beşiktaş’ta çalışmayı düşündüğü teknik direktör olan Lucien Favre ile de görüştüğü iddia edildi.

Kariyerinde Servette (2001) ve Zurich (2005) takımlarıyla iki İsviçre Kupası zaferi bulunan 55 yaşındaki çalıştırıcı, 2006 ve 2007’de yine Zurich ile İsviçre şampiyonluğu yaşadı.

LAZIO’YA ELENDİ

2007-2009 arasında Hertha Berlin’i çalıştıran Favre, 2009’da takımı Bundesliga 4.’sü yaptı ve Almanya’da yılın hocası seçilmeyi başardı. 2011 yılında başına geçtiği Borussia Mönchengladbach ile ilk sezonunda yine Bundesliga 4.’lüğü yaşayan Favre yönetimindeki Alman temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi’nde F.Bahçe’nin de yer aldığı gruptan ikinci olup çıktı. Favre’nin Mönchengladbach’ı ikinci turda, daha sonra F.Bahçe’nin kupa dışına ittiği Lazio’ya elendi.

Matthias Sammer de listede

Beşiktaş'ı gelecek sezon çalıştıracağı konuşulan teknik direktör adayları arasında Matthias Sammer’in ismi de var... Alman futbolunun efsanevi stoperlerinden biri olan 45 yaşındaki Sammer, 2000-2004 yılları arasında Borussia Dortmund’u çalıştırmıştı. Ardından 1 sezon da Stuttgart’ın teknik direktörlüğünü yapan Sammer, bu sezon başında ise Bayern Münih’te sportif direktörlük görevine getirildi.

Bundesliga devinin bu sezonki başarısında büyük payı olan Sammer’in antrenörlük kariyerinde bir UEFA Kupası finali (2002) ve bir de Dortmund ile Bundesliga şampiyonluğu (2001-02) bulunuyor.

Magath: Beşiktaş’a gidebilirim

Beşiktaş'ın hoca adayları arasında ismi geçen ünlü Alman teknik adam Felix Magath, Radyospor’a önemli açıklamalar yaptı: “Şu anda bir teklif yok ama kim bilebilir önümüzdeki günlerde ne olacağını? Almanya dışında çalışma olasılığım olabilir. Beşiktaş’ın benimle ilgilendiği konusunu bilmiyorum. Şu anda bir teklif yok, olması durumunda konuşuruz. Türk futbolunu elbette ki takip ediyorum. Bana göre çok kaliteli. Beşiktaş’ın şu anki durum hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim ama bakacağız, önümüzdeki haftalarda ne olur, bilemem... Göreceğiz.”

Haberin Devamı