Gazete Vatan Logo
TBL Ömer Onan: Bu sezon çok çekişmeli geçecek

Ömer Onan: Bu sezon çok çekişmeli geçecek

TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, "Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi geçen sezon da çok güzel ve zevkli olmuştu. Bu sezon da çok çekişmeli olacağına inanıyorum" dedi.

Ömer Onan: Bu sezon çok çekişmeli geçecek

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Onan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun çekişmeli geçeceğine inandığını söyledi.

Sheraton İstanbul Ataköy Hotel'de gerçekleştirilen Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi fikstür çekiminin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Onan, "Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi geçen sezon da çok güzel ve zevkli olmuştu. Bu sezon da çok çekişmeli olacağına inanıyorum. Takımlar kadro kurma çalışmalarını sürdürüyor. Ekonomik şartlar biraz onları zorluyor. Federasyon ve takımlar birlik olduğumuz zaman buradan pozitif bir şekilde çıkacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Ömer Onan, değişen yabancı oyuncu kuralıyla Türk oyuncuların daha fazla şans bulacağına değinerek, "Eskiden maç kadrosunda 6 yabancı bulunduran takımlar 40 dakikayı yabancılarla bitirebilirdi. Şimdi 5 yabancıyla 40 dakika oynamak çok büyük risk. İlla ki Türk oyuncular süre alacaktır. Bunu düşünerek bu kuralı getirdik. Oyuncularımızın ciddi dakika almasını ve maçın kritik anlarında sahada olmalarını istedik. Beş yabancı kontenjanından umutluyum. Daha çok Türk oyuncunun süre aldığını göreceğiz. Bu da bizi sevindirecek. Artık Türk oyuncularımız da şans geldiği zaman çok iyi değerlendirmeli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Takımların süre veremediği genç oyuncuları başka ekiplere göndermesi gerektiğini aktaran Onan, "Avrupa'da çok üst düzey oynayan takımlarımız var. Onların çok kıymetli genç oyuncuları var. Bu süreçte kulüpler bir araya gelip, oynatamadığı basketbolcuyu birbirine verirse hem Türk oyuncular süre alma fırsatı bulur hem oyuncu daha da gelişmiş bir şekilde kulübüne dönebilir hem de alan takım daha ekonomik şartlarda kaliteli oyuncu transfer etmiş olur." şeklinde görüş belirtti.

"Trabzonspor canla başla bir şeyler yapıyor"

Ömer Onan, basketbolda Trabzonspor'un yaşadığı bazı sıkıntılara rağmen kulübü kapatmayarak bir şeyler yapmaya çalıştığını söyledi.

Trabzonspor Basketbol Kulübü yetkilileriyle görüşme gerçekleştirdiklerini dile getiren Onan, "Trabzonspor ile alakalı spekülasyon vardı. Kendilerine teşekkür ediyorum. Dün kendileriyle bir görüşme yaptık. Kimseye haber vermeden, birgün ansızın 'Ligden çekiliyorum.' demiyorlar. Kuraya girdiler, canla başla bir şeyler yapıyorlar. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Değerli bir ligimiz var. 'Takımı kapatıyorum' diyerek, kimseye haber vermeden kapanmaktan ziyade sonuna kadar bizimle birlikte oluyorlar. Bu süreçten hep beraber çıkacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"A Milli Erkek Takımı'nın çok kritik iki maçı var"

TBF Üst Yöneticisi Ömer Onan, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın eylül ayında 2019 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde kritik iki maça çıkacağını bildirdi.

A Milli Takım'ın 14 Eylül'de Karadağ, 17 Eylül'de ise Slovenya ile karşılaşacağını hatırlatan Onan, şöyle devam etti: "A Milli Erkek Basketbol Takımı, 14 ve 17 Eylül'de çok kritik iki maç yapacak. İkide iki yapabilirsek 2019'da Çin'deki Dünya Kupası'na büyük ihtimal katılırız. O açıdan çok önemli. Ersan İlyasova'nın da geleceğine inanıyorum. Vilbekin ve Ömer Faruk Yurtseven de gelecek. Herkes A Milli Takım'a, ülkesine, formasına, bayrağına sahip çıkacaktır. Kadın takımı da bizi hep gururlandırdı. Çok iyiler ve bugüne kadar yapılmayanı hep yaptılar. İspanya'da 22-30 Eylül'de Dünya Kupası var. Onun için çalışıyorlar. İyi bir derece alacağımıza inanıyorum. İlk 5'e girersek olimpiyatlara da gitmeye hak kazanacağız. Bu açıdan da bizim için önemli."

Haberin Devamı

NBA'de forma giyen milli basketbolcular Furkan Korkmaz ve Cedi Osman'ın milli takım için özveride bulunduğunu vurgulayan Ömer Onan, "Furkan ve Cedi, son milli maçlara geldi. Onlar her zaman canla başla gelmeye çalışıyor. Kadromuzda olacaktır. Kolay bir süreç değil. NBA'de sezon öncesi hazırlıkları başlıyor ama oyuncuların karakter göstermesi gerekiyor. Furkan ve Cedi ilk senelerinden NBA'de kalıcı olabileceklerini net bir şekilde gösterdi. İkisi de çok genç ve pırıl pırıl. İkisi de yorgun olmalarına rağmen son milli maçlara geldiler ve aslanlar gibi performans gösterdiler. Onlar da takımımızla birlikte olacak." diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı