Gazete Vatan Logo
Süper Lig Olay yaratacak açıklama!

Olay yaratacak açıklama!

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan'dan umutsuz yorumlar geldi.

Olay yaratacak açıklama!

Bugün gazetesinde yer alan röportaja göre, Arslan
"Cimbom'un AB statüsündeki futbolcularını yerli statüsünde oynatabilmek amacıyla yaptığı başvuru için "Ben, Beşiktaş'ın Giunti için yaptığı müracaatı reddetmiştim." dedi.

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi ve Tahkim Kurulu Eski Başkanı Türker Arslan ise bu duruma örneği kendisinden verdi. "Ben başkanken Beşiktaş'ın Giunti için bu yönde yaptığı başvuruyu (2003-04 sezonu) reddetmiştim. Dolayısıyla başvuru hakkındaki düşüncemi tekrar belirtmeme gerek yok...

Sedat Bey'in dediği gibi uluslararası anlaşmalar, kanunlardan da önde gelir ama bu olayda bu uygulanır mı bu tartışılır. Nitekim bizden sonra Levent Bıçakçı'nın TFF Başkanlığı döneminde Fenerbahçe'nin Anelka başvurusu da reddedilmişti" dedi.

İşte o açıklamalar:

"Tazminat kararı çıkabilir"

"Tahkim Kurulu kararlarına müdahale yapılamayacağını vurgulayan Arslan "Anayasa'nın 59. maddesi, açıkça dile getiriyor; Tahkim'in kararı nihaidir. Galatasaray bu müracaatı Tahkim'e yapacak. Tahkim Kurulu, TFF'nin kararı olduğu için onların vermiş olduğu karara uymak zorundasın... Ama şahıslar olarak gidip başka mercilere başvuru imkanları var tabii. Oradan da an fazla tazminat talebi çıkabilir" dedi. "Spor spor hukukuyla, bu hukukun kurallarıyla çözülmelidir" şeklinde konuştu."

"Nihat örneği buraya uymaz"

"Bu olay, Nihat Kahveci'nin Real Sociedad'da oynarken AB statüsünde forma giymek için yaptığı ve kabul edilen başvuruyu hatırlattı. Fakat Arslan, İspanya'nın AB ülkesi olduğunu hatırlatarak "Onlar böyle bir şey yapabilir. Ancak Türkiye birliğin üyesi değil. Zaten bizim dönemimizde bu tip talepleri reddetmemizin nedeni AB ülkesi olmamamızdı" diyerek önemli bir ayrıntıya dikkat çekti."

“Beşiktaş'a erteleme gelebilir”

Türker Arslan, Beşiktaş'ın Avrupa'dan 1 yıllık men cezasının savunmasına Etik Kurulu üyeleriyle gitmesi için ise şunları söyledi: "Üyelerin tanıklık yapması çok enteresandı. Karara olumlu bir etki yapabilir. Men cezasında değişime gidilmesinde Beşiktaş, Fenerbahçe'den avantajlı. Beşiktaş'ın cezası ertelenebilir. Ancak tamamen kaldırılmaz. Çünkü UEFA şikeye teşebbüse dahi aynı hassasiyeti gösteriyor."

Haberin Devamı