Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Nöbetçi değil, Bay Gol!

Nöbetçi değil, Bay Gol!

F.Bahçe'de gözler yeni yerli golcü Semih Ergül’de olacak.

Nöbetçi değil, Bay Gol!

Bu sezon yerli oyuncu transfer etmeyen sarı-lacivertliler, geçen sezon A2'de 28 maçta 20 gol atan 19 yaşındaki yıldız adayına güveniyor.

Teknik heyet ve Ersun Yanal ocak ayındaki Afrika Kupası’nı düşünerek ısrarla forvet transferi istese de yönetimden ret kararı çıkarken, sarı-lacivertliler çözümü kendi içinden bulundu. Proje, altyapıda parlayan Semih Ergül’ü kısa sürede A takıma kaynaştırıp tecrübe kazanmasıydı.

Fiziki anlamdaki eksiklerini tatilde çalışarak geliştiren Semih, hızı, gol vuruşu ve üretkenliğiyle öne çıkmayı başardı. Normalde altyapıdan A takıma çıkacak 3. forvet adayıydı ancak 1 yılda rakiplerini geçmeyi başardı.

Hatta geçen sezon A2 Ligi'nde 28 maçta 20 gol atarak krallıkta 2. sırayı alırken, hem hocası Ersun Yanal'ın da dikkatini çekti. Mayıs ayında da profesyonel oldu ve sarı-lacivertliler 19 yaşındaki futbolcuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Bu sezon yerli transferi yapılmamasının da sebepleri arasında olan Semih’ten beklentiler büyük. Yardımcı antrenör İsmail Kartal bu oyuncuyla A takımda özel olarak ilgilenip sezon ortasına kadar pişmesini sağlayacak.

Haberin Devamı

EĞİTİMİNİ AKSATMADI
Sarı-lacivertli renklere gelişi ve buradaki 6 yılın da ayrı bir önemi var Semih için. 14 yaşında Bursa’daki ailesinden kopup denenmeye geldiğinde, 4 gün sonra kendisini F.Bahçe Koleji’nde buldu. Kulüp hem iyi bir sporcu hem de eğitimli olmasını istiyordu. Ancak küçük yaşta bir çocuğun ailesinden uzak hemen bulunduğu ortama alışması kolay olmadı. İlk günlerde çok ağlayan, evine dönmek isteyen Semih, azimle futbola sarıldı.
SEMİH ŞENTÜRK: İŞTE VELİAHTIM
19 yaşında olan Semih adıyla da dikkat çekiyor. Lakabı 'golcü'. 'Bay gol' diyen de var. Adaşı Semih Şentürk’ün de altyapıdan A takıma çıkmasından dolayı ayrı bir seviliyor. Geçtiğimiz sezon ağabeyi Semih’i Dereağzı’nda tek başına çalışırken onu izledi ve tanıştı. 'Nöbetçi Golcü' adaşına ısındı ve adının yazdığı krampon bile hediye etti. "İşte F.Bahçe’deki veliahtım" diyerek de oynadığı maçları takip edip irtibatı koparmadı.

Haberin Devamı