Gazete Vatan Logo
Futbol Mutluluğum yarım kaldı!

Mutluluğum yarım kaldı!

"Maç sonu herkes tebrik etti. Ama kazanamadığımız için sevincim yarım kaldı. İnönü'deki ortam süperdi."

'Çok gol kaçırdık'
G.Saray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, Beşiktaş maçında 70. dakikaya kadar çok iyi oynadıklarını belirtip "Kazanmalıydık, ama son 3 dakikada kaybedebilirdik de" dedi. Romen hoca herkesin kendisini tebrik ettiğini vurgulayıp şöyle konuştu: 'Ancak bu yarım tebrik oldu. 3 puanı alsaydık tebrikleri hak ederdik. 70. dakikadan sonra topu daha iyi tutmalıydık. Çünkü rakibimiz yorgundu. Futbolcularım maçtan önce verdiğim taktiği çok iyi uyguladı. Birçok gol pozisyonuna girdik. Daha önemlisi sergilenen güzel futboldu.

'Beşiktaş düzelecek'
Takımım gün geçtikçe daha iyi duruma geliyor. Bu da beni memnun ediyor. Deplasmanda bir maç oynadık. Karşımızda iyi ve teknik bir rakip vardı. Beşiktaş'ın çok iyi oyuncuları var. Onlar da gün geçtikçe iyi olacaklar. Futbol kolay bir oyun değil. Bizim için konuşmak kolay. Ama oyuncular için değil. Oyundan ve hırstan memnunum. Ancak daha fazla şut atmalıydık. Gol atmak için bunu yapmalıyız

'Ben de yedek kaldım'
Baliç'i taktiksel olarak oynatmadım. Rakip kanatlarda güçlü. Biz de iyi kapattık. Bu nedenle kazanmalıydık. 24 oyuncum var. Lig daha yeni başladı. İdmanda en iyi olanları oynatıyorum. Saidou ve diğerlerine de sıra gelecek. Geçmişte ben de yedek kaldım. Bu arada iki takım taraftarlarını da kutluyorum. Maçtan önce böyle bir atmosfer beklemiyordum. Ortam süperdi. Ne yazık ki bu maçtan 1 puanla ayrılabildik." Öte yandan Hagi, takıma 1 gün izin verdi. Takım İstanbulspor maçının hazırlıklarına yarın başlayacak. G.Saray kafilesi stada gelirken fanatik bir Beşiktaşlı'nın otobüsün camına taş atması üzerine korkan Kamerunlu Song yerini değiştirdi.

G.Saray'a canlı kalkan
Sezonun ilk derbi maçı öncesi bin 600 G.Saraylı taraftarlar, karşılaşmanın başlamasına 5 saat kala belediyeye ait 11 otobüs ve özel güvenlik altında İnönü Stadı'na geldi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, stada gelmeden önce eski açık tribün önünde güvenlik güçleri önlem aldı ve Beşiktaş-Karaköy istikametleri trafiğe kapattı. Eski açık tribün girişine kadar güvenlik çemberi oluşturuldu. Bu arada 800 biletli seyirci kapıda kaldı. Ek bölüme G.Saraylılar alınmayınca yönetici Fatih Gökşen "Sorumlular kimse, aynı muameleyi biz de onlara yapacağız" dedi

Maçın öyküsü
Dakika 3:
İ.Toraman'ın sağ kanattan uzaklaştırdığı topu Necati güzel bir kontrolle önüne aldı ve hiç bekletmeden Hakan Şükür'ün önüne bıraktı. Hakan kaleci ile karşı karşıya kalmasına karşın kötü bir vuruşla topu auta attı.

Dakika 8: Bir anda oluşan Beşiktaş atağında İbrahim Akın topu önüne aldı, güzel bir muz orta çıkardı. Norveçli yıldız Carew adrese teslim ortaya çok müsait durumda olmasına karşın istediği gibi vuramadı ve top kaleci Mondragon'da kaldı.

Dakika 19: Sol taraftan kullanılan korner atışını kısa gönderen Sabri topu Ergün'ün önüne bıraktı. Ergün arka direğe doğru sert bir orta yaptı. Kamerunlu Song çok iyi yükseldi ve kafayı yere çarptırarak vurdu. Kaleci Murat topu iki hamlede kontrol etti

Dakika 23: Sergen orta sahada kazandığı topu önüne alıp yürümeye başladı. Sağ taraftan bindiren Okan'ın önüne çok şık bir pas bırakan Sergen, pozisyonun devamında yine topla buluştu. Kaleye gönderdiği şut defansa da çarparak kaleci Mondragon'un ellerinde kaldı.

Dakika 30: G.Saray ani atağında orta sahada topla buluşan Hasan Şaş topu bekletmeden Beşiktaş ceza sahasına gönderdi. 18 içerisinde topla buluşan Hakan Şükür şut yerine Necati'ye hatalı pas verince G.Saray adına önemli bir pozisyon kaçtı

Dakika 31: Carew'in çabası sonrasında kazanılan korner atışını sağ taraftan Sergen kullandı. Yıldız oyuncunun ceza sahası içerisinde kavisli ortasında ön direkte iyi yükselen Ronaldo kafayı vurdu ama top uzak direk dibinden auta çıktı

Dakika 42: Sağdan gelişen Galatasaray atağında, Sabri topla buluşur buluşmaz Beşiktaş yarı alanında hızla hareketlendi. Topu sürmek yerine orta yapmakta acele edince, ceza sahasına gönderdiği top boştaki Hakan Şükür'e değil, kaleci Murat Şahin'e gitti

Dakika 45: Orta sahada kaptığı topla ilerleyen Beşiktaş kaptanı Sergen Yalçın orta saha çizgisini geçer geçmez Hasan Şaş tarafından arkadan çekilerek düşürüldü. Hakem Mustafa Çulcu, maçın ilk sarı kartım Hasan Şaş'a gösterdi.

Dakika 46: Soldan İbrahim Üzülmez'in pasında Sergen, Galatasaray defansından çok şık bir vücut hareketiyle sıyrılıp topu İbrahim Akın'ın önüne bıraktı. İbrahim ceza alanına girerken içeri orta kesti. Topla buluşan Okan'ın vuruşu kalecinin kucağında kaldı.

Dakika 47: İki takım oyuncularının orta saha mücadelesi sonucunda top Tayfun'un önünde kaldı. Yaklaşık 35 metreden kaleye çok sert vuran Tayfun'un şutunu kaleci Mondragon aynı güzellikte son anda kornere çeldi.

Dakika 51: Ronaldo'nun sol ta rafta kaptırdığı topu Necati ceza sahası çevresine kadar sürdükten sonra Hakan Şükür'ün önüne bıraktı. Topla buluşan Hakan içeride boş bekleyen Hasan Şaş'a atmak istedi. Fakat araya giren Beşiktaş defansı topu tehlike bölgesinden uzaklaştırdı.

Dakika 56: Ronaldo orta alanda kaptığı topu Sergen'e gönderdi. Sergen, G.Saray yarı sahasının ortalarından bir ara pası ile topu İbrahim Akın ile buluşturdu. Ceza alanına girerken çok sert vurdu. Top kaleci Murat'ta kaldı.

Dakika 58: Bir anda orta sahada kaptığı topla ilerleyen Hasan Şaş bekletmeden Necati'yi gördü. Genç golcü ceza alam içinde çok şık bir vücut hareketi ile iki oyuncuyu çalımladı. Topa kontrolsüz gelen Ali Güneş, Necati'yi düşürünce Galatasaray penaltı kazandı. Topun başına geçen Hakan Şükür topu direğe nişanladı ve Galatasaray öne geçme şansını değerlendiremedi.

Dakika 63: Beşiktaş Ali Güneş ile atağa kalktı. Genç oyuncu seri hareketlerle rakip ceza alanına yaklaştığı anda H.Ünsal tarafından kolundan çekildi. Faul kararına şiddetle itiraz eden Hakan Ünsal, Mustafa Çulcu tarafından sarı kartla cezalandırıldı

Dakika 72: Kendi sahasından hazırlık paslarıyla çıkmaya çalışan Beşiktaş'ta ayağındaki topu önce Hasan Şaş'a kaptıran, daha sonra da rakibini arkadan çeken Okan Buruk sarı kart gördü.

Dakika 80: Takım arkadaşından aldığı topla G.Saray kalesine doğru ilerleyen Okan Buruk, karşısına çıkan Tomas'ı şık bir hareketle geçmek isterken Hırvat futbolcunun sert tekmesiyle yere yığıldı. Hakem Mustafa Çulcu bu pozisyonda Tomas'a sarı kart gösterdi.

Dakika 81: Sıklaşmaya başlayan Beşiktaş ataklarının birinde top ceza sahası yayı üzerinde İbrahim Akın'ın önünde kaldı. Genç oyuncu kaleye sert bir şut çekti. G.Saray defansından dönen topu Pancu plase bir vuruşla kaleci Mondragon'un kucağına yolladı.

Dakika 88: Sağdan kazanılan serbest vuruşu Ahmet Hassan sol tarafa uzun oynadı. Juanfran kafayla bekletmeden topu içeri ortaladı. Bomboş pozisyonda önce Ronaldo, ardından İbrahim Toraman meşin yuvarlağı ıskalayınca Beşiktaş karşılaşmanın en önemli fırsatını da kaçırdı.

Haberin Devamı