Gazete Vatan Logo
Futbol M.Timberwolves hazırlık kampı için İstanbul’da

M.Timberwolves hazırlık kampı için İstanbul’da

Minnesota, cumartesi günü Efes Pilsen ile oynayacağı maça kadar 3 sosyal sorumluluk projesine katılacak

SPOR dünyamız için bir ilk daha gerçekleşiyor. Efes Pilsen geçen yıl ABD’ye giderek Denver Nuggets ve Golden State Warriors’la karşılaşmış ve bir NBA takımıyla maç yapan ilk Türk takımı olmuştu. Bu defa Eurolig ile ortak bir organizasyon yapan Efes Pilsen, bir NBA takımını konuk eden ilk takım olacak ve 6 Ekim Cumartesi günü 21.00’de Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Minnesota Timberwolves’la bir hazırlık maçı yapacak.

Organizasyona büyük önem veren NBA yönetimi Minnesota’nın Türkiye’deki 7 gününü dakika dakika planladı. 6 gün boyunca her gün 1 idman yapacak olan Minnesota, ayrıca NBA’in sosyal sorumluluk organizasyonu “NBA Cares” kapsamında finansal olarak da destek verdiği üç projenin açılışlarına katılacak. Perşembe günü Fındıkzade’de bir basketbol sahasının yenilenmesi ve Avcılar Atatürk İlköğretim Okulu’nda eğitim merkezi ve basketbol sahasının açılışına katılacak olan Timberwolves, cuma günü ise işitme engelliler için yapılan yeni bir organizasyonun tanıtımında bulunacak.

Çalışmalarının ilk üç günlük bölümünü Efes Pilsen’in Merter tesislerinde yapacak olan Minnesota, son üç günde ise Abdi İpekçi Spor Salonu’nda çalışacak. Yaz döneminde süper yıldızı Kevin Garnett’i takasla Boston Celtics’e veren Minnesota önümüzdeki 3-4 yılı yeniden yapılanma dönemi olarak görüyor ve hemen hemen tamamen genç yeteneklere yönelen bir takım kurmuş durumda. Takımın yeni yıldızları Garnett takasında gelen yeni jenerasyonun en önemli pota altı yıldız adaylarından Al Jefferson, guard Randy Foye ve çaylak Corey Brewer. Ayrıca geçen senenin smaç şampiyonu Gerald Green, Rashad McCants, Ricky Davis gibi isimlerle Minnesota çok tecrübesiz ve en azından şimdilik oldukça sınırlı bir takım görüntüsünde. Davis dışındaki bütün çekirdek oyuncular 24 yaşın altında. Bu da Efes’i cumartesi günkü maç öncesi galibiyet için iştahlandırıyor.

Efes, Cumartesi günü “bir NBA takımını yenen ilk Türk takım” olur mu bilinmez? Kolay değil elbette. Ancak NBA’le aradaki köprüleri yapan ve Türk basketboluna yeni bir milat kazandıran takım olduğu kesin.

Haberin Devamı