Gazete Vatan Logo
Futbol 'Konuşmuyoruz çözüm üretiyoruz'

'Konuşmuyoruz çözüm üretiyoruz'

Futbol Federasyonu’nun yeni 2. Başkanvekili Arif Koşar, VATAN’a çok özel açıklamalarda bulundu

'Konuşmuyoruz çözüm üretiyoruz'

“Almanya 8 yıl her şeyle ilişkisini keserek dünya şampiyonu oldu. Fatih Terim’in 5+2 yıl görev almasının sebebi temel konuları halletmek içindir. Artık pansumanla tedavi değil, kalıcı çözümler bulmalıyız. Biz de bunu yapıyoruz.”

TÜRKİYE Futbol Federasyonu’nda yapılan görev değişikliğiyle 2. başkanvekilliğini üstlenecek olan Arif Koşar, Şampiy10’a özel açıklamalarda bulundu. Futbolumuzun gelişimi için gece gündüz çalıştıklarını belirten Koşar’ın öne çıkan sözleri şöyle:
“ÇOK yoğun faaliyetlerde bulunuyoruz. Her yıl yüzlerce maç oynanıyor. Çok büyük bir organizasyon. Çok büyük emek ve istihdam. Nasıl uğraşıldığı anlaşılmıyor belki ama büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Pek çok hedefimiz ve projemiz var. En çok üzerine düştüğümüz konulardan birisi futbolu, küçük yaşlara çekmek ve aynı zamanda gençleri de bu sporun içerisine sokarak kazanmak.
BEN iki il hariç, bütün Türkiye’yi dolaştım. Tüm Türkiye’nin MR’ını çektik. Bütün futbol takımlarıyla ve altyapıları ile ilgili arşive sahibiz. Tabii ki futbolun günlük konularını hakem tartışmaları ya da başka işler oluşturuyor ama bunların dışında çok farklı, tamamen geleceği planlayan bir çabanın içinde olduğumuz gerçeğini unutmamak gerekir.
‘ALTYAPIDA ATILIMDAYIZ’
TÜM kulüplerle yakın iş birliği içindeyiz. Aile gibiyiz. Sadece iyi sporcu, iyi futbolcu değil; kötü alışkanlıklarından uzak, ülke değerlerimize bağlı insanlar yetiştirmek gibi sorumluluğumuz var. U-16, U-17 ve U-18 gibi yaş gruplarında büyük bir atılım içerisindeyiz. Almanya neredeyse 8 yıl her şeyle ilişkisini keserek dünya şampiyonluğu ortaya çıkardı. Fatih Terim’in 5+2 yıl görev almasının sebebi temel konuları halletmek içindir. Artık pansumanlı tedavi değil, kalıcı çözümler çıkarmak durumundayız. Biz de bunu yapıyoruz.”
‘Kupa başarılı gidiyor’
“ZİRAAT Türkiye Kupası kim ne derse desin çok başarılı ilerliyor. Tuzla’nın performansı, Cizrespor’un BAL Ligi’nden gelip ortaya koyduğu performans ilgi çekti. Tüm Türkiye’yi kapsayan bu çalışmanın herkes tarafından fazla bilinmiyor olması konuşulabilir ama Başkanımız Yıldırım Demirören mütevazı kişiliğe sahip. Hep birlikte işimizi yapıyoruz.”

Haberin Devamı