Gazete Vatan Logo
Futbol Kim ne ceza alacak?

Kim ne ceza alacak?

UEFA kararının açıklanmasıyla Avrupa Kupaları'ndan men edilen F.Bahçe ve Beşiktaş’ın durumu ile ilgili hukukçular açıklamalar yaptı.

Kim ne ceza alacak?

Tahkim Kurulu eski başkanı Türker Arslan, “Bu karar sürpriz değil, çünkü ben böyle bir beklenti içindeydim zaten. Daha önce de UEFA’nın dosyayı kapatmadığını söylemiştim” dedi.

Spor Hukuku uzmanı Avukat Metin Ünlü, "UEFA verdiği bu kararla, Şikeyi bile düşünmeyeceksin kardeşim’ dedi adeta. UEFA, ‘Şikeyi düşünmek bile disiplin suçudur’ diyor resmen. ‘Eğer şike yaptıysan, karıştıysan bana bunun kriterlerini getir ki bu isimleri spor aleminden uzaklaştırayım diyen UEFA net olarak iki kulübün de yöneticilerinin şike suçu konusunda bir girişimde bulunduklarını ima ediyor. Onu bile cezalandırıyor" şeklinde konuştu.

Avukat Nail Gönenli, "UEFA, şikeye dair bir karara hükmetmedi ama tam olarak bir karar da vermedi. Bizle ilgili sadece 2 satırlık bir karar geldi. UEFA Disiplin Müfettişinden, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu adına ek bir rapor talep edildi. Müfettişin raporunun çok eksik olduğunu ve müvekkillerimizin aklanmasını bekliyorduk. Şimdi müfettişin hazırlayacağı o raporun sonucunu bekleyeceğiz. Şikeye dair bir karara hükmedilmedi ancak tam olarak bir karar da verilmedi. Soruşturma devam ediyor diyebiliriz" ifadelerini kullandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Nadi Günal, "Demek ki Serdal Adalı ile ilgili muhtemel belge eksiklikleri var. Müfettiş 24 – 25 yaşında genç bir isim. Raporunda bir eksik varsa, Adalı ve Havutçu hakkında değerlendirme yapıldıktan sonra ceza verilip verilmemesi konuşulur" şeklinde konuştu.

Spor hukukçusu avukat Şekip Hardal, "İkinci dalga, F.Bahçe ve Beşiktaş’ın ceza aldığı maçlardaki rakiplerle futbolcu ve teknik adamları içerecek. 3. dalga ise UEFA, Tahkim aşamasından sonra, Futbol Federasyonu’na, ‘gereğini yapın’ çağrısında bulunmasını içeriyor. UEFA, Türk federasyonundan yaptırım istediğinde ise liglerin şeklinin değişmesi gibi sıkıntılar gündeme gelecek" dedi.

Haberin Devamı