Gazete Vatan Logo
Futbol 'İnancımız tam'

'İnancımız tam'

Anadolu Efes Başantrenörü Oktay Mahmuti açıklamalarda bulundu.

'İnancımız tam'

Oktay Mahmuti, THY Avrupa Ligi’nde Yunanistan’ın Olympiakos takımıyla yapacakları play-off çeyrek final serisindeki son maç öncesi kendilerine güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Mahmuti, Yunan ekiple yaptıkları maçların çekişmeli geçtiğini, 26 Nisan Cuma günü deplasmanda oynayacakları karşılaşmanın da zor olacağına işaret etti.

"Dikkatli oynayacak ve sakinliğini koruyacak tarafın" sonuca yakın olacağını ifade eden Mahmuti, "Bugüne kadar olduğu gibi, bizi yine zor bir maç bekliyor. Bütün maçlar zor geçti. Bu maçın da farklı olacağını sanmıyorum. Artık iki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Kendimize inancımız tam. İyi bir performansla, 40 dakika boyunca sürekli maça odaklanarak galip gelmememiz için bir sebep yok. Her maç ayrı bir hikaye. Cuma günü oynayacağımız maç da bambaşka bir hikaye olacaktır" dedi.

Anadolu Efes’in en son 2005-2006 sezonunda çeyrek finalde mücadele ettiğini anımsatan tecrübeli antrenör, "Açıkçası bunun keyfini yaşamak lazım. 7 yıl sonra buralarda olmak keyifli bir şey. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmek keyifli ama, bununla yetindiğimiz anlamına gelmiyor. Tam aksine bu bize daha da çok motivasyon sağlıyor, bizi hırslandırıyor ve öz güvenimizi arttırıyor" diye konuştu.

Oktay Mahmuti, yoğun maç trafiğinin takımda yorgunluk oluşturduğunu ancak motivasyonlarından hiçbir şey kaybetmediklerini dile getirdi.


"Hedefimiz galip gelerek uzun yıllar gidemediğimiz dörtlü finalde yer almak"

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun, Olympiakos karşısında son iki maçta sergiledikleri başarılı performansla seriyi 5. maça taşıdıklarını anımsatarak, "Hedefimiz galip gelerek uzun yıllar gidemediğimiz dörtlü finalde yer almak. İyi oynamak durumundayız. İyi mücadele edersek kazanabileceğimize inanıyorum. Zaten takımlar da birbirlerini tanıyor. İki takımın şansının eşit olduğunu düşünüyorum" dedi.

Özerhun, Yunanistan temsilcisiyle İstanbul’da yaptıkları son maçın hakemlerinin yönetimini adil bulmadıklarını belirterek, "Hakemlerle ilgili endişemiz var. Zaten Avrupa Ligi’ne bunu bildirdik. Özellikle son maçta iki İtalyan hakemin yönetiminin çok adil olduğuna inanmıyoruz. Bu şekilde olmaması için Avrupa Ligi’ne şikayetlerimizi dile getirdiğim bir yazı gönderdim. Umarım etkili olacaktır. Sonuçta yenebiliriz, yenilebiliriz ama basketbol kuralları içinde olmalı. Onlar için de aynı şey geçerli. Hakem kararlarıyla bir takımın yenilmesi kimse için iyi değil" diye konuştu.

Vujacic’in kadro dışı bırakılması

Engin Özerhun, Sloven oyuncu Sasha Vujacic’i kulübün prensipleri doğrultusunda kadro dışı bıraktıklarını bildirdi.

Kulüp yapısı içinde takımı başarıya götüren bir çok unsurun bulunduğunu, bunların dışında kalanlarla devam etmediklerini belirten Özerhun, "Bu unsurlara hepimiz uymak zorundayız. Başarı, sadece yenmek veya yenilmek değildir. Bıraktığınız izlenim de önemli. Bu izlenimin dışında kalan kişiler ne yazık ki bizimle olamıyor. O yüzden böyle bir kararı acil bir şekilde almak durumundaydık.

Şimdi gelişmelere bakacağız ama, şu anki tabloya göre Vujacic bizimle Atina’da olmayacak" dedi.

Özerhun, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sloven oyuncu ile devam edip etmeyecekleri konusunda görüş belirtmenin de erken olduğunu anlatarak, "Ama çizilen bir yol olduğu da bir gerçek" ifadesini kullandı.

Yunanistan’da oynanan ilk iki maçı kaybeden, İstanbul’daki iki mücadeleyi ise kazanarak çeyrek final serisinde durumu 2-2’ye getiren Anadolu Efes, tur şansını son maça taşımıştı.

Haberin Devamı