Gazete Vatan Logo
Futbol Hakemin boğazını sıktı!

Hakemin boğazını sıktı!

Göztepe - Karşıyaka maçının 82. dakikasında tansiyon arttı ve...

Hakemin boğazını sıktı!

İzmir derbisinde olaylar maça damgasını vururken Göztepe, Karşıyaka’yı 3-2’yle devirdi. Konuk ekip 12’de Caner ve 28’de Mustafa ile 2 farklı üstünlüğü yakalarken Göztepe’de ŞaRamazan 39, eski Kaf-Kaflı Şaban ise 45 ve 86’da takımına galibiyeti getirdi.

Karşıyaka'da 72’de Muhammet kızarırken 81’de Şehmus’un gördüğü kırmızıda saha karıştı. Hüseyin Sabancı’nın boğazına sarılan Şehmus, hakemin nefesini kesti. 90 dakikanın bitişinde ise Karşıyakalı futbolcular Sabancı’nın üzerine koştu. Sabancı’yı araya alan emniyet kuvvetleri olayların daha da büyümesini engelledi.



‘Kırmızı görünce delirdim'

Karşıyakalı Şehmus, hakeme hakaret etmediğini söyledi. Hakemin kendisine alaycı şekilde yaklaştığını söyleyen Şehmus, “İptal edilen golde hakaret etmedim. Sadece ‘Çizgide adam var. Yan hakemine bak’ dedim ve kırmızı kart verdi. Sonra sahada resmen delirdim. Ne yaptığımı hatırlamıyorum” dedi.

ŞEHMUS'A 20 MAÇ CEZA GÜNDEMDE

Karşıyaka'nın 2-0 öne geçtikten sonra Göztepe'ye 3-2 yenildiği derbinin 81'inci dakikasında kırmızı kart görüp hakem Hüseyin Sabancı'ya saldıran Şehmus Özer'e 20 maç ceza gelebileceği bildirildi.

Erdi Öner'in golünü iptal eden Sabancı'nın, kendisine küfür ettiği gerekçesiyle oyundan attığı Karşıyakalı futbolcu, kırmızı karttan sonra adeta çıldırdı. Hakemin üzerine yürüyüp diziyle kasıklarına vuran, yakasından çekip boğazını sıkan Şehmus'u arkadaşları yatıştıramazken Sabancı, dördüncü hakem aracılığı ile polislerden yardım istemek zorunda kaldı. Hüseyin Sabancı'nın sahaya giren polisler tarafından güçlükle soyunma odasına götürülen Şehmus'tan ayrıca şikayetçi olduğu öğrenildi.

Kaleci Bülent Ataman'ın, Manisaspor'da oynadığı 2006-2007 sezonunda hakem Cüneyt Çakır'ın yanağına vurup boğazını sıktığı, ardından kokartını yırttığı olay nedeniyle 20 maç ceza aldığını hatırlatan otoriteler, Şehmus'a da benzer bir ceza gelebileceğini öne sürdü.

OLAYLI DERBİDE 5 GOL OLDU

Göztepe'nin 3. golünden sonra ise Karşıyaka cephesi deliye dönerken maç yaklaşık 6-7 dakikalık bir duraklamanın ardından devam etti.

Haberin Devamı