Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Genç yıldız Beşiktaş'ta oynamak istiyor!

Genç yıldız Beşiktaş'ta oynamak istiyor!

ABD'de U18 Milli Takımı'na seçilen ilk Türk olan golcü Arda Bulut, Beşiktaş'ta forma giymek istiyor

Genç yıldız Beşiktaş'ta oynamak istiyor!

ABD U18 Milli Takımı’na seçilen ve tüm branşlarda bu başarıyı gösteren ilk Türk sporcu olan Arda Bulut, Beşiktaş sevdalısı çıktı.

San Jose Earthquakes forması giyen genç yıldız henüz 16 yaşında olmasına rağmen U18’e seçildi ve 20 maçta fileleri 20 kez havalandırıp tüm akademi ligleri arasında gol kralı unvanını elinde bulunduruyor.

2 yıl önce 14 yaşında olduğu dönemde 30 karşılaşmada ağları 33 defa sarsıp ABD genelinde gol kralı unvanını elde eden Arda Bulut performansıyla ABD’li yetkililerin de dikkatini çekti ve milli takıma davet edildi. ABD U18 Milli Takımı’nın 7-17 Mart tarihleri arasında yapacağı kampta oynayacağı Arjantin ve Uruguay maçları için kadroya alınan genç forvet Amerika’nın en prestijli üniversitelerinden Stanford’dan futbol bursu kazanmayı başardı. Kendisine örnek olarak Cristiano Ronaldo ve Sergio Agüero’yu örnek alan Arda Bulut, Türkçe’nin yanı sıra anadili gibi İngilizce ve İspanyolca konuşuyor.

GÖNLÜNDE BEŞİKTAŞ YATIYOR

Türk futbolunu yakından takip eden ve koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Arda Bulut’un en büyük hedefi Kara Kartal’da top koşturmak. Tüm Siyah-Beyazlı yıldızların imzaladığı formayı Arda’ya hediye eden Beşiktaş USA Derneği Başkanı Ferruh Zor, genç yıldızın önümüzdeki aylarda ABD’ye gelecek olan başkan Fikret Orman ile tanışacağını açıkladı. Zor, “Stanford Üniversitesi’nde önümüzdeki 4 sene boyunca kendisini geliştirecek bir Arda, hem Beşiktaş’ta hem de ya Türk ya Amerika Milli Takımı’nda yerini alacaktır” dedi. Beşiktaş USA Derneği Başkan Yardımcısı Gökay Mediceler ise “New York ve New Jersey çevresinde genç ve yetenekli oyuncuları tespit edip Türk Futbolu ve Beşiktaş’a kazandırmak istiyoruz” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

(Açık Mert Korkusuz)