Gazete Vatan Logo
Galatasaray Galatasaray'a imza atmak için Gaziantep FK ile görüşmeye gitti

Galatasaray'a imza atmak için Gaziantep FK ile görüşmeye gitti

Gelecek sezon Muslera'nın alternatifi konusunda sıkıntı yaşamak istemeyen Galatasaray, Günay Güvenç'le anlaşmaya vardı.

Galatasaray'a imza atmak için Gaziantep FK ile görüşmeye gitti

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon transfer planlamalarına şimdiden başlamış durumda. Kaleci pozisyonuna takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, eski Beşiktaşlı kaleciyi gündemine aldı.

MUSLERA'NIN SÖZLEŞMESİ

2011 yılından beri Galatasaray'ın kalesinde görev yapan Fernando Muslera, bu süreçte gösterdiği performansla taraftarın sevgisini kazandı. Uruguaylı file bekçisinin sarı-kırmızılı takım ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

GALATASARAY KARNESİ

Fernando Muslera, Galatasaray forması ile 2011'den bu yana 454 resmi karşılaşmada forma şansı buldu. Tecrübeli kaleci söz konusu maçlarda 488 kez kalesinde gol gördü. Öte yandan Uruguaylı file bekçisi, 40.750 dakika saha kaldı.

OKAN KOCUK AYRILIĞA SICAK

Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek Okan Kocuk'un da gelecek sezon direkt olarak forma giyebileceği bir takıma transfer olmak istediği kaydedildi. Samsunspor'un Okan Kocuk transferi konusunda ısrarcı olduğu vurgulandı.

LİSTEDEKİ İSİM GÜNAY

Transfer çalışmalarına devam eden Galatasaray, Fernando Muslera'nın arkasına aradığı ikinci kaleciyi Süper Lig'de buldu.

Haberin Devamı

Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre, 2018'den bu yana Gaziantep FK'nin formasını giyen Günay Güvenç'in kulübüyle olan sözleşmesi gelecek yıl sona eriyor. Galatasaray, bu durumdan faydalanarak 31 yaşındaki eldiveni uygun bir bonservis bedeliyle kadrosuna katmak istiyor.

KASIMPAŞA'YA KİRALANDI

Günay Güvenç, ülkemizde 6 Şubat'ta yaşanan depremler ve ardından Gaziantep FK'nin ligden çekilmesiyle ligin ikinci yarısında Kasımpaşa'ya kiralanmıştı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon toplam 31 kez forma şansı bulan Günay Güvenç, söz konusu maçlarda rakip takımlardan 40 kez gol yedi. Bunun yanında tecrübeli kaleci 1 kez kırmızı kart gördü.

BEŞİKTAŞ'TA FORMA GİYDİ

Günay Güvenç'in Gaziantep FK ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2024'te sona erecek. 31 yaşındaki kalecinin güncel piyasa değeri 2 milyon 300 bin euro olarak gösteriliyor. SSV Ulm 1846 altyapısında yetişen Günay Güvenç daha sonra Stuttgart Kickers, Beşiktaş, Adanaspor, Mersin İdman Yurdu ve Göztepe formaları giydi.

Haberin Devamı

Galatasaraya imza atmak için Gaziantep FK ile görüşmeye gitti