Gazete Vatan Logo
Galatasaray Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

Avrupa kupalarında 4'üncü hafta maçları heyecanı sona erdi. Temsilcilerimiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın mağlup kapattığı haftanın ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kaybetti! UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi

UEFA Avrupa Ligi, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 4'üncü hafta maçları heyecanı dün gece tamamlandı. Temsilcilerimizden Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sahne aldı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Beşiktaş sahaya çıktı. Avrupa kupalarında 4'üncü hafta maçlarının sona ermesinin ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi.

ASLAN SALLADI AMA YIKAMADI

UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, Bayern Münih deplasmanında sahaya çıktı. Sarı-kırmızılılar, Allianz Arena'daki maçta çok sayıda gol pozisyonu buldu ancak Bayern Münih tecrübesini konuşturdu. Bayern Münih, Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

F.BAHÇE'DEN İLK KAYIP

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, Ludogorets deplasmanından galibiyet aradı. Sarı-lacivertliler, 3'te 3 yaparak gittiği Bulgaristan'dan puansız ayrıldı. Ludogorets, Fenerbahçe karşısında sahayan 2-0 galip ayrıldı.

BEŞİKTAŞ HAVLU ATTI

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Beşiktaş ise, Bodo/Glimt'i konuk etti. Siyah-beyazlılar, evinde oynadığı maçta rakibine 2-1'lik skorla mağlup oldu. Club Brugge'ün de Lugano'yu mağlup etmesinin ardından Beşiktaş, 1 puanda kaldı ve Avrupa kupalarına grup aşamasında veda etti.

Haberin Devamı

SIRALAMA GÜNCELLENDİ

Avrupa kupalarında 4'üncü hafta maçlarının tamamlanmasının ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi. Temsilcilerimizin puansız geçtiği haftanın ardından puan durumu sıralaması şu şekilde sıralandı:

07 - Portekiz: 50 bin 483
08 - Belçika: 42 bin 800
09 - TÜRKİYE: 35 BİN 350
10 - İskoçya: 33 bin 250
11 - Avusturya: 31 bin 400
12 - İsviçre: 31 bin 175

EN FAZLA KATKI GALATASARAY'DAN

UEFA ülke puanı sıralamasına bu sezon en fazla katkı Galatasaray'dan geldi. Sarı-kırmızılılar 3.125 ile en fazla katkıda bulunan Türk temsilcisi oldu. Fenerbahçe ise 3.000 puan katkı sağladı. Beşiktaş, 1.750 puanlık katkısıyla üçüncü sırada yer aldı. Avrupa kupalarına eleme turunda veda eden Adana Demirspor'dan ise 0.875 puan katkısı geldi.